Εκδήλωση της ΝΔ για τον καρκίνο του μαστού-Μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη

14
Κυρ. Μητσοτάκης, αγροτικός τομέας, Ελλάδα, άρθρο,

Μήνυμα προς όλες τις Ελληνίδες πως η πρόληψη είναι ο καλύτερος σύμμαχος έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρετίζοντας την εκδήλωση της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, ενόψει της 25ης Οκτωβρίου που είναι η παγκόσμια ημέρα κατά της συγκεκριμένης ασθένειας.

Ο πρόεδρος του κόμματος έδωσε έμφαση στην πρόληψη για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ασθένειας, επισημαίνοντας πως «πολλές Ελληνίδες γυναίκες αρρωσταίνουν κάθε χρόνο απο καρκίνο του μαστού και το 40% δεν έχουν κάνει μαστογραφία, και εμείς θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα μετά από τα 40 χρόνια τους να κάνουν μαστογραφία κάθε χρόνο», ενώ όπως τόνισε θα πρέπει και η πολιτεία να καλύψει αυτό το κόστος.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως δεν πρέπει η κοινωνία αλλά και οι ίδιες οι γυναίκες να αντιμετωπίζουν το θέμα αυτό με προκατάληψη και αναφέρθηκε στη μητέρα του τη Μαρίκα Μητσοτάκη, η οποία είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού, σε μια εποχή που υπήρχε μεγάλος δισταγμός για γυναίκες να μιλήσουν για πρόβλημα. Όπως είπε, η ίδια δεν είχε καμία δυσκολία να μιλήσει για πρόβλημα της για να ευαισθητοποιήσει για έγκαιρη διάγνωση, καθώς θεραπεύτηκε όπως όλες οι γυναίκες που μπορούν να διαγνώσουν έγκαιρα την ασθένεια, και κατέληξε «αυτό είναι και το μήνυμα, προσέξτε τον εαυτό σας, για εσάς και όλους όσοι σας έχουν ανάγκη«.

Διαβάστε επίσης:  Άκυρο από ΔΗΣΥ και Ποτάμι στην ψηφοφορία για τη Novartis

Στην εκδήλωση ακολούθησε συζήτηση με τους γιατρούς που είχαν προσκληθεί, ενώ το λόγο πήρε εκτός από τη Γραμματέα του Τομέα Γυναικών της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλλα και ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, Ευάγγελος Φιλόπουλος. Το παρών έδωσε μεταξύ άλλων και η πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης περισσότερες από 50 γυναίκες εξετάστηκαν στο κινητό ιατρικό κέντρο που είχε στηθεί στα γραφεία της ΝΔ στην οδό Πειραιώς.