Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
14.7 C
Athens

Εκρηκτικοί διάλογοι Βενιζέλου-Χριστοδουλοπούλου για τα «μάτια» του Καμμένου

Σε ρινγκ μετατράπηκε η Βουλή μετά την άρνηση της Τασίας Χριστοδουλόπουλου να συμφωνήσει στην κλήση και άλλων προσώπων, και συγκεκριμένα του μεσάζοντα Παπαδοπούλου, εκτός από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, για την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, μία απόφαση που έβαλε φωτιά στη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Μάλιστα, η αξιωματική αντιπολίτευση την κατήγγειλε ότι παραβιάζει το δικαίωμα της μειοψηφίας.

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Δεν είναι δυνατόν να κληθεί εδώ ο κ. Παπαδόπουλος. Ο κ. Παπαδόπουλος, που εσείς τον αποκαλείτε μεσάζοντα, ήταν εκπρόσωπος ενός ξένου κράτους με πληρεξουσιότητα. Αμφισβητείτε εσείς εάν η πληρεξουσιότητα ήταν έγκυρη ή όχι; Αυτά τα διερευνά η Δικαιοσύνη. Εμείς εδώ δεν είμαστε εξεταστική επιτροπή για να τελειώνουμε μια και καλή. Ο κ. Παπαδόπουλος δεν έχει να εισφέρει επί των θεσμών τίποτα. Δεν είναι μάρτυρας σε εξεταστική, δεν είναι σε προκαταρκτική επιτροπή, δεν είναι τίποτα ο κ. Παπαδόπουλος.

Μάκης Βορίδης: Δεν έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε πρόσωπα επί της αιτήσεως που θα καλέσετε. Θα καλέσετε όλους όσοι αναφέρονται στην αίτησή μας. Γι’ αυτό είναι δικαίωμα μειοψηφίας, για να μην είναι υπό την αίρεσή σας, για να μην το κρίνετε εσείς, για να το ασκούμε εμείς.

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Δεν θα επιτρέψω να μετατραπεί η Θεσμών σε εξεταστική επιτροπή. Πάρτε την ευθύνη και ζητήστε εξεταστική επιτροπή. Όλα αυτά που λέτε είναι αυθαίρετα.

Μάκης Βορίδης: Είναι αίτημα της μειοψηφίας, δεν μπορείτε να το αλλοιώνετε ή να το εγκρίνετε. Ή θα το εφαρμόσετε όπως έχετε υποχρέωση ή παραβιάζετε ευθέως το δικαίωμα της μειοψηφίας, πολύ απλά.

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Θα θέσω σε ψηφοφορία εάν μπορούν να κλητευθούν και άλλα άτομα πέραν του υπουργού.

Παναγιώτα Κοζομπόλη (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): Εγώ διαφωνώ και στην κλήση Καμμένου.

Η ένταση ανέβηκε ακόμη περισσότερο με σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ Τασίας Χριστοδουλόπουλου και Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον πρώην υπουργό να απειλεί ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη συνεδρίαση εφόσον κληθεί μόνο ο κ. Καμμένος.

Ευάγγελος Βενιζέλος: Από εσάς και από την πλειοψηφία λέγονται πράγματα τα οποία είναι θεσμικώς αδιανόητα τελείως.
Εκπροσωπείτε σκληρές απόψεις ενός κοινοβουλευτικού αυταρχισμού. Αυτά που λέτε τώρα, όταν θα τα αναζητήσει κάποιος μετά από χρόνια, θα βρεθεί σε πάρα πολύ δυσάρεστη θέση.

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Τα ξέρουμε αυτά…

Ευάγγελος Βενιζέλος: Δεν ξέρετε τίποτα και αφήστε τα αυτά σε μένα. Δεν σας κάνω μάθημα, διατυπώνω την άποψή μου, απευθύνομαι στη Βουλή και στον ελληνικό λαό. Θα μας μέμφεστε επειδή απευθυνόμαστε στον ελληνικό λαό;

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Επειδή δεν μπορείτε να μιλάτε αλλού, πρέπει εδώ, για να το υποστούμε όλοι;

Βενιζέλος: Εσείς απαξιώνετε και χλευάζετε τη λειτουργία του Κοινοβουλίου. Η μειοψηφία ζητά να ασκήσει το δικαίωμά της. Θέλουμε να κληθούν όσοι σας είπαμε, μπορείτε να αρνηθείτε όμως, εάν δεν σεβαστείτε τον κανονισμό, το Σύνταγμα και το δικαίωμα της μειοψηφίας. Εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να συμπράξω σε κωμωδία ακρόασης του κ. Καμμένου χωρίς να περιλαμβάνεται η ακρόαση και των άλλων προσώπων.

Στην τοποθέτηση Βενιζέλου αντέδρασαν έντονα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα ο κ. Βενιζέλος να «εκραγεί»:

Ευάγγελος Βενιζέλος: Είναι κατάντημα αυτό που κάνετε, η παθιασμένη υπεράσπιση του κ. Καμμένου από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι κατάντημα.

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Τα διαγγέλματα τελείωσαν, κ. Βενιζέλο. Φύγετε.

Ευάγγελος Βενιζέλος: Μη μου λέτε εμένα «φύγετε», είστε αγενής. Ποια είστε για να με απειλείτε εσείς;

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Δεν σας απειλώ, αφήστε το μπλαζέ ύφος σε μένα. Τελειώσαμε.

Ευάγγελος Βενιζέλος: Όχι, δεν τελειώσαμε. Τώρα αρχίζουμε. Μη χλευάζετε τον ελληνικό λαό. Εάν πάτε να κάνετε αυτό το τέχνασμα ότι καλούμε τον Καμμένο και όχι τους υπόλοιπους, αυτό συνιστά προσβολή του Συντάγματος και της Βουλής και θα αντιδράσω εγώ – και ελπίζω όλη η μειοψηφία όπως πρέπει.

Μπροστά στην άρνηση της κυρίας Χριστοδουλοπουλου να κληθούν και άλλα πρόσωπα εκτός του υπουργού Άμυνας και να θέσει το θέμα σε ψηφοφορία, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο εκπρόσωπος του Ποταμιού αποχώρησαν από την αίθουσα, κατηγορώντας την πρόεδρο για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Τραγάκης: Κάνετε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Λυπάμαι πάρα πολύ για εσάς. Δεν αντέχετε τη θέση της προέδρου. Δεν μπορείτε να παραβιάζετε τον κανονισμό με αυτόν τον τρόπο.

Μάκης Βορίδης: Ξεμπροστιαστήκατε.

Ευάγγελος Βενιζέλος: Να καλέσετε τον κ. Καμμένο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όχι εδώ.

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Εγώ δεν πρόκειται να κάνω εξεταστική. Εάν θέλετε να φύγετε, στο καλό. Δεν πρόκειται να εξευτελίσω την Επιτροπή Θεσμών. Κάντε ό,τι θέλετε. Εδώ φύγατε στην προανακριτική, εδώ είναι το πρόβλημα.

Τελικά, στην αίθουσα έμειναν μόνο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής. Η Τασία Χριστοδουλοπούλου ρώτησε στην αρχή πότε πρέπει να κληθεί ο υπουργός Άμυνας.

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Πότε πρέπει να έρθει ο κ. Καμμένος; Πριν από τις τουρκικές εκλογές ή μετά;

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος σχολίασε τη συμπεριφορά των βουλευτών της αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για μπούλινγκ, ενώ ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Γιώργος Λαζαρίδης εμφανίστηκε να αντιδρά ακόμα και στην κλήση του Πάνου Καμμένου στην επιτροπή και ζήτησε να υπάρξει αναβολή για την απόφαση.

Νίκος Παρασκευόπουλος: Συμφωνώ μόνο με την πρόσκληση του κ. Καμμένου. Πρέπει να σταματήσει το μπούλινγκ μέσα σε αυτή την επιτροπή. Να σταματήσουν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης να χτυπούν τα χέρια στα έδρανα. Να σταματήσουν επιτέλους να δονούνται τα έδρανα από γροθιές βουλευτών.

Γιώργος Λαζαρίδης (βουλευτής ΑΝΕΛ): Γίναμε μάρτυρες συμπεριφορών που δεν τιμούν τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, και μάλιστα από ανθρώπους που θέλουν να λένε ότι ανήκουν στον χώρο της Αριστεράς. Είδαμε συμπεριφορές αυταρχικές, αλαζονικές, χτυπήματα των χεριών στα έδρανα, απερίγραπτες καταστάσεις. Δηλαδή, τι γίνεται; Υποχωρούμε στις απόψεις μας επειδή κάποιοι χτυπούν τα χέρια στο τραπέζι; Εγώ δεν έχω υποκύψει ποτέ ούτε σε νταηλίκια ούτε σε μπούλινγκ. Σας ζητώ να κάνουμε διακοπή, διαφορετικά δεν μπορώ να συμμετάσχω στην ψηφοφορία.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ο Ιωάννης Λιανός ο διάδοχος της Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού!

Δημοσκοπήσεις: Τι προβληματίζει την κυβέρνηση

Στην γκρίζα ζώνη των αναποφάσιστων θέλει να εστιάσει η κυβέρνηση στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές και θα ενταθεί η προσπάθεια συσπείρωσης των ψηφοφόρων της...

Υπεγράφη η συμφωνία της Ευρώπης με την Αίγυπτο – Το μήνυμα Μητσοτάκη

Υπεγράφη σήμερα Κυριακή (17/3) στο Κάιρο η συμφωνία της Ευρώπης με την Αίγυπτο. Πρόκειται για τη λεγόμενη «Κοινή Δήλωση για τη Στρατηγική και Συνολική...

Απάντηση της Β. Κεχαγιά στη ΝΔ για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Στ. Κασσελάκη

Ένα κόμμα που χρωστάει 500.000.000 ευρώ και η πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση της Ευρώπης εκμεταλλεύονται την απουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον στρατό για...

Πηγές ΝΔ: Στον ΣΥΡΙΖΑ αντί να προσπαθούν να αλλάξουν ατζέντα ας απαντήσουν στα νέα...

«Στον ΣΥΡΙΖΑ, αντί να προσπαθούν να αλλάξουν ατζέντα, επαναφέροντας ζητήματα που έχουν απαντηθεί και πετώντας χαρταετό μια ημέρα νωρίτερα, όπως, άλλωστε, κάνουν σχεδόν κάθε...
Στην Αθήνα ο Σίσι

Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Δημιουργία Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Αιγύπτου

Την ικανοποίηση του για την αναβάθμιση των σχέσεων της ΕΕ με την Αίγυπτο σε σε συνολική και στρατηγική συνεργασία, για την υλοποίηση της οποίας...
ΠΑΣΟΚ: Αυτές είναι οι αλλαγές στο καταστατικό - Πρόεδρος είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Κοροϊδία Κασσελάκη να υπόσχεται φορολογική δικαιοσύνη και να επιχειρεί σε φορολογικό παράδεισο

Βέλη προς τον Στέφανο Κασσελάκη για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Σε ανακοίνωσή του, η Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζει «κοροϊδία» τις δηλώσεις του προέδρου...
Στην Αθήνα ο Σίσι

Κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη – Σίσι: Στο Κάιρο πέντε Ευρωπαίοι ηγέτες για το μεταναστευτικό

Την αναγνώριση του σημαντικού και κρίσιμου ρόλου της Αιγύπτου στην περιοχή της Νότιας Μεσογείου και της Αφρικής εν μέσω πολλαπλών προκλήσεων και τον ρόλο...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Βουλή: Οξεία αντιπαράθεση στη Βουλή για την πρόταση απαλλαγής Μίχου για βιασμό

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή με αφορμή την πρόταση της εισαγγελέως για την απαλλαγή...

Εξεταστική για τα Τέμπη: Εγκρίθηκε το πόρισμα της πλειοψηφίας

Εγκρίθηκε η πρόταση των βουλευτών - μελών της Νέας Δημοκρατίας, ως το πόρισμα της...

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ

Νόμος του κράτους θα αποτελεί από το Σάββατο μόλις δημοσιευθεί στο ΦΕΚ το νομοσχέδιο...

Μητσοτάκης – Βουλή: Ν/σ ριζική τομή στην εκπαίδευση 

«Η Εθνική αντιπροσωπεία καλείται σήμερα όχι απλά να ψηφίσει ένα κομβικό νομοσχέδιο, αλλά να εγκρίνει μια ριζική...