Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022
20.2 C
Athens

Εκρηκτικοί διάλογοι Βενιζέλου-Χριστοδουλοπούλου για τα «μάτια» του Καμμένου

Σε ρινγκ μετατράπηκε η Βουλή μετά την άρνηση της Τασίας Χριστοδουλόπουλου να συμφωνήσει στην κλήση και άλλων προσώπων, και συγκεκριμένα του μεσάζοντα Παπαδοπούλου, εκτός από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, για την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, μία απόφαση που έβαλε φωτιά στη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Μάλιστα, η αξιωματική αντιπολίτευση την κατήγγειλε ότι παραβιάζει το δικαίωμα της μειοψηφίας.

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Δεν είναι δυνατόν να κληθεί εδώ ο κ. Παπαδόπουλος. Ο κ. Παπαδόπουλος, που εσείς τον αποκαλείτε μεσάζοντα, ήταν εκπρόσωπος ενός ξένου κράτους με πληρεξουσιότητα. Αμφισβητείτε εσείς εάν η πληρεξουσιότητα ήταν έγκυρη ή όχι; Αυτά τα διερευνά η Δικαιοσύνη. Εμείς εδώ δεν είμαστε εξεταστική επιτροπή για να τελειώνουμε μια και καλή. Ο κ. Παπαδόπουλος δεν έχει να εισφέρει επί των θεσμών τίποτα. Δεν είναι μάρτυρας σε εξεταστική, δεν είναι σε προκαταρκτική επιτροπή, δεν είναι τίποτα ο κ. Παπαδόπουλος.

Μάκης Βορίδης: Δεν έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε πρόσωπα επί της αιτήσεως που θα καλέσετε. Θα καλέσετε όλους όσοι αναφέρονται στην αίτησή μας. Γι’ αυτό είναι δικαίωμα μειοψηφίας, για να μην είναι υπό την αίρεσή σας, για να μην το κρίνετε εσείς, για να το ασκούμε εμείς.

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Δεν θα επιτρέψω να μετατραπεί η Θεσμών σε εξεταστική επιτροπή. Πάρτε την ευθύνη και ζητήστε εξεταστική επιτροπή. Όλα αυτά που λέτε είναι αυθαίρετα.

Μάκης Βορίδης: Είναι αίτημα της μειοψηφίας, δεν μπορείτε να το αλλοιώνετε ή να το εγκρίνετε. Ή θα το εφαρμόσετε όπως έχετε υποχρέωση ή παραβιάζετε ευθέως το δικαίωμα της μειοψηφίας, πολύ απλά.

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Θα θέσω σε ψηφοφορία εάν μπορούν να κλητευθούν και άλλα άτομα πέραν του υπουργού.

Παναγιώτα Κοζομπόλη (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): Εγώ διαφωνώ και στην κλήση Καμμένου.

Η ένταση ανέβηκε ακόμη περισσότερο με σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ Τασίας Χριστοδουλόπουλου και Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον πρώην υπουργό να απειλεί ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη συνεδρίαση εφόσον κληθεί μόνο ο κ. Καμμένος.

Ευάγγελος Βενιζέλος: Από εσάς και από την πλειοψηφία λέγονται πράγματα τα οποία είναι θεσμικώς αδιανόητα τελείως.
Εκπροσωπείτε σκληρές απόψεις ενός κοινοβουλευτικού αυταρχισμού. Αυτά που λέτε τώρα, όταν θα τα αναζητήσει κάποιος μετά από χρόνια, θα βρεθεί σε πάρα πολύ δυσάρεστη θέση.

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Τα ξέρουμε αυτά…

Ευάγγελος Βενιζέλος: Δεν ξέρετε τίποτα και αφήστε τα αυτά σε μένα. Δεν σας κάνω μάθημα, διατυπώνω την άποψή μου, απευθύνομαι στη Βουλή και στον ελληνικό λαό. Θα μας μέμφεστε επειδή απευθυνόμαστε στον ελληνικό λαό;

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Επειδή δεν μπορείτε να μιλάτε αλλού, πρέπει εδώ, για να το υποστούμε όλοι;

Βενιζέλος: Εσείς απαξιώνετε και χλευάζετε τη λειτουργία του Κοινοβουλίου. Η μειοψηφία ζητά να ασκήσει το δικαίωμά της. Θέλουμε να κληθούν όσοι σας είπαμε, μπορείτε να αρνηθείτε όμως, εάν δεν σεβαστείτε τον κανονισμό, το Σύνταγμα και το δικαίωμα της μειοψηφίας. Εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να συμπράξω σε κωμωδία ακρόασης του κ. Καμμένου χωρίς να περιλαμβάνεται η ακρόαση και των άλλων προσώπων.

Στην τοποθέτηση Βενιζέλου αντέδρασαν έντονα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα ο κ. Βενιζέλος να «εκραγεί»:

Ευάγγελος Βενιζέλος: Είναι κατάντημα αυτό που κάνετε, η παθιασμένη υπεράσπιση του κ. Καμμένου από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι κατάντημα.

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Τα διαγγέλματα τελείωσαν, κ. Βενιζέλο. Φύγετε.

Ευάγγελος Βενιζέλος: Μη μου λέτε εμένα «φύγετε», είστε αγενής. Ποια είστε για να με απειλείτε εσείς;

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Δεν σας απειλώ, αφήστε το μπλαζέ ύφος σε μένα. Τελειώσαμε.

Ευάγγελος Βενιζέλος: Όχι, δεν τελειώσαμε. Τώρα αρχίζουμε. Μη χλευάζετε τον ελληνικό λαό. Εάν πάτε να κάνετε αυτό το τέχνασμα ότι καλούμε τον Καμμένο και όχι τους υπόλοιπους, αυτό συνιστά προσβολή του Συντάγματος και της Βουλής και θα αντιδράσω εγώ – και ελπίζω όλη η μειοψηφία όπως πρέπει.

Μπροστά στην άρνηση της κυρίας Χριστοδουλοπουλου να κληθούν και άλλα πρόσωπα εκτός του υπουργού Άμυνας και να θέσει το θέμα σε ψηφοφορία, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο εκπρόσωπος του Ποταμιού αποχώρησαν από την αίθουσα, κατηγορώντας την πρόεδρο για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Τραγάκης: Κάνετε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Λυπάμαι πάρα πολύ για εσάς. Δεν αντέχετε τη θέση της προέδρου. Δεν μπορείτε να παραβιάζετε τον κανονισμό με αυτόν τον τρόπο.

Μάκης Βορίδης: Ξεμπροστιαστήκατε.

Ευάγγελος Βενιζέλος: Να καλέσετε τον κ. Καμμένο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όχι εδώ.

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Εγώ δεν πρόκειται να κάνω εξεταστική. Εάν θέλετε να φύγετε, στο καλό. Δεν πρόκειται να εξευτελίσω την Επιτροπή Θεσμών. Κάντε ό,τι θέλετε. Εδώ φύγατε στην προανακριτική, εδώ είναι το πρόβλημα.

Τελικά, στην αίθουσα έμειναν μόνο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής. Η Τασία Χριστοδουλοπούλου ρώτησε στην αρχή πότε πρέπει να κληθεί ο υπουργός Άμυνας.

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Πότε πρέπει να έρθει ο κ. Καμμένος; Πριν από τις τουρκικές εκλογές ή μετά;

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος σχολίασε τη συμπεριφορά των βουλευτών της αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για μπούλινγκ, ενώ ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Γιώργος Λαζαρίδης εμφανίστηκε να αντιδρά ακόμα και στην κλήση του Πάνου Καμμένου στην επιτροπή και ζήτησε να υπάρξει αναβολή για την απόφαση.

Νίκος Παρασκευόπουλος: Συμφωνώ μόνο με την πρόσκληση του κ. Καμμένου. Πρέπει να σταματήσει το μπούλινγκ μέσα σε αυτή την επιτροπή. Να σταματήσουν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης να χτυπούν τα χέρια στα έδρανα. Να σταματήσουν επιτέλους να δονούνται τα έδρανα από γροθιές βουλευτών.

Γιώργος Λαζαρίδης (βουλευτής ΑΝΕΛ): Γίναμε μάρτυρες συμπεριφορών που δεν τιμούν τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, και μάλιστα από ανθρώπους που θέλουν να λένε ότι ανήκουν στον χώρο της Αριστεράς. Είδαμε συμπεριφορές αυταρχικές, αλαζονικές, χτυπήματα των χεριών στα έδρανα, απερίγραπτες καταστάσεις. Δηλαδή, τι γίνεται; Υποχωρούμε στις απόψεις μας επειδή κάποιοι χτυπούν τα χέρια στο τραπέζι; Εγώ δεν έχω υποκύψει ποτέ ούτε σε νταηλίκια ούτε σε μπούλινγκ. Σας ζητώ να κάνουμε διακοπή, διαφορετικά δεν μπορώ να συμμετάσχω στην ψηφοφορία.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Πυρ και μανία οι Τούρκοι για βολές του αεροπλανοφόρου «Charles de Gaulle» μεταξύ Κύπρου...

Με μια παράνομη αντι - NAVTEX προσπαθεί να «απαντήσει» η Άγκυρα σε άσκηση που έχει ετοιμάσει το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό σε περιοχή μεταξύ Ρόδου...
σαν σήμερα, 1978, 35ετία, πλήρη σύνταξη, 58 χρόνια,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 9 Δεκεμβρίου ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αναχωρεί για το Παρίσι

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1963.... Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής παραιτείται αιφνιδιαστικά από την αρχηγία του κόμματος της ΕΡΕ και αναχωρεί για το Παρίσι, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αμαλία.
Μητσοτάκης: Μετατρέψατε τη δωροδοκία από κακούργημα σε πλημμέλημα

Βουλή: “Μάχη” κυβέρνησης αντιπολίτευσης για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις

Σε υψηλούς τόνους διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Στο επίκεντρο το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην ΕΥΠ,...

Στο «μικροσκόπιο» οι προτάσεις για τις κορβέτες: Το παρασκήνιο, οι «μνηστήρες» και τα σκοτεινά...

Τα Στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού που «ξεσκονίζουν» τις προτάσεις έχουν ήδη καταγράψει σημεία τα οποία είναι απαραίτητο να διευκρινιστούν τα οποία αφορούν κυρίως στα...

Σαμαράς: Κάποιοι μας σέρνουν σε “Πρέσπες του Αιγαίου” με την Τουρκία

Πολλαπλά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση έστειλε ο Αντώνης Σαραράς που ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση των εγκαινίων του ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς», αναφερόμενος στην...

Θεοδωρικάκος: Ματαιοπονούν όσοι επιχειρούν επανάληψη ενός Δεκέμβρη του 2008

Επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση και όσους επιχειρούν να εργαλειοποιήσουν, όπως είπε, «για μικροκομματικούς λόγους την επώδυνη υπόθεση του σοβαρού τραυματισμού του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη»...

Ανδρουλάκης: Προγράμματα κοινωνικής κατοικίας για να μειωθεί το αυξημένο κόστος ζωής

Προάστιο της Βιέννης (Sonnwendviertel) που είναι πρωτοπόρο στα προγράμματα κοινωνικής στέγης επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στο περιθώριο της συνεδρίασης...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,240ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Βουλή: “Μάχη” κυβέρνησης αντιπολίτευσης για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις

Σε υψηλούς τόνους διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις κυβέρνηση και...

Βουλή: 17χρονη μαθήτρια συνελήφθη με μαχαίρι και μικροποσότητα ναρκωτικών στη Βουλή

Μαθήτρια Λυκείου συνελήφθη στη Βουλή αφού εντοπίστηκε να έχει στην κατοχή της σουγιά 13...

Βουλή: Με 156 “Ναι” ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη

Με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, δηλαδή 156 ναι, υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την...

Βουλή: Κόντρα για τους πλειστηριασμούς

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για το σε ποια κυβέρνηση ανήκει η...