Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
23.8 C
Athens

ΕΛΑΣ: Εξάρθρωση κυκλώματος εκβιαστών

Τουλάχιστον επτά προσαγωγές από την επιχείρηση της ΕΛΑΣ κυρίως στα νότια προάστια για την εξάρθρωση κυκλώματος εκβιαστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για άτομα με πλούσιο ποινικό μητρώο Ελλήνων και αλλοδαπών.     

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση χθες συνελήφθησαν 7 μέλη της συμμορίας ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται και άλλα τρία άτομα.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, βαριά σωματική βλάβη, επικίνδυνη σωματική βλάβη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά των υπαλλήλων και για παράβαση των νόμου για τα όπλα, καθώς και του νόμου του Ε.Ο.Φ σε συνδυασμό με περί συμπληρωμάτων διατροφής και της καταπολέμησης της φαρμακοδιέγερσης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία έπειτα από πολύμηνη συστηματική έρευνα διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν συντονισμένα και συγκροτημένα τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2021 σε περιοχές της νοτιοανατολικής Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με το πρόσχημα “παροχής προστασίας” και της “κατά παραγγελίας και έναντι αμοιβής”, προκαλώντας επικίνδυνες και βαριές σωματικές βλάβες σε άτομα, εισπράττοντας χρηματικά ποσά.

Επίσης, απαιτούσαν από τα θύματά τους, να απευθύνονται σε αυτή «για την διευθέτηση οποιουδήποτε θέματος» αντικαθιστώντας ουσιαστικά το ρόλο των εκ του νόμου αρμόδιων διωκτικών Αρχών.

Μάλιστα, τα μέλη της οργάνωσης σε πολλές περιπτώσεις διακρίνονταν από σκληρότητα, αυξημένη απαξία και αντικοινωνικότητα, ενώ έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε εννιά (9) οικίες των μελών της οργάνωσης καθώς και σε εννιά (9) οχήματα, τα οποία αποτελούν μέσα τέλεσης των έκνομων ενεργειών τους (τέσσερις (4) μοτοσικλέτες και πέντε (5) αυτοκίνητα) βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

    -πλήθος ειδών ένδυσης και υπόδησης, τα οποία τα φορούσαν κατά τη διάρκεια των περιστατικών/αδικημάτων,
    -8 κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM,
    -3.860 ευρώ,
    -2 αλεξίσφαιρα,
    -31 κυνηγετικά φυσίγγια,
    -κυνηγητικό όπλο,
    -σουγιάς,
    -σιδερογροθιά,
    -αναδιπλούμενο μαχαίρι,
    -ζευγάρι χειροπέδες,
    -3 ενέσεις περιέχουσες αναβολική ουσία άγνωστης μάρκας 2,5 ml,
    -φιαλίδια περιέχοντα αναβολικές ουσίες,
    -41 δισκία αναβολικών ουσιών καθώς και
    -ατζέντες-ημερολόγια με σημειώσεις που αφορούσαν την εγκληματική δραστηριότητα της οργάνωσης.

Σημειώνεται ότι, κατά την επιχείρηση, μέλος της οργάνωσης στη θέα των αστυνομικών τράπηκε σε φυγή ωστόσο ακινητοποιήθηκε παρότι αντιστεκόταν με κλωτσιές και γροθιές, ενώ έτερο μέλος συνελήφθη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων στα Χανιά.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ερευνών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη ατόμου για υπόθαλψη εγκληματία.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί -9- περιπτώσεις εκβίασης με κατά περίπτωση επιθέσεις σε βάρος καταστηματαρχών ενώ διακριβώθηκε η «παροχή προστασίας» από τα μέλη της οργάνωσης σε -9- καταστήματα.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για ομοειδή αδικήματα, θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Η φωτογραφία της ημέρας

Και το όμορφο ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας συνεχίζεται... 28 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 28 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1906: Δημοσιεύεται στην εφημερίδα World της Νέας Υόρκης ότι ο Τσαρλς Όλντεν κατασκεύασε...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Κυριακή 28 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Μάγνος, Μαγνής, Μάγνα, Βάια, Βάγια, Βαία, Βάιος, Δάφνη, Δάφνης.

Καιρός: Αστάθεια και εκπλήξεις τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αστάθεια και εκπλήξεις επιφυλάσσει ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ για την Κυριακή του Πάσχα προγνώσεις κάνουν λόγο ακόμη και για ψήσιμο του οβελία...

Μαρούσι: Ο άγριος καβγάς πριν από τη φονική συμπλοκή – 23χρονος στρατιώτης ο τραυματίας

Ένας άγριος καβγάς που ξέσπασε μέσα στο νυχτερινό κέντρο της Λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι ήταν η αφορμή για τη φονική συμπλοκή κατά την οποία...
Κυριακή, Βαΐων, Βάρναλης,

Κυριακή των Βαϊων! – Βάρναλης

Πώς αδύναμη στάθηκε τόσο η καρδιά σου στα λαμπρά Γεροσολυμα Καίσαρας νά μπεις ! Αν τα πλήθη αλαλάζανε ξώφρενα(αλιά σου!) δεν ηξέραν ακόμα ούτε ποιό τ'όνομά σου...

Εορταστικό ωράριο: Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Στις 25 Απριλίου ξεκίνησε το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στην Αθήνα ενόψει των εορτών του Πάσχα. Να σημειωθεί πως, τα καταστήματα θα είναι...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ: Ποιοι ταξίαρχοι προάγονται, ποιοι αποστρατεύονται 

Μετά την κρίση των υποστρατήγων συνεχίστηκαν οι κρίσεις των Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας από...

Greek Mafia – Ανακοινώσεις ΕΛΑΣ: Οι έρευνες συνεχίζονται – Ευρεία αστυνομική επιχείρηση οδήγησε στην αποδόμηση της οργάνωσης

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης έγινε ευρεία αστυνομική επίχειρηση χθες σε Ασπρόπυργο και...

Μεσολόγγι: Η ΕΛΑΣ συνέλαβε τον 50χρονο κρεοπώλη για τη δολοφονία του εξαφανισμένου Μπάμπη

Συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης ο 50χρονος κρεοπώλης, ο οποίος είναι ο βασικός ύποπτος...

Greek Mafia: Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε συλλήψεις για τις δολοφονίες του Ρουμπέτη και του Σκαφτούρου

Σε συλλήψεις για τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου και του Βασίλη Ρουμπέτη προχώρησε η...