Ένα γιγάντιο άγαλμα του Βούδα αναδύεται από την κορυφή ενός λόφου στην Ιαπωνία! (φωτό)

86

Κανονικά ένα νεκροταφείο δεν θα ήταν στη προτεινόμενη λίστα για να δει κάποιος. Το νεκροταφείο Makomanai όμως, είναι απο εκείνα τα μέρη μέρη που προκαλούν δέος και που σίγουρα βλέπεις σπάνια.

Βρίσκεται στα περίχωρα του Σαπόρο, όπου ένας μεγάλος πέτρινος Βούδας 1.500 τόνων κάθεται μόνος εδώ και 15 χρόνια καταλαμβάνοντας το ευρύτερο τοπίο. Όταν το νεκροταφείο αποφάσισε ότι θέλει να αυξήσει την επισκεψιμότητα αυτού του πελώριου Βούδα, στράφηκε στον αρχιτέκτονα Tadao Ando, ο οποίος είχε μια μεγάλη και τολμηρή ιδέα: να κρύψει το άγαλμα.

 

 

«Η ιδέα μας ήταν να καλύψουμε τον Βούδα κάτω από το κεφάλι με ένα λόφο απο λεβάντες», δήλωσε ο Ando. Πράγματι, καθώς πλησιάζετε στο «Hill of Buddha», το θέμα καλύπτεται σε μεγάλο βαθμό από ένα λόφο με 150.000 λεβάντες. Μόνο η κορυφή του κεφαλιού του αγάλματος ξεχειλίζει από τη ροτόντα, δημιουργώντας μια οπτική σύνδεση μεταξύ των φυτών λεβάντας και το κεφάλι του αγάλματος!

Διαβάστε επίσης:  Το αδικημένο Ελληνικό νησί που λατρεύουν τα ξένα μέσα

Κατά την είσοδο, οι επισκέπτες αναγκάζονται να στρίψουν αριστερά ή δεξιά και να περπατήσουν γύρω από μια ορθογώνια λίμνη πριν εισέλθουν στη σήραγγα μήκους 40 μέτρων όπου και γίνεται ορατό ολόκληρο το άγαλμα.

 

 

Οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, οι επισκέπτες βιώνουν μια διαφορετική εμπειρία. Οι 150.000 λεβάντες γίνονται πράσινες την άνοιξη, ανοιχτό μωβ το καλοκαίρι και μεταξένιο λευκό με χιόνι το χειμώνα. Είναι πραγματικά μια θαυμαστή δουλειά περιβαλλοντικής τέχνης.