Ένα ιερό δράμα παιγμένο με θέατρο σκιών

116

Μια παράσταση σκιών με ένα πρωτότυπο δράμα που έχει θέμα τον εκπληκτικό μαρτυρικό βίο της Αγίας Φιλοθέης. Το έργο της παράστασης είναι εμπνευσμένο από τον δίκαιο αγώνα της μητέρας Φιλοθέης για αλληλεγγύη στην πόλη της Αθήνας, θα παρουσιαστεί από την ομάδα «Οθόνιον» και είναι πρωτότυπο, ειδικά γραμμένο για θέατρο σκιών και ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων.

Το «Οθόνιον» είναι μια επιστημονική και καλλιτεχνική ομάδα με έδρα την Αθήνα που πιστεύει στην αξία των παραδοσιακών σκηνικών πρακτικών και στο πνευματικό όφελος που μπορούν να αποφέρουν στο ευρύ κοινό που απευθύνονται, αλλά και σε ευάλωτες ομάδες (κρατούμενοι, παιδιά, ασθενείς). Βασικός στόχος της ομάδας είναι η γνωριμία με τον θαυμαστό κόσμο του θεάτρου σκιών μέσα από τη δημιουργία, ανασύσταση και αναστήλωση κειμένων και παραστάσεων. Η ιστορία της ομάδας ξεκίνησε πριν πέντε xρόνια στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με τη διδασκαλία ενός μαθήματος για το θέατρο σκιών το οποίο σύντομα δραπέτευσε από τον κλειστό χώρο του αμφιθεάτρου. Η ομάδα πλαισίωσε με μεγάλη επιτυχία το 2017 την παράσταση Ο γάμος του Καραχμέτη του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (σκηνοθεσία Όλια Λαζαρίδου) με το δραμάτιον Ο Καραγκιόζης νεκροθάπτης, και έλαβε εξαιρετικές κριτικές.

Διαβάστε επίσης:  Καραγκιόζης summertime - Δύο επιπλέον παραστάσεις

Ο Άθως Δανέλλης και ο Νικόλας Τζιβελέκης σε πρόβα της παράστασης (φωτογραφία: Μιχάλης Καντήλωρος)


Ταυτότητα παράστασης
Τίτλος: Φιλοθέη. Η αρχοντοπούλα των Αθηνών
Συγγραφή και σκηνοθεσία: Ιωσήφ Βιβιλάκης
Μουσικός σχεδιασμός: Γεράσιμος Παπαδόπουλος
Φιγούρες θεάτρου σκιών: Νικόλας Τζιβελέκης
Παίκτες θεάτρου σκιών: Άθως Δανέλλης, Νικόλας Τζιβελέκης
Μουσικοί-τραγούδι: Κατερίνα Μιχαλάκη, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, Θεολόγος Παπανικολάου
Γραμματεία: Μάνος Δαμασκηνός
Πρώτη παράσταση: Τρίτη 18 Ιουνίου 2019
Δεύτερη παράσταση: Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019
Αρχοντικό Μπενιζέλων-σπίτι της Αγίας Φιλοθέης, οδός Αδριανού 96, Πλάκα.
Χορηγοί: Εκδόσεις Αρμός, Λογοτεχνικό περιοδικό Φρέαρ, Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος
Με την υποστήριξη της ενοριακής κοινότητας τους Αγίου Νικολάου Ραγκαβά

Ενημερώνουμε τους φίλους μας και κάθε ενδιαφερόμενο ότι για τις δύο παραστάσεις της «Αρχοντοπούλας» στις 18 και 19 Ιουνίου στο Αρχοντικό των Μπενιζέλων μπορούν να κάνουν εγκαίρως κράτηση στο τηλέφωνο 6932462669. Υπάρχουν ακόμη ορισμένες θέσεις.