Ένταση και χημικά στην πορεία των λιμενεργατών

27
ένταση, πορεία, λιμενεργατών,

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στη Λ. Αμαλίας, μεταξύ δυνάμεων της αστυνομίας και λιμενεργατών που πραγματοποιούν πορεία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών.

Αστυνομικές δυνάμεις με κλούβες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί επί της Λ. Αμαλίας προκειμένου να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να φτάσουν στο Ζάππειο, όπου σε λίγη ώρα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του ΤΑΙΠΕΔ με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας με την Cosco για τον ΟΛΠ.

Διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και οι δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθησαν να τους απωθήσουν κάνοντας χρήση χημικών.

Υπενθυμίζεται ότι οι λιμενεργάτες πραγματοποιούν σήμερα 24ωη απεργία καταγγέλλοντας ότι «η κυβέρνηση παρά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, προχωράει στο ξεπούλημα του ΟΛΠ και του ΟΛΘ». «(Η κυβέρνηση) πέταξε στο καλάθι των αχρήστων όλες τις διακηρύξεις της περί δημόσιων λιμανιών και αφού εκμεταλλεύτηκε τους αγώνες των εργαζομένων στα λιμάνια για να πάρει την εξουσία, τώρα διοργανώνει φιέστες αγκαλιά με τους πλέον νεοφιλελεύθερους των ιδιωτικοποιήσεων», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ.