Εντυπωσιακή η Τελετή Λήξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

54
Εντυπωσιακή η Τελετή Λήξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες της Νοτίου Κορέας πέρασαν στην ιστορία καθώς το μεσημέρι της Κυριακής ολοκληρώθηκαν με την εντυπωσιακή Τελετή Λήξης.

Αναμφίβολα, το γεγονός που χαρακτήρισε τους «Αγώνες της ειρήνης», ήταν η προσέγγιση της Νότιας και της Βόρειας Κορέας, παρά το δεδομένο ότι «επισήμως» βρίσκονται σε πόλεμο από το 1953. Οι δύο χώρες με την αρωγή της ΔΟΕ, δημιούργησαν κοινή ομάδα στο χόκεϊ γυναικών, ενώ οι αθλητές και οι αθλήτριες τους, παρήλασαν υπό κοινή σημαία.

Η Τελετή Λήξης στο Ολυμπιακό Στάδιο της Πιονγκτσάνγκ ξεκίνησε με την καθιερωμένη πομπή των χωρών όπου επικεφαλής της ήταν η Ελλάδα με σημαιοφόρο τον πρωταθλητή του Αλπικού σκι, Γιάννη Αντωνίου.

Η Ελλάδα είχε ακόμη μία «εκπροσώπηση», καθώς σημαιοφόρος της γαλλικής αποστολής, ήταν η Γκαμπριέλα Παπαδάκη με τον παρτενέρ της, Γκιγιόμ Σιζερόν, οι οποίοι κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στο καλλιτεχνικό πατινάζ.

Διαβάστε επίσης:  Οι αθλητικές μεταδόσεις 19/3/19

Στις εξέδρες των επισήμων, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Τζε Ιν αντάλλαξε χειραψία με έναν Βορειοκορεάτη στρατηγό, ο οποίος θεωρείται «εγκληματίας πολέμου» από την αντιπολίτευση στην Νότια Κορέα.

Δίπλα στον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο,, η κόρη του προέδρου των ΗΠΑ, Ιβάνκα Τραμπ, χαιρέτησε διά χειραψίας τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένας φόρος τιμής στο παρελθόν και μία δράση ελπίδας για το μέλλον. Αυτοί, ήταν οι Αγώνες των νέων οριζόντων. Και είμαι ενθουσιασμένος γι΄ αυτό».