ΕΟΦ: Προσοχή σε 3 προϊόντα για τη στύση

...που διακινούνται στο διαδίκτυο

82
ΕΟΦ: Ανακαλεί παρτίδα του αντιπυρετικού APOTEL

Τρία προϊόντα τουρκικής προέλευσης που διακινούνται μέσω διαδικτύου κρίνονται από τις υγειονομικές αρχές ακατάλληλα για κατανάλωση.

Ειδικότερα, ο ΕΟΦ μετά από ενημέρωση από την αρμόδια Αρχή της Γερμανίας, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν και να μην κάνουν χρήση των προϊόντων:

– VIT – TIME BITKISEL MACUN FOR VICTORY.

– EPIMEDYUMLU BITKISEL KARISIMLI MACUN.

– SAHIMERDAN EPIMEDYUMLU BITKISEL KARISIMLI MACUN.

Πρόκειται για προϊόντα τουρκικής προέλευσης, τα οποία εντοπίστηκαν από τα γερμανικά τελωνεία, ενώ δεν αποκλείεται να έχουν διατεθεί και στη χώρα μας μέσω διαδικτύου.

Τα προϊόντα αυτά περιέχουν τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση. Η σιλδεναφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Διαβάστε επίσης:  Ποια είναι η καλύτερη ώρα να πέφτετε για ύπνο -Ειδικοί απαντούν

Ως εκ τούτου, η χρήση των παραπάνω μη εγκεκριμένων προϊόντων, ενέχει σοβαρό κίνδυνο για την υγεία του χρήστη. Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που τα προϊόντα περιέλθουν στην κατοχή τους, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.