Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
21.4 C
Athens

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Ζημιές στο σταθμό του μετρό στην Ομόνοια

Καταστροφές στον σταθμό του Μετρό στην Ομόνοια προκάλεσαν άγνωστοι, μετά το τέλος της πορείας για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Ζημιές στο σταθμό του μετρό στην Ομόνοια-1
Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Επεισόδια σε Εξάρχεια και Θεσσαλονίκη – Βροχή μολότοφ κατά των ΜΑΤ
Πιο συγκεκριμένα, περίπου στις 21:30, ομάδα ατόμων κινήθηκε εντός του σταθμού και προπηλάκισε τους αστυνομικούς που είχαν αναλάβει τη φύλαξή του. Μάλιστα, εγκλωβίστηκαν στο σταθμό και χρειάστηκε επιχείρηση της ΟΠΚΕ προκειμένου να απομακρυνθούν.

Σημειώνεται ότι επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων διαδηλώσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στα Εξάρχεια στις 8.30 μμ νεαροί επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Αραχώβης και Ναυαρίνου, όπως επίσης και στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη, ενώ διεκόπη προσωρινά η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στις οδούς Πατησίων και 3ης Σεπτεμβρίου. Έως αργά χθες η αστυνομία είχε προχωρήσει σε 19 προσαγωγές.

Σχεδόν την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών και πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων στην οδό Ολυμπιάδος πίσω από το τουρκικό προξενείο. Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων ενώ προχώρησαν και σε 16 προσαγωγές. Στη διάρκεια των συγκρούσεων τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Η αστυνομία για τις σημερινές πορείας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σε 19 προσαγωγές έχει προχωρήσει μέχρι τώρα η Αστυνομία για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας μετά την πορεία για την επέτειο μνήμης από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία συμμετείχαν περίπου 8.000 άτομα στην πορεία και περίπου χίλια προκάλεσαν τα επεισόδια.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ αναφέρει τα εξής: Ο κύριος όγκος της πορείας, με σταδιακές αποχωρήσεις προς την περιοχή των Εξαρχείων, κατέληξε στην Πλατεία Ομονοίας την 20:30.

Περί ώρα 20:15, όταν η κεφαλή της πορείας διήλθε στη συμβολή της Πανεπιστημίου και Μπενάκη, 1000 άτομα αποσπάστηκαν από το σώμα της πορείας και κινήθηκαν κατά ομάδες μέσω της οδού Μπενάκη προς την περιοχή των Εξαρχείων, στήνοντας οδοφράγματα με αντικείμενα και κάδους, στους οποίους έθεσαν φωτιά.

Τα ανωτέρω άτομα εκδήλωσαν επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών στην Πλατεία Κάνιγγος και στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Αραχώβης με ρίψεις μολότοφ, πετρών και άλλων αντικειμένων, με τις διατεθειμένες αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση των αναγκαίων μέσων.

Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 19 άτομα και την υπόθεση χειρίζεται προανακριτικά η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

16 προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη
Επεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης να αναφέρει τα εξής:

Απογευματινές ώρες σήμερα (06-12-2022), πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και πορείες με πρωτοβουλία διαφόρων φορέων και συλλογικοτήτων, όπου συμμετείχαν περίπου 6.500 άτομα, τα οποία κινήθηκαν σε κεντρικές οδούς της πόλης.

Μετά το τέλος των πορειών, ομάδα ατόμων κινούμενη στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου και της Άνω Πόλης, τα οποία είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, προέβησαν σε ρίψεις αντικειμένων (πέτρες κ.λ.π.), φωτοβολίδων, καθώς και αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών (μολότοφ) εναντίον των παρευρισκομένων αστυνομικών δυνάμεων, καθώς επίσης έθεσαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Συνολικά, προσήχθησαν 16 άτομα, ενώ από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Πώς θα λειτουργήσουν τα Μέσα Μεταφοράς από Μεγάλη Παρασκευή ως και Τετάρτη του Πάσχα

Με ειδικά προγράμματα δρομολογίων θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς και φέτος από τη Μεγάλη Παρασκευή ως και την Τετάρτη του Πάσχα. Όπως κάθε χρόνο,...

Μεγάλη η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα

Ομαλοποιήθηκε η κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, όπου νωρίτερα τα οχήματα κινούνταν με πολύ χαμηλές ταχύτητες από τον Ασπρόπυργο έως την Κινέττα.  Χωρίς κανένα πρόβλημα πραγματοποιείται...
Κορωνοϊός: Αναμένεται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σήμερα

Επάρκεια προϊόντων και συγκράτηση τιμών λίγο πριν την Ανάσταση – Αυξημένη η κίνηση στην...

Κορυφώνεται σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή και αύριο, Μεγάλο Σάββατο, η κίνηση στην αγορά για τα τελευταία δώρα και για τις προετοιμασίες του εορταστικού τραπεζιού. Σύμφωνα με...
Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ίδρυση,1837,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 3 Μαΐου ιδρύεται το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1837.... Ιδρύεται το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι η πρώτη ανώτατη σχολή σ' όλη την ανατολική Μεσόγειο.

Έβρος: Εντοπίστηκε μαύρος κύκνος στο Δέλτα του ποταμού

Ένας μοναχικός μαύρος κύκνος, ένας «δραπέτης» μια και δεν μας κάνει την τιμή να διαβιεί στη χώρα μας, εντοπίστηκε να απολαμβάνει το Δέλτα του...
Ντροπή! Κατέβασαν 15χρονο από το ΚΤΕΛ επειδή του έλειπαν 10 λεπτά για το εισιτήριο

Αυξημένη φέτος κατά 20% η κίνηση στους σταθμούς ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων για το...

Αυξημένη κατά 20% σε σχέση με πέρυσι είναι η κίνηση των Αθηναίων στα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων. Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ από νωρίς το πρωί, αναχωρούν το ένα μετά το άλλο με πληρότητα που...

Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή του Πάσχα

Ευμετάβλητο θα είναι το σκηνικό του καιρού καθώς βαδίζουμε προς το Πάσχα και η έξοδος των εκδρομέων σταδιακά κορυφώνεται. «Μίνι» κακοκαιρία αναμένεται το Μεγάλο Σάββατο,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Εκδόθηκε η ΚΥΑ για την προκαταβολή 50% της κρατικής αρωγής για τις ζημιές σε φυτικό κεφάλαιο από πυρκαγιές

Ξεκινάει η υλοποίηση του πλαισίου για την στήριξη των αγροτικών εκμεταλλεύσεων που υπέστησαν ζημιές...

Πυροβολισμοί στην Ομόνοια: Ταυτοποιήθηκε το όχημα των δραστών

Ταυτοποιήθηκε το όχημα με το οποίο διέφυγαν τα άτομα που πυροβόλησαν μέσα σε μπαρ...

25η Μαρτίου: Πως θα λειτουργήσουν Μετρό και Τραμ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ σε μετρό και τραμ τη Δευτέρα 25 Μαρτίου...

Πώς θα κινηθούν μετρό και τραμ το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

Η ΣΤΑ.ΣΥ ενημερώνει το επιβατικό κοινό, πως λόγω της διεξαγωγής παρελάσεων για τον εορτασμό...