Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
26 C
Athens

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Ζημιές στο σταθμό του μετρό στην Ομόνοια

Καταστροφές στον σταθμό του Μετρό στην Ομόνοια προκάλεσαν άγνωστοι, μετά το τέλος της πορείας για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Ζημιές στο σταθμό του μετρό στην Ομόνοια-1
Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Επεισόδια σε Εξάρχεια και Θεσσαλονίκη – Βροχή μολότοφ κατά των ΜΑΤ
Πιο συγκεκριμένα, περίπου στις 21:30, ομάδα ατόμων κινήθηκε εντός του σταθμού και προπηλάκισε τους αστυνομικούς που είχαν αναλάβει τη φύλαξή του. Μάλιστα, εγκλωβίστηκαν στο σταθμό και χρειάστηκε επιχείρηση της ΟΠΚΕ προκειμένου να απομακρυνθούν.

Σημειώνεται ότι επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων διαδηλώσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στα Εξάρχεια στις 8.30 μμ νεαροί επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Αραχώβης και Ναυαρίνου, όπως επίσης και στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη, ενώ διεκόπη προσωρινά η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στις οδούς Πατησίων και 3ης Σεπτεμβρίου. Έως αργά χθες η αστυνομία είχε προχωρήσει σε 19 προσαγωγές.

Σχεδόν την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών και πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων στην οδό Ολυμπιάδος πίσω από το τουρκικό προξενείο. Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων ενώ προχώρησαν και σε 16 προσαγωγές. Στη διάρκεια των συγκρούσεων τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Η αστυνομία για τις σημερινές πορείας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σε 19 προσαγωγές έχει προχωρήσει μέχρι τώρα η Αστυνομία για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας μετά την πορεία για την επέτειο μνήμης από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία συμμετείχαν περίπου 8.000 άτομα στην πορεία και περίπου χίλια προκάλεσαν τα επεισόδια.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ αναφέρει τα εξής: Ο κύριος όγκος της πορείας, με σταδιακές αποχωρήσεις προς την περιοχή των Εξαρχείων, κατέληξε στην Πλατεία Ομονοίας την 20:30.

Περί ώρα 20:15, όταν η κεφαλή της πορείας διήλθε στη συμβολή της Πανεπιστημίου και Μπενάκη, 1000 άτομα αποσπάστηκαν από το σώμα της πορείας και κινήθηκαν κατά ομάδες μέσω της οδού Μπενάκη προς την περιοχή των Εξαρχείων, στήνοντας οδοφράγματα με αντικείμενα και κάδους, στους οποίους έθεσαν φωτιά.

Τα ανωτέρω άτομα εκδήλωσαν επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών στην Πλατεία Κάνιγγος και στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Αραχώβης με ρίψεις μολότοφ, πετρών και άλλων αντικειμένων, με τις διατεθειμένες αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση των αναγκαίων μέσων.

Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 19 άτομα και την υπόθεση χειρίζεται προανακριτικά η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

16 προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη
Επεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης να αναφέρει τα εξής:

Απογευματινές ώρες σήμερα (06-12-2022), πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και πορείες με πρωτοβουλία διαφόρων φορέων και συλλογικοτήτων, όπου συμμετείχαν περίπου 6.500 άτομα, τα οποία κινήθηκαν σε κεντρικές οδούς της πόλης.

Μετά το τέλος των πορειών, ομάδα ατόμων κινούμενη στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου και της Άνω Πόλης, τα οποία είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, προέβησαν σε ρίψεις αντικειμένων (πέτρες κ.λ.π.), φωτοβολίδων, καθώς και αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών (μολότοφ) εναντίον των παρευρισκομένων αστυνομικών δυνάμεων, καθώς επίσης έθεσαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Συνολικά, προσήχθησαν 16 άτομα, ενώ από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Σεισμική δόνηση 4,4 ρίχτερ αισθητή στην Ανατολική Κρήτη

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο η δόνηση ήταν μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε δύο λεπτά μετά τις...
Κορονοϊός: Η εξομολόγηση 26χρονης στην Κρήτη που έμαθε ότι νόσησε!

Δυστύχημα στην εθνική οδό Πύργου – Κυπαρισσίας: Νταλίκα καταπλάκωσε οχήματα, 4 νεκροί

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς και τέσσερις τραυματίες σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 26 Ιουλίου στην εθνική οδό Πύργου – Κυπαρισσίας, στο ύψος...

Δίκη Καραϊβάζ: Αρνούνται τις κατηγορίες για τη δολοφονία οι δύο κατηγορούμενοι

Με τις απολογίες των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του  δημοσιογράφου  Γιώργου Καραϊβάζ συνεχίστηκε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Οι δύο κατηγορούμενοι, ελληνικής καταγωγής,...

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 – Πτώση βάσεων για τις περιζήτητες σχολές

Πτώση βάσεων στις υψηλόβαθμες σχολές και άνοδο στις πιο χαμηλόβαθμες «έδειξαν» τα στατιστικά στοιχεία των βάσεων εισαγωγής για το 2024, που ανακοινώθηκαν χθες, Πέμπτη...

Η φωτογραφία της ημέρας

Καλημέρα Αθήνα! 26 Ιουλίου 2024

Σαν σήμερα 26 Ιουλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 811: Διεξάγεται η Μάχη της Πλίσκα. Οι Βούλγαροι, με επικεφαλής τον θηριώδη Κρούμο,...

Εργαζόμενη σε γηροκομείο κατήγγειλε συστηματικό βιασμό από συνάδελφό της – «Απειλούσε ότι θα κάνει...

Τον συστηματικό βιασμό της από συνάδελφό της σε γηροκομείο της Δυτικής Ελλάδας κατήγγειλε στις Αρχές μία μητέρα τεσσάρων παιδιών. Η υπόθεση ερευνάται ήδη από...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Άκαρπες παραμένουν οι προσπάθειες εντοπισμού του “δράκου” της Ομονοίας

Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί που τον αναζητούν δεν έχουν καταφέρει να τον ταυτοποιήσουν. Ωστόσο έχουν καταφέρει...

Έδεσσα: Καταστροφικές ζημιές στις καλλιέργειες από την έντονη χαλαζόπτωση

Για ολική καταστροφή και ζημιές σε καλλιέργειες, που εκτείνονται σε πάνω από 50.000 στρέμματα...

Απεγκλωβίστηκε άνδρας από τις ράγες του μετρό στον Άγιο Δημήτριο

Αναστάτωση επικράτησε νωρίτερα σήμερα (15/06) το πρωί στο μετρό του του Αγίου Δημητρίου, καθώς...

Τελικός Conference League: Πώς θα κινηθούν μετρό, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ – Όλες οι αλλαγές στα ΜΜΜ

Σε προσωρινές τροποποιήσεις σε Λεωφορειακές Γραμμές, στη Γραμμή 1 του Μετρό «Κηφισιά – Πειραιάς»...