Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
15.5 C
Athens

Επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο ατόμων από το φλεγόμενο Euroferry Olympia

Σε εξέλιξη είναι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα, επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο ατόμων από το πλοίο Euroferry Olympia, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες και εκκενώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής ανοιχτά της Κέρκυρας.

Στη θαλάσσια περιοχή, όπου βρίσκεται το φλεγόμενο πλοίο, επιχειρούν τρία ελικόπτερα και γίνονται προσπάθειες για απεγκλωβισμό δύο ατόμων από τη γέφυρα του πλοίου.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας, στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 290 επιβαίνοντες, επιβάτες και πλήρωμα.

Στο λιμάνι του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση για την ταυτοποίηση και την καταμέτρηση των επιβατών.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για 10 άτομα που δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη.

Σύμφωνα με τις επίσημες καταστάσεις πληρώματος και επιβατών που κατέθεσε ο πλοίαρχος του πλοίου στην Ηγουμενίτσα, πριν τον απόπλου του, στο “EUROFERRY OLYMPIA” επέβαιναν 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα, 25 ΙΧ οχήματα και 153 φορτηγά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες σε παραπλέοντα πλοία και σκάφη, έχουν αποβιβαστεί έως αυτή τη στιγμή 278 επιβαίνοντες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympiα.
Ένα άτομο από τους επιβαίνοντες του πλοίου που παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Η φωτιά ξέσπασε στο κατάστρωμα 3 ενώ το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο από Ηγουμενίτσα προς Πρίντεζι.

Σύμφωνα με τον αρχιπλοίαρχο του Λιμενικού Σώματος Νίκο Λαγκαδιανό, στο σημείο στο οποίο το συμβάν είναι σε εξέλιξη βρίσκονται ήδη τέσσερα περιπολικά σκάφη του λιμενικού ένα σκάφος της ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας, δύο παραπλέοντα πλοία, δύο ιδιωτικά σκάφη, ένα ελικόπτερο του λιμενικού, ενώ στην περιοχή σπεύδουν δύο ρυμουλκά σκάφη, ρυμουλκό/ πυροσβεστικό καθώς και αντιρρυπαντικό σκάφος του λιμενικού.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με τη φρεγάτα (Φ/Γ) ΥΔΡΑ, η οποία μετέβη άμεσα στην περιοχή “και έχει αναλάβει καθήκοντα «On Scene Commander» (OSC)” καθώς και με τρία ελικόπτερα (1 S-70, 1 Super Puma και 1 AB – 205), όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ.

Στην ανακοινωση προστίθεται ότι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ενημερώθηκε στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ) του ΓΕΕΘΑ για την εξέλιξη της επιχείρησης και ότι το ΕΘΚΕΠΙΧ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ) για την άμεση παροχή επιπλέον συνδρομής στην επιχείρηση, εφόσον απαιτηθεί.

Στον Αθήνα 9.84 και τη Γαλάτεια Καρακατσάνη μίλησε ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης, ο οποίος εκτίμησε ότι μέχρι τις 11 το πρωί θα έχουν φτάσει στην Κέρκυρα όλοι οι επιβαίνοντες.
«Η επιχείρηση διάσωσης εξελίσσεται πολύ καλά κι έχει βοηθήσει πολύ και ο καλός καιρός σήμερα.Ήδη ένας ελαφρά τραυματισμένος παρελήφθη από το ΕΚΑΒ και μεταφέρεται στο νοσοκομείο» ανέφερε ο κ. Μαχειμάρης. Όπως είπε, μέρος του πληρώματος παραμένει πάνω στο πλοίο ενώ οι υπόλοιποι έχουν επιβιβαστεί στις λέμβους μαζί με τους επιβάτες.

Παράλληλα, σημείωσε ότι όλες οι υπηρεσίες είναι σε επιφυλακή και έχει ήδη κινηθεί η πολιτική προστασία, οι Δήμοι και η Περιφέρεια.

«Εμείς προσφερθήκαμε να φιλοξενήσουμε τους ανθρώπους στα ξενοδοχεία της περιοχής, ακόμη και στα σπίτια μας, αλλά αποφασίστηκε να μεταφερθούν όλοι στο κέντρο του νησιού για να βρίσκονται κοντά στο νοσοκομείο και στις δομές φιλοξενίας».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει του εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, λαμβάνει, το διάστημα από σήμερα έως και 12 Μαΐου 2024, αυξημένα μέτρα Τροχαίας στο σύνολο του...

Στην φυλακή για ναρκωτικά 3 από τους 10 κατηγορούμενους που συνελήφθησαν στην επιχείρηση για...

Στη φυλακή οδηγούνται μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια οι 3 από τους 10 κατηγορούμενους, οι οποίοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της επιχείρησης της αστυνομίας...

“Άρχοντας των κρίκων” ο Πετρούνιας – Έγραψε ιστορία με το 7ο χρυσό μετάλλιο

Ο «άρχοντας των κρίκων» είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος κατέκτησε το 7ο χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ρίμινι και έγινε ο αθλητής...

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε δικαστές

Από την Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου απολύθηκαν πέντε ράθυμοι δικαστές, ενώ δεν απολύθηκε μία δικαστής η οποία είχε μεν καθυστερήσεις λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, αλλά τις...

“Τουρισμός για Όλους 2024”: Ανακοινώθηκαν οι δικαιούχοι

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2024» και ανακοινώθηκαν οι οριστικοί πίνακες με τους δικαιούχους. Οριστικός Πίνακας Δικαιούχων (κληρωθείσες αιτήσεις) Προσωρινός Πίνακας...

Πύργος: Επίθεση σε 17χρονο από άλλα νεαρά άτομα

Πατέρας 17χρονου κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι ο γιός του δέχθηκε επίθεση από τρείς νεαρούς χθες το μεσημέρι (25/4) στην περιοχή του Αθλητικού Κέντρου Αγίας...

Τι εισοδήματα δήλωσαν πέρυσι οι 735.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ατομικές επιχειρήσεις

Από τη μια η ΑΑΔΕ άνοιξε αργά χθες το βράδυ την ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων για 8,5 εκατομμύρια φορολογούμενους...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Λάρισα: Στα 10 μέτρα το ύψος του Πηνειού

Φόβοι ότι τις επόμενες ώρες μπορεί να πλημμυρίσει ο Πηνειός ποταμός εντός της πόλης...

Μαγνησία: Απεγκλωβισμός 61 ατόμων έως τώρα σε παραλίες από το Λιμενικό

Σε 44 απεγκλωβισμούς πολιτών στις θαλάσσιες περιοχές Χοντρή Αμμος, Χόρτο, Μηλίνα και Πλατανιά νομού...

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Λεωφορείο με πυροσβέστες περνά μέσα από τις φλόγες

Ανατριχίλα προκαλεί βίντεο από τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη που δείχνει πόσο δύσκολη είναι η...

Φωτιά στη Βοιωτία: Απεγκλωβισμός 60 ατόμων με σκάφη από την παραλία Σαράντη

Μαίνεται η φωτιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας που ξέσπασε σε αγροτοδασική περιοχή το πρωί της...