Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
20.2 C
Athens

Επιχείρηση «σκούπα» στον Παναθηναϊκό: Φεύγουν (σχεδόν) όλοι, ποιοι μένουν και τα μεγάλα ερωτηματικά

Φεύγουν σχεδόν όλοι από το υπάρχον ρόστερ, ιδιαίτερη η περίπτωση Παπαγιάννη, δεδομένη η παρουσία Μαντζούκα – Π. Καλαϊτζάκη. Τι ισχύει με Αγραβάνη και Τόμας.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε μια αποτυχημένη σεζόν και έμεινε για πρώτη φορά ύστερα από 27 χρόνια χωρίς έναν τίτλο σε μια αγωνιστική χρονιά. Έτσι, οι αλλαγές που θα έρθουν στο «τριφύλλι» θα είναι σαρωτικές σε όλα τα επίπεδα.

Ο Εργκίν Αταμάν θα πιάσει δουλειά στους «πράσινους» αμέσως μετά το φινάλε των τουρκικών τελικών και μαζί με τον Σάνι Μπετσίροβιτς θα «φτιάξουν» τον νέο Παναθηναϊκό. Στον νέο Παναθηναϊκό, λοιπόν, θα βρίσκονται ελάχιστοι παίκτες, από όσους φόρεσαν τη φανέλα του «τριφυλλιού» τη φετινή σεζόν.

Ας πάρουμε τα δεδομένα με τη σειρά…

Δύσκολα θα μείνει έστω και ένας ξένος από τη φετινή ομάδα

Σε πρώτη φάση, όλα δείχνουν πως ο Παναθηναϊκός θα προχωρήσει σε… ολικό λίφτινγκ σε ό,τι αφορά τους ξένους τους και δύσκολα θα παραμείνει κάποιος από όσους βρίσκονται στην ομάδα που «έκλεισε» τη σεζόν. Άλλωστε, οι περισσότεροι από το φετινό ρόστερ είχαν μονοετή συμβόλαια και δεν θα συνεχίσουν στην Αθήνα. Οι Πάρις Λι, Νέιτ Ουόλτερς, Ματέους Πονίτκα, Ντέρικ Ουίλιαμς και Αρτούρας Γκουντάιτις ολοκλήρωσαν τον «κύκλο» τους στο «τριφύλλι» και θα είναι έκπληξη αν παραμείνει έστω κι ένας στην επόμενη ημέρα που απαιτεί μεγάλο upgrade και ξένους ικανούς να κάνουν τη διαφορά.

Από εκεί και πέρα, ο Μάριους Γκριγκόνις είχε κερδίσει κάποιους πόντους πριν από λίγο διάστημα. Όμως, η απόδοσή του έπεσε κατακόρυφα στους τελικούς. Ως γνωστόν, ο Λιθουανός γκαρντ – φόργουορντ υπέγραψε πέρυσι κλειστό διετές συμβόλαιο, το οποίο τον καθιστά «ειδική περίπτωση» στον «πράσινο» σχεδιασμό. Αναμφισβήτητα πρόκειται για έναν παίκτη με ποιότητα, αλλά στην τελική ευθεία της σεζόν δεν ανταποκρίθηκε στον ηγετικό ρόλο που του δόθηκε και οι πιθανότητες για την επόμενη σεζόν δεν είναι υπέρ του.

Όσο για τον Ματ Τόμας, ο οποίος «πλήρωσε» τα λάθη στις αλλαγές του ελληνικού ρόστερ, που έγιναν από τον Ντέγιαν Ράντονιτς, στο συμβόλαιο του Αμερικανού σουτέρ υπάρχει option για μια χρονιά ακόμη από μεριάς Παναθηναϊκού. Την τελική απόφαση για την περίπτωση Τόμας θα την πάρει ο κόουτς Αταμάν, χωρίς βιασύνη, αναλογιζόμενος και το πώς θα έχει δομηθεί το υπόλοιπο ρόστερ.

Δεδομένη η παρουσία Μαντζούκα – Π. Καλαϊτζάκη, ιδιαίτερη η περίπτωση Παπαγιάννη

Παράλληλα, αλλαγές θα γίνουν και στον ελληνικό κορμό της ομάδας. Αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες είναι υπέρ της παραμονής των Ελλήνων παικτών που έχουν συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν, με εξαίρεση τον Γιώργο Καλαϊτζάκη. Ο 24χρονος γκαρντ υπέγραψε διετές συμβόλαιο πέρυσι, αλλά δεν είχε την εμπιστοσύνη του Χρήστου Σερέλη και το τελευταίο διάστημα δεν χρησιμοποιήθηκε -σχεδόν- καθόλου, ενώ όταν πήρε χρόνο συμμετοχής δεν βοήθησε.

Παρεμπιπτόντως, ο Έλληνας τεχνικός θα παραμείνει στο «πράσινο» επιτελείο και θα συμβάλει στον σχεδιασμό της ομάδας. Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης, λοιπόν, θα αποτελέσει παρελθόν, όπως και ο Λευτέρης Μποχωρίδης, του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώθηκε και δεν θα ανανεωθεί. Οι δύο παίκτες δεν περιλαμβάνονται στο πλάνο της επόμενης ημέρας. Η περίπτωση του Νίκου Παππά είναι διαφορετική, καθώς ο αγαπημένος παίκτης της «πράσινης» εξέδρας ανακοίνωσε πως το Game 4 ήταν το τελευταίο του και πλέον κρεμάει τα μπασκετικά του παπούτσια.

Αντιθέτως, οι Λευτέρης Μαντζούκας – Π. Καλαϊτζάκης, που δεσμεύονται με συμβόλαια, έχουν «δεδομένη παρουσία» στο ρόστερ της επόμενης ημέρας. Στον Παναθηναϊκό γνωρίζουν πόσο μεγάλο είναι το «πρότζεκτ Μαντζούκας», με τον Έλληνα φόργουορντ να παίρνει ευθύνες και να προσπαθεί να βγει μπροστά -κυρίως- μετά την αποχώρηση του Ράντονιτς. Από την μεριά του, ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης έδειξε θετικά στοιχεία στους τελικούς, μπορεί να βοηθήσει αμυντικά με την πίεση πάνω στη μπάλα και ακόμα και στο Game 4 ήταν από τους ελάχιστους που πάλεψαν.

Η περίπτωση του Δημήτρη Αγραβάνη είναι λίγο πιο σύνθετη. Ο διεθνής φόργουορντ, που μπορεί να παίξει τον ρόλο του στο «παζλ των Ελλήνων του ρόστερ», αγωνίστηκε με ένταση και πάθος στους τελικούς, αλλά και πριν από αυτούς και σίγουρα κέρδισε πόντους. Ήταν από τους παίκτες που είχαν συνεισφορά σε τομείς όπως η άμυνα και τα ριμπάουντ και δήλωσαν «παρόντες». Ο Παναθηναϊκός έχει την option για το μέλλον του «Άγρα» στα χέρια του (μέχρι τα μέσα Ιουλίου). Επομένως, είναι στο χέρι της ομάδας το τι θα κάνει. Σίγουρα, βέβαια, η τελική απόφαση ανήκει στον Αταμάν.

Σε ό,τι αφορά τον αρχηγό της ομάδας, Γιώργο Παπαγιάννη, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως και ο 26χρονος είχε ζητήσει να συζητήσει με τους «πράσινους» μετά το τέλος της σεζόν. Έτσι, οι δύο πλευρές αναμένεται να καθίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων το επόμενο διάστημα και να πάρουν τις αποφάσεις τους. Το ελληνικό διαβατήριο, το ύψος του συμβολαίου, οι υπόλοιπες προτάσεις που θα έχει, αλλά και οι επιλογές που θα έχει ο Παναθηναϊκός για τη θέση του σέντερ, είναι τα στοιχεία που θα κρίνουν την επόμενη ημέρα. Δεν είναι πάντως μια εύκολη υπόθεση και σίγουρα καμία από τις δυο πλευρές δεν θα πάρει απόφαση εν θερμώ.

Τέλος, για τους Αλέξανδρο Σαμοντούροβ και Νεοκλή Αβδάλα θα γίνει ειδική αξιολόγηση για το αν θα πρέπει να μείνουν στο «πράσινο» ρόστερ ή να δοθούν δανεικοί, με στόχο να πάρουν αγωνιστικά λεπτά και περισσότερες εμπειρίες. Άλλωστε, στον Παναθηναϊκό θα γίνει μεγάλο upgrade στο ρόστερ και οι πιθανότητες χρησιμοποίησης των δύο ανερχόμενων αθλητών θα λιγοστέψουν.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Super League (Play Off, 8η αγωνιστική): Αποτελέσματα

Στις αναμετρήσεις της 8ης αγωνιστικής των Play Off του πρωταθλήματος της Super League σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: Ολυμπιακός – Λαμία 4-1/ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-2/Παναθηναϊκός –...

Παναθηναϊκός- Άρης 0-1

Παίζοντας καταπληκτικά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ο Άρης επικράτησε με σκορ 1-0 του Παναθηναϊκού μέσα στη Λεωφόρο και ελαχιστοποίησε τις ελπίδες του...

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-2: Στο 90′ με Σάστρε “ζωντανοί” στο κυνήγι του τίτλου οι Θεσσαλονικείς

Ο ΠΑΟΚ που προηγήθηκε στο 3′ με τον Κωνσταντέλια στο 81′ έχανε 1-2, αλλά κέρδισε με το δεύτερο γκολ του νεαρού (81′) και… σούταρα...

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1

Ο Ολυμπιακός έχοντας ένα καλό πρώτο ημίχρονο επικράτησε με 4-1 της Λαμίας στο Καραϊσκάκη Ο Ολυμπιακός δεν έκανε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το...

Volley Γυναικών: Το πιο μάγκικο πρωτάθλημα! Από 0-2, 3-2 και κούπα μέσα στο Ρέντη...

Η ανατροπή του αιώνα ολοκληρώθηκε. Από 0-2 νίκες, με μειονέκτημα έδρας, από 2-1 σετ στον πέμπτο τελικό ο Παναθηναϊκός πήρε με 3-2 σετ, το...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 28/4/24

Οι αγώνες για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League με κορυφαίο το ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, η δράση στο Moto GP και τα...
παναθηναϊκός, Ερυθρός Αστέρας, 1971,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 28 Απριλίου ο Παναθηναϊκός παίρνει το εισιτήριο για το Γουέμπλεϊ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To 1971...Ο Παναθηναϊκός νικά τον Ερυθρό Αστέρα με 3-0 και παίρνει το εισιτήριο για το Γουέμπλεϊ. Στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, οι πράσινοι θα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Δεν πήγαινε το μυαλό κανενός: Με λίγη κανέλα έλυσε το πρόβλημα ετών στην ηλεκτρική σκούπα!

Ανοίξτε την ηλεκτρική σκούπα και βάλτε μέσα ένα πανί ή ψεκασμένο με λάδι κανέλας...

Δήμος Αθηναίων: 37 νέες ηλεκτρικές σκούπες τελευταίας τεχνολογίας

Ο οδοκαθαρισμός της Αθήνας στη νέα εποχή. Στην αναβάθμιση και τον πλήρη εκσυγχρονισμό του...

Διαδικτυακή «σκούπα» Europol σε 7 χώρες για ρητορική μίσους

Η ευρωπαϊκή αστυνομία πραγματοποίησε την Τρίτη εφόδους σε σπίτια σε επτά χώρες στο πλαίσιο...