Επίθεση Πέτσα στον Τσίπρα για τα σχολικά γεύματα

16
Πέτσας: Ιδιαίτερα προσεκτικοί να είναι από σήμερα το απόγευμα οι πολίτες

Σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο καταλόγισε  “χυδαία μικροπολιτική εκμετάλλευση της ανθρώπινης ανέχειας”, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας απαντώντας στην ανάρτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τα σχολικά γεύματα.

“Η «πολιτική του μαγκαλιού», δηλαδή η πιο χυδαία μικροπολιτική εκμετάλλευση της ανθρώπινης ανέχειας, έχει ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας”, υποστήριξε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε ότι “στο ψέμα και στη χυδαιότητα, απαντά η πραγματικότητα.”

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα:

“1η Αλήθεια: Η μαθήτρια που «χρησιμοποίησε» ο κ. Τσίπρας δεν ήταν μαθήτρια Δημοτικού. Και το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων αφορά μόνον τα Δημοτικά Σχολεία. 

“2η Αλήθεια: Παραδώσαμε περισσότερα γεύματα, σε περισσότερα σχολεία, με μεγαλύτερη συμμετοχή μαθητών, από ό,τι μέχρι πέρυσι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:  Πέτσας: Ιδιαίτερα προσεκτικοί να είναι από σήμερα το απόγευμα οι πολίτες

“3η Αλήθεια: Στριμωγμένος ο κ. Τσίπρας ανάμεσα στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και στην αποδοκιμασία ακόμη και των ψηφοφόρων του, ψάχνει σωσίβιο. Μάταια. Η «στροφή στη σοσιαλδημοκρατία» σκοντάφτει στον λαϊκισμό των μαγκαλιών και στα «συντροφικά μαχαιρώματα».

Την ίδια ώρα κυβερνητικές πηγές παραθέτουν τα εξής στοιχεία σε σχέση με τα σχολικά γεύματα:
-Ο αριθμός γευμάτων που διανέμονται είναι κατά 5.275 αυξημένος σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 
-Ο αριθμός των σχολικών μονάδων στις οποίες υλοποιείται το πρόγραμμα, είναι υψηλότερος σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό (38 σχολικές μονάδες περισσότερες). 
-Το ποσοστό συμμετοχής των μαθητών στο πρόγραμμα είναι κατά 8,42% υψηλότερο συγκριτικά με πέρυσι.