ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ η κρίση στην ηγεσία της Τουρκίας

31
Ερντογάν, Κατάρ, τρόφιμα, νερό,

Επιβεβαιώνεται το σενάριο της κρίσης στην κορυφή της εξουσίας στην Τουρκία, καθώς το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης οδηγείται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε έκτακτο συνέδριο τις ερχόμενες εβδομάδες, στο οποίο ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δεν θα θέσει υποψηφιότητα για την κομματική προεδρία.

Κομματικός αξιωματούχος δήλωσε πως το συνέδριο θα διεξαχθεί αμέσως μετά τις 21 Μαΐου και όχι αργότερα από τις 6 Ιουνίου, πρώτη μέρα του Ραμαζανίου.

Η υφέρπουσα ρήξη μεταξύ του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και του διαδόχου του στην πρωθυπουργία Αχμέτ Νταβούτογλου, κατέστη δημόσια τις πρόσφατες εβδομάδες με αφορμή σειρά θεμάτων όπως τις σχέσεις με την Ευρώπη έως τις συλλήψεις επικριτών της κυβέρνησης, πλήττοντας το επενδυτικό κλίμα.

Διαβάστε επίσης:  Πέθανε ο αγαπημένος ηθοποιός Χρήστος Σιμαρδάνης

Το ποτήρι ξεχείλισε όταν η προσκείμενη στον Ερντογάν κεντρική επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος, κατά τη συνεδρίασή της στις 29 Απριλίου στέρησε από τον Νταβούτογλου το δικαίωμα να διορίζει τους επικεφαλής των νομαρχιακών κομματικών οργανώσεων.

Σε αυτό το φόντο, η καθιερωμένη εβδομαδιαία συνάντηση προέδρου και πρωθυπουργού επισπεύσθηκε και αντί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη. Ολοκληρώθηκε δε χωρίς δηλώσεις, μολονότι διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες.

Ο ίδιος ο Νταβούτογλου είχε δηλώσει έτοιμος να αποχωρισθεί οποιοδήποτε αξίωμα.