Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
23.6 C
Athens

Ερυθρός Σταυρός: ΕΔΕ για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή με εντολή Χρυσοχοΐδη

Ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρήγγειλε να διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) σε βάρος της διοικήτριας του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, όπου πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε χριστουγεννιάτικη γιορτή σε κεντρικό χώρο του νοσοκομείου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «η διενέργεια της ΕΔΕ ανατέθηκε στον διοικητή του νοσοκομείου ΓΝΑ “ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ” με εντολή κατεπείγουσας διεκπεραίωσης έως Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024».

Η ανακοίνωση της 1ης ΥΠΕ Αττικής

Αναλυτικότερα από την 1η ΥΠΕ Αττικής ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

«1. Κατόπιν παραγγελίας του υπουργού Υγείας Κου Μιχαήλ Χρυσοχοΐδη, στο πλαίσιο Άσκησης του Πειθαρχικού Ελέγχου, σύμφωνα με το άρθρο 11, παρ. 5, του Νόμου 3329/2005 (ΦΕΚ Α΄- 81), παραγγέλθηκε στην 1η ΥΠΕ η διενέργεια κατεπείγουσας ΕΔΕ, σε βάρος της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α. «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» ΕΕΣ, για βεβαίωση παραπτώματος που εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 107, παρ. 1, εδάφιο (β) και (ε) του Νόμου 3528/2007 (ΦΕΚ Α΄-26) «Κώδικας κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.

2. Η Διενέργεια της ΕΔΕ, ανατέθηκε στον Διοικητή του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», με εντολή κατεπείγουσας διεκπεραίωσης, έως Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024».

Το χρονικό του συμβάντος

Στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης κυκλοφόρησε βίντεο με χριστουγεννιάτικη γιορτή που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός για τους εργαζόμενους στον κεντρικό χώρο του νοσοκομείου.

Η… διαφορετική χριστουγεννιάτικη γιορτή πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της 20ής Δεκεμβρίου στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, για τους εργαζόμενους.

Το βίντεο απεικόνιζε εργαζόμενους να συμμετέχουν στη γεμάτη χορούς και τραγούδια γιορτή την ώρα που οι τραυματιοφορείς συνέχιζαν κανονικά να μεταφέρουν ασθενείς σε κλινικές, εργαστήρια ή χειρουργεία, περνώντας μάλιστα μπροστά από την ορχήστρα και πίσω από όσους χόρευαν.

Στο επίκεντρο του χορού και του γλεντιού φαίνεται στο βίντεο να βρίσκεται η διοικήτρια του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός Ελπινίκη Ταβιανάτου, πυροδοτώντας απορίες και αντιδράσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, το γιορτινό κάλεσμα δεν ξάφνιασε ιδιαίτερα το προσωπικό καθώς η αεικίνητη διοικήτρια τα τελευταία τρία χρόνια βρίσκεται σε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας μαζί του, είτε παροτρύνοντας για συμμετοχή σε προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, είτε οργανώνοντας δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

Οι περισσότεροι θεώρησαν ότι η πρόσκληση θα αφορούσε τη μεγάλη μεθεόρτια εκδήλωση που διοργανώνει κάθε Ιανουάριο στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, κόβοντας βασιλόπιτα, βραβεύοντας τους αριστούχους μαθητές και φοιτητές των οικογενειών που εργάζονται στον Ερυθρό Σταυρό και προσφέροντας δώρα στους εργαζόμενους. Ωστόσο, είχε οργανωθεί μια γιορτή για τον αποχαιρετισμό του 2023.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Απολογίες χούλιγκανς: Ελεύθερος ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία...

Στην Ευελπίδων απολογούνται από το πρωί οι 31 από τους 67 συλληφθέντες για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη. Την υπόθεση χειρίζονται...

Εορταστικό ωράριο: Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Στις 25 Απριλίου ξεκίνησε το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στην Αθήνα ενόψει των εορτών του Πάσχα. Να σημειωθεί πως, τα καταστήματα θα είναι...
Αβεβαιότητα στους πολίτες για το πότε θα βγούμε από την πανδημία

Πασχαλινοί ρυθμοί στην αγορά – Αισιοδοξία των εμπόρων για αυξημένους τζίρους

 Σε εορταστικούς ρυθμούς κινείται η αγορά ενόψει Πάσχα με τους εμπόρους να περιμένουν ο εορταστικός τζίρος, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών και των υπηρεσιών εστίασης και...

Σάββατο του Λαζάρου: Τι γιορτάζουμε σήμερα – Τα κάλαντα, τα έθιμα, τα λαζαράκια και...

Σάββατο του Λαζάρου σήμερα και η Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει την ανάμνηση του θαύματος της Ανάστασής του. Ο Λάζαρος είναι πρόσωπο της Καινής Διαθήκης, φίλος και...

Δημοσκόπηση GPO: Ανεβαίνει στο 33,6% η ΝΔ, 16,3% για τον ΣΥΡΙΖΑ, 13,5% το ΠΑΣΟΚ

Στην τελική ευθεία των ευρωεκλογών διευρύνεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας GPO. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την έρευνα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Η Ολυμπιακή Φλόγα στον τόπο της 27 Απριλίου 2024

Αυτό είναι το μυστικό καταφύγιο του Λυκαβηττού (βίντεο)

Η Αθήνα, πριν από την δεκαετία του ’50 και πριν την μεγάλη οικοδομική αλλαγή στην πόλη, ήταν ένα υπέροχο μέρος για εξερεύνηση. Όσοι επίδοξοι...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Χρυσοχοΐδης: Νέο 5ψήφιο νούμερο για την παραβατικότητα ανηλίκων

Η ανασύνταξη της Ελληνικής Αστυνομίας είναι δέσμευση, με εντολή του πρωθυπουργού, τόνισε την Πέμπτη...

Τα μέτρα για την πάταξη της ενδοοικογενειακής βίας – Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη με τον Χρυσοχοΐδη

Σαφείς οδηγίες για τη διαχείριση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας έδωσε ο υπουργός Προστασίας του...

Χρυσοχοΐδης: Θα αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια για τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα

Tη διαβεβαίωση ότι θα αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια για τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής...

Ασφάλεια σε τρία μέτωπα επιδιώκει η κυβέρνηση

Πριν από περίπου 10 ημέρες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, βρέθηκε στα βορειοανατολικά...