Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18 C
Athens

Έτοιμη για το «4 στα 4» η Εθνική

Η Εθνική μας ομάδα υποδέχεται την Μεγάλη Βρετανία στα «Δύο Αοράκια» (18:00, ΕΡΤ HD) και είναι έτοιμη για το «4 στα 4» στα προκριματικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2019.

Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου είναι έτοιμη για ακόμα ένα παιχνίδι μπροστά στο κοινό της Κρήτης, καθώς μετά τη νίκη επί της Εσθονίας (87-75), η «Επίσημη Αγαπημένη» υποδέχεται στα «Δύο Αοράκια» την Μεγάλη Βρετανία (18:00, ΕΡΤ HD).

H Εθνική έχει πάρει και μαθηματικά την πρόκριση στην επόμενη φάση των προκριματικών, ωστόσο θέλει να διατηρήσει το αήττητο και να δείξει για ακόμα μία φορά πως είναι το απόλυτο «αφεντικό» του 8ου ομίλου. Μάλιστα, οι διεθνείς θέλουν να πετύχουν μία εμφατική νίκη, κόντρα σε μία ομάδα που δυσκόλεψε πολύ την «γαλανόλευκη» στη πρώτη τους συνάντηση, προτού ηττηθεί τελικά με 95-92.

Μιλώντας για την αναμέτρηση, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος τόνισε: «Η Μ. Βρετανία έχει αλλάξει προπονητή, έχει κάνει κάποιες μικρές αλλαγές και λείπουν δύο σημαντικοί παίκτες, ο Σόκο και ο Χέσον. Παίζουν πιο ορθόδοξα, με βαριά πεντάρια, ταιριάζει το ματσάρισμα καλύτερα και κακά τα ψέματα μάς εξυπηρετεί και εμάς. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, που ακόμη κι αν χάσει από μας αύριο θεωρώ πως θα είναι η τρίτη ομάδα που θα ακολουθήσει γιατί έχει δύο παιχνίδια εντός έδρας στο τέλος της πρώτης φάσης. Πρέπει να περάσουμε, να ντουμπλάρουμε τις νίκες απέναντι στο συγκεκριμένο αντίπαλο και μετά να δούμε τι άλλο μας χρειάζεται».

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο ομοσπονδιακός τεχνικός προχώρησε σε τρεις αλλαγές στον καταρτισμό της δωδεκάδας, καθώς σε αυτή προστέθηκαν οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Αντώνης Κόνιαρης και Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Αντίθετα, εκτός έμειναν οι Λεωνίδας Κασελάκης, Μιχάλης Λούντζης και Λευτέρης Μποχωρίδης.

Έτσι, η δωδεκάδα για το παιχνίδι με την Μεγάλη Βρετανία είναι η παρακάτω: Γιάννης Αθηναίου, Νίκος Γκίκας, Δημήτρης Κατσίβελης, Αντώνης Κόνιαρης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Χάρης Γιαννόπουλος, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Βαγγέλης Μαργαρίτης, Ντούσαν Σάκοτα, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Γιάννης Μπουρούσης και Δημήτρης Μαυροειδής.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Σαβέριο Λαντσαρίνι (Ιταλία), Πέταρ Ομπράντοβιτς (Βοσνία και Ερζεγοβίνη) και Βέντσισλαβ Βελίκοφ (Βουλγαρία).

Αυτή είναι η Μεγάλη Βρετανία
Ενόψει της σημερινής (25/2) αναμέτρησης, οι διεθνείς μας έχουν μία πρώτη εικόνα, καθώς αντιμετώπισαν τους Βρετανούς στη πρεμιέρα των προρκιματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019. Τότε, η Εθνική μας ομάδα χρειάστηκε το τεράστιο τρίποντο του Γιάννη Αθηναίου και την τρομερή εμφάνιση του Γιάννη Μπουρούση (27 πόντοι, 8 ριμπάουντ) για να φύγει με το διπλό, με την Μεγάλη Βρετανία να δείχνει πως δεν είναι εύκολος αντίπαλος.

Μάλιστα, ο νέος τεχνικός της ομάδας, Αλμπέρτο Λορέντζο, δεν μπορεί να υπολογίζει στους Μάιλς Χέσον και Όβι Σόκο, ενώ μοιάζει δεδομένο πως η Μεγάλη Βρετανία θα στηριχθεί στον Γκέιμπ Ολασένι, στον Νταν Κλαρκ και στον γκαρντ της Κύμης, Τέντι Οκερεαφόρ.

Σε σχέση με το ματς με την Εσθονία, η Μεγάλη Βρετανία παίζει αρκετά πιο ορθολογικά και ταιριάζει καλύτερα στο στυλ και τους παίκτης της Εθνικής μας ομάδας, όπως υποστήριξε και ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Είναι δεδομένο πάντως πως η Ελλάδα είναι και πάλι το φαβορί, ώστε να φτάσει στην τέταρτη νίκη της σε ισάριθμες αναμετρήσεις και να παραμείνει σε θέση απόλυτου… αφεντικού στον 8ο όμιλο των προκριματικών.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Νίκη- τίτλου για την ΑΕΚ 3-0 επί του Παναθηναϊκού

Μεγάλη νίκη με σκορ 3-0 πήρε η ΑΕΚ στην έδρα της επί του Παναθηναϊκού για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ στη Σουπερ Λίγκα...

Έχασε βαθμούς και έδαφος ο Ολυμπιακός

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν Ολυμπιακός και Άρης στη Θεσσαλονίκη για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Με το αποτέλεσμα αυτό οι...

Στις 17 Μαϊου, θα ανακοινώσουν μαζικά ποιοί ποδοσφαιριστές είναι ομοφυλόφιλοι

 Η ομοφυλοφιλία στο ποδόσφαιρο παραμένει ταμπού και στη Γερμανία σχεδιάζουν να το γκρεμίσουν στις 17 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία παίκτες, προπονητές αλλά και διαιτητές θα αποκαλύψουν ότι.... είναι γκέι,...

Απαγόρευση συγκεντρώσεων οπαδών της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού

Με απόφαση της Αστυνομίας απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις οπαδών της ΑΕΚ (στη Νέα Ερυθραία) και του Παναθηναϊκού (στο κέντρο της Αθήνας) έξω από τα ξενοδοχεία...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/4/24

Το ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, τα ματς Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ για την Super League, όπως και το παιχνίδι Μπαρτσελόνα –...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 23/4/24

Το ματς Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ για τα πλέι οφ της EuroLeague ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά όλες...

Youth League – Ολυμπιακός-Μίλαν 3-0: Στην κορυφή της Ευρώπης οι ερυθρόλευκοι νέοι

Τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης σε επίπεδο Νέων, πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός και μαζί του το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Κ19 των «ερυθρόλευκων» νίκησε 3-0 τη...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Η έτοιμη καρδιά…

«ετοίμη η καρδία μου, ο Θεός, ετοίμη η καρδία μου» (Ψαλμ. 56, 8). Τί...

Έτοιμη για ψάρεμα

                           ...

Έτοιμη για μπάνιο

                           ...

Έτοιμη για ΝΒΑ

Έτοιμη για ΝΒΑ