Έβρος: Νέες ενισχύσεις χιλιάδων ανδρών – Επεκτείνεται το συρματόπλεγμα και θα κατασκευαστούν 11 πυλώνες στα σύνορα

Η στρατοφυλακή του Ερντογάν ετοιμάζεται για προώθηση προσφύγων στην Ελλάδα

84
Έβρος: Νέες ενισχύσεις χιλιάδων ανδρών - Επεκτείνεται το συρματόπλεγμα και θα κατασκευαστούν 11 πυλώνες στα σύνορα

Μπορεί τα τελευταία 24ωρα η κατάσταση στα σύνορα, στις Καστανιές Έβρου να έχει ηρεμήσει, ωστόσο η ελληνική πλευρά φαίνεται πως δεν εφησυχάζει, «θωρακίζοντας» την περιοχή, με την βοήθεια των ευρωπαϊκών κρατών και αρχών.

Στην περιοχή καταφτάνουν νέες δυνάμεις, διαμορφώνοντας ένα εξαιρετικό ποσοτικά και ποιοτικά έμψυχο δυναμικό, ενώ θα παραμείνουν όσο χρειαστεί. Ειδικότερα, οι ελληνικές δυνάμεις ενισχύονται με 1.000 άτομα στρατιωτικό προσωπικό, δύο λόχους καταδρομών, 1.000 επίλεκτους αστυνομικούς, 22 κύπριους αστυνομικούς, την ελίτ των κυπριακών δυνάμεων, και 600 συνοριοφύλακες της Frontex που θα τεθούν άμεσα στην επιχειρησιακή ετοιμότητα της ελληνικής πλευράς. Παράλληλα, στον απόηχο της συνάντηση Μητσοτάκη με τον αυστριακό καγκελάριο Κουρτς αναπτύσσονται ειδικά τμήματα από την Αυστρία, αλλά και την Πολωνία και την Τσεχία. Απέναντι τους θα βρουν 1.000 κομάντο της τούρκικης αστυνομίας και τούρκους στρατοχωροφύλακες.

Την ίδια στιγμή, τα οχυρωματικά έργα στα ελληνικά σύνορα συνεχίζονται. Πέραν των νέων συρματοπλεγμάτων, στο πρόσεχες διάστημα θα κατασκευαστούν, σε μήκος 200 χλμ, 11 πυλώνες ύψους 50 μέτρων στις κορυφές των οποίων θα τοποθετηθούν συμβατικές κάμερες και κάμερες νυκτός.

Ο ΟΣΕ παραχωρεί στο στρατό πλέγματα σιδηροτροχιών και μεταλλικούς στρωτήρες για να ενισχυθεί ο φράχτης που υπάρχει στα ελληνοτουρκικά σύνορα και να κρατήσει στις «επιθέσεις» των μεταναστών και των Τούρκων στρατοχωροφυλάκων να ρίξουν σημεία του. Σε δωρεές συρματοπλέγματος προβαίνουν και ιδιώτες.

Διαβάστε επίσης:  Έξαλλοι οι Τούρκοι με τον Ερντογάν - Άγριο κράξιμο για την επιστροφή του Oruc Reis

Η στρατοφυλακή του Ερντογάν ετοιμάζεται για προώθηση προσφύγων στην Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΥΠ έχει βάσιμες ενδείξεις από τις πληροφορίες που λαμβάνει, πως πλέον η πολιορκία των ελληνικών συνόρων θα λάβει άλλες διαστάσεις, ίσως πιο υπόγειες και επικίνδυνες.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνδρες της στρατοχωροφυλακής που στέλνει στα σύνορα ο Ερντογάν, θα έχουν ως σκοπό και αποστολή την προώθηση των μεταναστών και των προσφύγων στο εσωτερικό της Ελλάδας, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να ασκήσει πίεση στην Ευρώπη, ώστε να τον ενισχύσουν οικονομικά για το προσφυγικό και παράλληλα να τον βοηθήσουν στρατιωτικά στο Ιντλίμπ στην Συρία, όπου φαίνεται πως ο τουρκικός στρατός περνά δραματικές ώρες από τις επιθέσεις του στρατού του Άσαντ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης, οι στρατοχωροφύλακες θα δημιουργήσουν συνθήκες, αλλά και την υποδομή στην απέναντι πλευρά του Έβρου, ώστε οι παράτυποι μετανάστες και πρόσφυγες να μπορούν να περάσουν από τα περάσματα του ποταμού στην ελληνική πλευρά των συνόρων.

Ήδη η περιοχή χαρτογραφείται από τις ελληνικές υπηρεσίες, σε μια προσπάθεια να μην βρεθούν εξαπίνης οι Έλληνες στρατιώτες, αστυνομικοί και συνοριοφύλακες που περιπολούν στα σύνορα με την Τουρκία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here