Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
22.4 C
Athens

Εξώδικα στέλνουν οι δήμοι στον ΔΕΔΔΗΕ

Με εξώδικα ξεκίνησαν να “απαντούν” δήμαρχοι στον ΔΕΔΔΗΕ για την πρωτοφανή ταλαιπωρία των δημοτών τους από τις χιλιάδες διακοπές ρεύματος που προκλήθηκαν από το πέρασμα της κακοκαιρίας “Μήδεια” αλλά και την προσπάθεια κάποιων κύκλων του να μεταθέσουν το βάρος της ευθύνης στην Αυτοδιοίκηση.

Και εδώ πρέπει να σημειωθεί το πινκ – πονκ των ευθυνών μετά και το έγγραφο που έβγαλε ο ΔΕΔΔΗΕ ότι είχε στείλει στις 15 Ιανουαρίου ζητώντας βοήθεια από τους δήμους για κλάδεμα ή κόψιμο δέντρων.

Το πρώτο εξώδικο ήρθε από το δήμο Αγίας Παρασκευής ο οποίος δηλώνει πως επιφυλάσσεται να αξιώσει και να ζητήσει από την εταιρεία την πλήρη αποκατάσταση κάθε θετικής ή αποθετικής ζημίας που υπέστη ή θα υποστεί ο δήμος από τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος. Ο δήμος Αγίας Παρασκευής απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία προς την εταιρεία «Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας- ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.» με την οποία ξεκαθαρίζει τις ευθύνες της εν λόγω εταιρείας και απαντάει αναφορικά με το υπ’ αριθμόν πρωτ. 509/15-01-2021 έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας το βράδυ της 17ης Φεβρουαρίου 2021.

Επιπλέον, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής δηλώνει, μέσω του εξωδίκου, πως επιφυλάσσεται να αξιώσει και να ζητήσει από την εταιρεία την πλήρη αποκατάσταση κάθε θετικής ή αποθετικής ζημίας που υπέστη ή θα υποστεί ο δήμος από τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν προέλθει από υπαιτιότητα του ΔΕΔΔΗΕ, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου. Όπως επίσης και την αποκατάσταση κάθε ζημίας που υπέστησαν οι δημότες και κάτοικοι της πόλης της Αγίας Παρασκευής από τις συγκεκριμένες διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος.

Εξώδικο και από το Χαλάνδρι

Το παράδειγμα του Δήμου της Αγίας Παρασκευής ακολουθεί και ο Δήμος Χαλανδρίου ο οποίος αναμένεται να κινηθεί και αυτός νομικά εναντίον του οργανισμού για την παρατεταμένη διακοπή της ηλεκτροδότησης που ακολούθησε την κακοκαιρία «Μήδεια» και άφησε εκατοντάδες νοικοκυριά στο Χαλάνδρι χωρίς ρεύμα. «Η αποκαρδιωτική κατάσταση με τις διακοπές ρεύματος στις γειτονιές της πόλη μας για 5η ημέρα δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο», υποστήριξε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.

«Η πρωτοφανής αναλγησία των υπευθύνων του ΔΕΔΔΗΕ δοκιμάζει την υπομονή όλων μας και θέτει σε κίνδυνο περιουσίες, ελπίζουμε όχι και ανθρώπινες ζωές. Έχω δώσει εντολή στη Νομική Υπηρεσία για τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε ο Δήμος Χαλανδρίου με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δοκιμαζόμενους δημότες του να κινηθεί νομικά εναντίον του ΔΕΔΔΗΕ», κατέληξε ο δήμαρχος Χαλανδρίου.

Τέλος πρέπει να τονιστεί ότι στην ανακοίνωση που εξέδωσε στις 17 Φεβρουαρίου 2021 η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας αποσαφηνίζεται ότι «οι δήμοι δεν φέρουν καμία ευθύνη για το κλάδεμα ή κόψιμο των δέντρων κατά μήκος των γραμμών μεταφοράς ενέργειας, όπως προκύπτει και από τον Κανονισμό Εγκαταστάσεων και Συντήρησης Υπαίθριων Γραμμών Ηλεκτρικής Ενέργειας, ΦΕΚ 608/Β/6.10.67 Αρ. 281».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Η Φωτογραφία της ημέρας

Στα καταγάλανα νερά του Μύρτου 18 Απριλίου 2024
Πετρέλαιο: Νέα βουτιά των τιμών του αργού

Τρεχάτε ποδαράκια μου: Ξεπέρασε τα 2 ευρώ η τιμή της βενζίνης

Οι τιμές των καυσίμων καταγράφουν ανοδική πορεία, με τις αρχικές προβλέψεις για την περίοδο του Πάσχα να δείχνουν ότι η τιμή της αμόλυβδης θα...

Σαν σήμερα 18 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1821: Οι Σάμιοι υπό τον Λυκούργο Λογοθέτη εξεγείρονται και νικούν τους Τούρκους. 1906: Καταστροφικός σεισμός,...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο γιορτάζουν ο Όσιος Ιωάννης ο Ησυχαστής, Μαθητής Του...

Σοκ στην Πάτρα: 7χρονος ξυλοκόπησε άγρια 8χρονο και ανέβασε βίντεο στο TikTok

Ακόμη ένα περιστατικό βίας μεταξύ ανήλικων προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό. Καταγράφηκε στην περιοχή των Ζαρουχλέϊκων, στην Πάτρα και οι ηλικίες των πρωταγωνιστών προκαλούν...

Διήμερη κακοκαιρία έρχεται από την Γένοβα: Πού θα «χτυπήσει» ο πολικός αεροχείμαρρος

Δύο ημέρες θα διαρκέσει η κακοκαιρία που βρίσκεται προ των πυλών με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας. Ο πολικός αεροχείμαρρος αναμένεται να κάνει...
ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Από το 1822, είχαμε 215 κυβερνήσεις και 104 πρωθυπουργούς!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18 Απριλίου η Ελλάδα κηρύσσει χρεοστάσιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To 1932 η Ελλάδα κηρύσσει χρεοστάσιο. Ύστατη προσπάθεια από την κυβέρνηση Ελευθερίου Βενιζέλου για τη διάσωση της δραχμής.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Τέμπη: Με εξώδικο τους στον ΟΣΕ οι μηχανοδηγοί ζητούν απαντήσεις για τη διαρροή του ηχητικού

Εξώδικο προς τη διοίκηση του ΟΣΕ απέστειλε η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ), η...

ΔΕΔΔΗΕ: προσοχή στο πέταγμα του χαρταετού

Προσοχή στο πέταγμα του χαρταετού συνιστά ο ΔΕΔΔΗΕ για την αποφυγή κινδύνων ηλεκτροπληξίας και...

Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας μέσω του gov.gr για 277 Δήμους της χώρας

Διαθέσιμη ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr είναι από σήμερα η Βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας για τους κατοίκους 277 Δήμων της...

ΔΕΔΔΗΕ: Ξεκινά η μηνιαία καταμέτρηση των παροχών ρεύματος – Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές

Με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πελατών του, ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι ξεκινά σταδιακά την...