ΦΛΟΡΙΝΤΑ: Τουλάχιστον 17 νεκροί και 50 τραυματίες – 19χρονος “γάζωσε” μαθητές και καθηγητές

46
ΦΛΟΡΙΝΤΑ: Τουλάχιστον ένας νεκρός - Ασύλληπτος παραμένει ο δράστη

Τουλάχιστον 17 είναι οι νεκροί και 50 οι τραυματίες από την αιματηρή επίθεση ενόπλου στο σχολείο Marjory Stoneman Douglas στην πόλη Πάρκλαντ, που βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Φλόριντα.

Πρώην μαθητής του σχολείου Marjory Stoneman Douglas στην πόλη Πάρκλαντ της Φλόριντα είναι ο 19χρονος δράστης της σφαγής με τουλάχιστον 17 νεκρούς και 50 τραυματίες. Παλιοί συμμαθητές του τον περιγράφουν ως “προβληματικό άτομο που είχε ψύχωση με τα όπλα”.
“Φρόντιζα να μένω μακριά του, να μην έχω σχέσεις μαζί του για να αποφύγω τυχόν αντιπαράθεση” είπε χαρακτηριστικά ένας συμμαθητής του 19χρονου δράστη.

Ο δράστης εισέβαλε στο σχολείο οπλισμένος και άρχισε να πυροβολεί εναντίον τουλάχιστον δεκάδων μαθητών και καθηγητών. Η αστυνομία κατάφερε να τον συλλάβει περίπου δύο ώρες μετά την έναρξη των πυροβολισμών.

«Ο ένοπλος βρίσκεται τώρα υπό κράτηση», ανέφερε με tweet το γραφείο του σερίφη, ενώ σε άλλη ανάρτηση τόνισε ότι δεκάδες θύματα έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία.

Διαβάστε επίσης:  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 17 Φεβρουαρίου

Εικόνες που μετέδωσαν τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί έδειξαν δεκάδες μαθητές να βγαίνουν τρέχοντας από το σχολείο, κάποιοι με ψηλά τα χέρια. Ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και περιπολικά της αστυνομίας είχαν περικυκλώσει το σχολείο.

«Οι προσευχές μου και τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των θυμάτων στην τρομερή ένοπλη επίθεση στη Φλόριντα», δήλωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με ανάρτηση στο Twitter. «Κανένα παιδί, δάσκαλος, ή οποιοσδήποτε άλλος δεν θα πρέπει ποτέ να νιώθει ανασφαλής σε ένα αμερικανικό σχολείο», πρόσθεσε.

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη αυτής της τρομερής κατάστασης στην κομητεία Μπρόουαρν στη Φλόριντα», ανέφερε με tweet του ο γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο. Ο κυβερνήτης της Πολιτείας με ανάρτηση στο Twitter δήλωσε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τοπικούς αξιωματούχους για το περιστατικό.