Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
16.6 C
Athens

Φωτιές: Όλα τα μέτωπα παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα.

Μαγνησία

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά στη Μαγνησία, καθώς χθες αργά το βράδυ το πρόβλημα εντοπιζόταν στις Μικροθήβες, όπου υπήρχε αναζωπύρωση η οποία ωστόσο, έχει αντιμετωπιστεί και προς το παρόν υπάρχουν κάποιοι διάσπαρτοι καπνοί.

Όλο το βράδυ οι επίγειες δυνάμεις κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να ανακόψουν τις αναζωπυρώσεις ενώ με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα έχουν ξεκινήσει τις ρίψεις νερού. Στο σημείο επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 31 οχήματα και από αέρος μέχρι στιγμής 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Ρόδος

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει και η φωτιά στη Ρόδο. Χθες κατά τη διάρκεια της ημέρας, σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις σε δύσβατη περιοχή στο Βάτι αλλά αντιμετωπίστηκαν άμεσα, χωρίς να κινδυνεύουν οικισμοί.

Μάλιστα, χθες οι κάτοικοι και οι επισκέπτες σε 9 οικισμούς (Μαλώνα, Χαράκι, Μάσσαρι, Ασκληπειό, Κιοτάρι, Βάτι, Γεννάδι, Λαχανιά, Πλημμύρι) ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 ότι αίρεται ο κίνδυνος λόγω των πυρκαγιών και μπορούν να επιστρέψουν στις εν λόγω περιοχές. Οι περιοχές αυτές λόγω της πυρκαγιάς τις προηγούμενες μέρες είχε αποφασιστεί να εκκενωθούν.

Παρόμοιο μήνυμα στάλθηκε και προχθές για τις περιοχές Λίνδο, Κάλαθο και Πεύκους.

Λαμία

Αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν χθες και στο βόρειο τμήμα της Λαμίας ενεργοποιήθηκε και το 112για εκκένωση οικισμού ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική η εικόνα είναι καλύτερη και οι αναζωπυρώσεις έχουν αντιμετωπιστεί.

Κέρκυρα-Κάρυστος

Αναφορικά με την Κέρκυρα σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπάρχει καλύτερη εικόνα και δεν αντιμετωπίζεται κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, ενώ το ίδιο ισχύει και για την Κάρυστο.

Άρτα

Σχετικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στα Ανωγειατά ‘Αρτας σε δασική έκταση δίπλα από τον οικισμό η εικόνα σύμφωνα με την Πυροσβεστική είναι καλύτερη και το χωριό δεν απειλήθηκε. Στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα.

«Αυτή τη στιγμή στη Ρόδο επιχειρούν 25 εναέρια μέσα εκ των οποίων τα 17 ελληνικά και 8 που αποτελούν βοήθεια από άλλες χώρες», ανέφερε στη Βουλή, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου.

 Ο κ . Τουρνάς,ενημέρωσε ότι συνολικά αυτή τη στιγμή ο στόλος μας αποτελείται από 89 εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης,αριθμός που -όπως είπε – είναι τεράστιος και συγκρίνεται με τον αντίστοιχο της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Όπως ανέφερε ο κ.Τουρνάς, «πρέπει να γίνει κατανοητό ότι για 16η μέρα, είναι σε εξέλιξη ένα επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο, με πολύ υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ριπαίους ανέμους και με ένα λίβα που μπορεί να κάψει τα πάντα».

Για τη Νέα Αγχίαλο, ο υφυπουργός είπε ότι είχαμε 15 φωτιές σε σύντομο χρονικό διάστημα, με τη φωτιά να τρέχει με έξι χιλιόμετρα την ώρα. 

Από την πλευρά της, η κ. Κωνσταντοπούλου μίλησε για «μη έγκαιρη ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού στη Ρόδο για να αποτραπεί το ολοκαύτωμα», ενώ διερωτήθηκε αν αξιοποιήθηκε η εμπειρία της πυρκαγιάς της Εύβοιας, που φαντάζει πανομοιότυπη. 

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Θήβα: Νεκρό παιδί 1,5 έτους

Τραγωδία στη Θήβα, όπου ένα παιδάκι μόλις 1,5 έτους έχασε τη ζωή του κάτω από μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστες συνθήκες. Η κλήση στο ΕΚΑΒ έγινε 10:41 το πρωί, μέσα...

Μενίδι: Τραυματισμός άντρα από αδέσποτη σφαίρα

Θύμα άσκοπου πυροβολισμού όπως όλα δείχνουν, έπεσε ένας 35χρονος ο οποίος το μεσημέρι, ενώ βρισκόταν στον δρόμο επί της οδού Ήρας στο Μενίδι, τραυματίστηκε στο πόδι από αδέσποτη σφαίρα. Το θύμα δήλωσε...

Βελτιωμένος με ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας

Με πολλή ηλιοφάνεια, άνοδο της θερμοκρασίας αλλά και μεσημεριανή αστάθεια θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Πιο αναλυτικά,...
Σχετίζεται η ερωτική πράξη με την καρδιακή ανακοπή;

Φορετή τεχνολογία ανιχνεύει την καρδιακή αρρυθμία 30 λεπτά πριν την εμφάνισή της

Ερευνητές ανέπτυξαν νέα φορετή τεχνολογία που προβλέπει την καρδιακή αρρυθμία 30 λεπτά πριν από την εμφάνισή της. Αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να φέρει...

Αγία Παρασκευή: Βρέθηκε απανθρακωμένη γυναίκα σε διαμέρισμα που ξέσπασε φωτιά

Ένα άτομο βρέθηκε απανθρακωμένο στο σαλόνι διαμερίσματος που ξέσπασε φωτιά το πρωί της Κυριακής του Πάσχα. Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 6 το...
Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, εφημερίδα, Ακρόπολις,

«Πάσχα» διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

«Πάσχα» διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη Aναστάσεως ημέρα και λαμπρυνθώμεν… Πάσχα το τερπνόν, Πάσχα Κυρίου, Πάσχα. Πάσχα πανσεβάσμιον ημίν ανέτειλε. Πάσχα, εν χαρά αλλήλους περιπτυξώμεθα… Ω...
Πάσχα 2019: Έθιμα και παραδόσεις της Ρούμελης

Πάσχα: Έθιμα και παραδόσεις της Ρούμελης

Το ψήσιμο του αρνιού και το τελετουργικό για την προετοιμασία του είναι κάτι ξεχωριστό, αφού ακριβώς για τη Ρούμελη το Πάσχα είναι στοιχείο από...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Συναγερμός στην Πολιτική προστασία για πυρκαγιές – Τρεις συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας την οποία συγκάλεσε εκτάκτως ο υπουργός...

Πολιτική Προστασία: Σε ετοιμότητα επιπέδου 4 για τις φωτιές – Ποιες περιοχές είναι στο “κόκκινο”

Σε ετοιμότητα επιπέδου κατάστασης 4 (υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς) αποφασίστηκε να είναι όλες οι...

Νέες καταβολές πρώτης αρωγής ύψους 500.000 ευρώ προς τους πληγέντες από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού

Νέες πληρωμές πρώτης αρωγής προς τους πληγέντες από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το καλοκαίρι...

Μητσοτάκης από Έβρο: Πολλά θα αλλάξουν στην πρόληψη – Πέραν του “Evros pass” θα υπάρχει “Dadia pass”

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα το δάσος της Δαδιάς, όπου έγινε παρουσίαση της...