Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
20.8 C
Athens

Γενικό κουμάντο στον Παναθηναϊκό ο λάτρης της πειθαρχίας Ντρεοσί!

Η προεργασία για τον Γάλλο αθλητικό διευθυντή πριν την πρόσληψη του Μπόλονι, τα βασικά κριτήρια της επιλογής του και ο εντελώς διαφορετικός του ρόλος σε σχέση με αυτόν του Τσάβι Ρόκα.

Ο Γάλλος Πιέρ Ντρεοσί βρίσκεται προ των πυλών του Παναθηναϊκού για να διαδεχθεί τον Τσάβι Ρόκα, με την ειδοποιό διαφορά ότι ο ρόλος του θα είναι αρκετά διαφορετικός σε σχέση με αυτόν του Καταλανού, όπως διαφορετικό είναι και το προφίλ της έως τώρα καριέρας του.

Ο Ντρεοσί έχει προϋπηρεσία στην άρτια οργάνωση και στελέχωση μίας ποδοσφαιρικής ομάδας, με πιο νωπό δείγμα γραφής τη δουλειά που έκανε για μία τετραετία στην Παρί FC.

Θεωρείται λάτρης της πειθαρχίας και ουδεμία σχέση είχε με την εκπροσώπηση παικτών ως μάνατζερ, όπως ο προκάτοχός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γάλλος έρχεται στον Παναθηνακό για το απόλυτο κουμάντο σε όλα τα ζητήματα που άπτονται της οργάνωσης και της στελέχωσης του κλαμπ και εννοείται υπεύθυνος μεταγραφικού σχεδιασμού.

Ερχεται δηλαδή για να τσεκάρει τους υπαλλήλους της ΠΑΕ, τους γυμναστές, το ιατρικό τιμ τους φυσιοθεραπευτές μέχρι και τους μάγειρες, διορθώνοντας ό,τι κρίνει ότι δεν είναι πρέπον για τη σωστή λειτουργία της ομάδας.

Ολα, εκτός από το αμιγώς προπονητικό/ποδοσφαιρικό, όπου αφεντικό θα είναι ο Λάζλο Μπόλονι με τον οποίο έχει εξαιρετικές σχέσεις από την επιτυχημένη τριετή συνύπαρξή τους στη Ρεν.

Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η πειθαρχία που αποτέλεσε και το βασικό κριτήριο της επιλογής του σε συνδυασμό με τις οργανωτικές του γνώσεις και ιδιότητες, ενώ από οικονομικής πλευράς τόσο στη Λιλ (ζάμπλουτος ιδιοκτήτης) όσο και στην Παρί FC (βασικός μέτοχος από το βασίλειο του Μπαχρέιν) είχε πολύ μεγάλα συμβόλαια, έχοντας λύσει το οικονομικό του ζήτημα.

Αυτό που τον ενδιαφέρει στην παρούσα φάση είναι να ξαναπιάσει δουλειά και να ασχοληθεί με ένα πρότζεκτ αναδόμησης έχοντας το απόλυτο κουμάντο, κάτι που κούμπωσε με τα θέλω της διοίκησης του τριφυλλιού.

Η προεργασία από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και οι πρώτες επαφές του με τον Ντρεοσί άλλωστε, έγιναν πριν από την πρόσληψη του Λάζλο Μπόλονι και μάλιστα είχε ζητηθεί η γνώμη του για τον Ρουμάνο προπονητή.

Ο 61χρονος Γάλλος ήταν χθες στο Κορωπί όπου είχε συνομιλία με τον Λάζλο Μπόλονι και τον επιχειρησιακό διευθυντή Σπύρο Βλάχο, ενώ γνωρίστηκε με όλα τα στελέχη του ποδοσφαιρικού τμήματος και του ιατρικού επιτελείου.

Κατά κύριο λόγο έχει συνδέσει το όνομα του με την Ρεν, την οποία ουσιαστικά «έχτισε» από το 2002 ως το 2013. Με τον Μπόλονι συνεργάστηκε για τρία χρόνια (από το 2003 έως το 2006) στη Ρεν.

Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την Λιλ και στη συνέχεια ακολούθησαν οι Σοσό, Νις και Παρί Σεν Ζερμέν πριν επιστρέψει στις Κάνες για να κρεμάσει τα παπούτσια του.

Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας ασχολήθηκε με την προπονητική, μέχρι που ανέλαβε το πόστο του τεχνικού διευθυντή στη Λιλ όπου παρέμεινε από το 1996 μέχρι το 2002.

Κατόπιν ανέλαβε τη Ρεν και από το 2002 μέχρι το 2006 ήταν διευθυντής ποδοσφαίρου. Στη συνέχεια διετέλεσε χρέη προπονητή έως τον Δεκέμβρη του 2007 και επέστρεψε σε ρόλο αθλητικού διευθυντή/απόλυτου κουμανταδόρου μέχρι το 2013.

Εκτοτε έμεινε για δύο χρόνια ανενεργός μέχρι που ανέλαβε χρέη εκτελεστικού διευθυντή στην Παρί FC όπου επιτέλεσε πολύ καλό έργο για τέσσερα χρόνια.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και ισοφάρισε σε 1-1 τις νίκες

Ο Παναθηναϊκός έμεινε «ζωντανός» στην προσπάθειά του να πάρει την πρόκριση στο Final Four της Ευρωλίγκας επικρατώντας με 95-79 της Μπακάμπι Τελ Αβίβ στο...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 25/4/24

Το δεύτερο παιχνίδι του Παναθηναϊκού κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και η πρεμιέρα της Σάκκαρη στο Madrid Open κόντρα στην Βέκιτς ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα...

Νίκη- τίτλου για την ΑΕΚ 3-0 επί του Παναθηναϊκού

Μεγάλη νίκη με σκορ 3-0 πήρε η ΑΕΚ στην έδρα της επί του Παναθηναϊκού για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ στη Σουπερ Λίγκα...

Έχασε βαθμούς και έδαφος ο Ολυμπιακός

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν Ολυμπιακός και Άρης στη Θεσσαλονίκη για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Με το αποτέλεσμα αυτό οι...

Στις 17 Μαϊου, θα ανακοινώσουν μαζικά ποιοί ποδοσφαιριστές είναι ομοφυλόφιλοι

 Η ομοφυλοφιλία στο ποδόσφαιρο παραμένει ταμπού και στη Γερμανία σχεδιάζουν να το γκρεμίσουν στις 17 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία παίκτες, προπονητές αλλά και διαιτητές θα αποκαλύψουν ότι.... είναι γκέι,...

Απαγόρευση συγκεντρώσεων οπαδών της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού

Με απόφαση της Αστυνομίας απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις οπαδών της ΑΕΚ (στη Νέα Ερυθραία) και του Παναθηναϊκού (στο κέντρο της Αθήνας) έξω από τα ξενοδοχεία...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/4/24

Το ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, τα ματς Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ για την Super League, όπως και το παιχνίδι Μπαρτσελόνα –...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Τι εισοδήματα δήλωσαν πέρυσι οι 735.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ατομικές επιχειρήσεις

Από τη μια η ΑΑΔΕ άνοιξε αργά χθες το βράδυ την ηλεκτρονική πλατφόρμα για...

Εργατική Πρωτομαγιά: Τραβούν χειρόφρενο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τη Μεγάλη Τετάρτη

Την αποδοχή της πρόσκλησης για συμμετοχή στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ για απεργία την Τετάρτη...

Μητσοτάκης: H Συνεργασία μας με την Εκκλησία, θεσμικά ήταν είναι και παραμένει στενή

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος επισκέφτηκαν τον παιδικό σταθμό “Ευαγγελισμός...

Οργισμένος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος

Μήνυμα συνεργασίας Εκκλησίας-Κράτους και αποδοκιμασίας των έμμεσων προτροπών του Κυριάκου Βελόπουλου για αποδοκιμασίες πιστών...