ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Τι καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις για τις εκλογές στην Έσση

25
DW: Πόσο θα παραμείνει η Μέρκελ καγκελάριος;

Εκλογές σήμερα στο κρατίδιο της Έσσης, εξίσου σημαντικές με εκείνες της Βαυαρίας για το γερμανικό πολιτικό σκηνικό.

Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις Χριστιανοδημοκράτες αλλά και Σοσιαλδημοκράτες καταγράφουν μεγάλες απώλειες, ενώ οι Πράσινοι αναμένεται να αυξήσουν θεαματικά, τα ποσοστά τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, τόσο ο υποψήφιος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος και σημερινός κρατιδιακός Πρωθυπουργός Φόλκερ Μπουφιέ όσο και οι επικεφαλής των συνδυασμών του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και των Πρασίνων έχουν σχεδόν ίσες πιθανότητες να σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση.

Ωστόσο το 28% που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στο κόμμα της κυρίας Μέρκελ είναι πολύ μακριά από το 38,3% που συγκέντρωσε το 2013, όπως και το 20% των Σοσιαλδημοκρατικών από το 30,7% των προηγούμενων εκλογών.

Διαβάστε επίσης:  ΠΟΥ: Συναγερμός για την εξάπλωση νέου μυστηριώδους ιού - Ένας νεκρός

Αντιθέτως, οι Πράσινοι, διανύουν περίοδο εξαιρετικά υψηλής δημοτικότητας σε όλη τη χώρα, που όλα δείχνουν ότι θα διπλασιάσουν το ποσοστό τους, από το 11,1% με το οποίο μπήκαν στην τοπική κυβέρνηση, στο 20%, αν επαληθευτούν οι τελευταίες μετρήσεις.

Η πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος θα δοθεί από τα δύο κανάλια της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης (ARD, ZDF) περί τις 7 το απόγευμα, ώρα Ελλάδος.)