Για 73 νεκρούς κάνει λόγο τοπική εφημερίδα της Νίκαιας – Μαρτυρία που συγκλονίζει

77
Ισλαμικό Κράτος, ευθύνη, Νίκαια,

Στους 73 αυξήθηκε ο απολογισμός των νεκρών στην τραγωδία της Νίκαιας, όπου ο οδηγός ενός φορτηγού έπεσε πάνω σε εκατοντάδες ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί για να δουν τα πυροτεχνήματα που θα εκτοξεύονταν για την εθνική εορτή της Γαλλίας, όπως μεταδίδει το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο i>Télé, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στην αστυνομία.

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV ότι δεν υπάρχει καμιά κατάσταση ομηρίας στη Νίκαια, στη γαλλική Ριβιέρα, προσθέτοντας πως «δεν μπορώ να σας δώσω καμιά πληροφορία για τα κίνητρα» του οδηγού του φορτηγού.

Ταυτοχρόνα, τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να εξουδετερώσουν τον δράστη.

Οι εικόνες που κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το σημείο της τραγωδίας είναι ανατριχιαστικές.

Το φορτηγάκι με το οποίο έγινε η επίθεση στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, είναι διάτρητο από τις σφαίρες των αστυνομικών, ενώ σκληρές είναι οι εικόνες από το σημείο της τραγωδίας.

Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι πολύ δημοφιλής στους τουρίστες.

Η αστυνομία έχει στήσει περίμετρο ασφαλείας στην περιοχή.

Όπως μεταδίδει αυτή την ώρα η Nice-Matin, οι νεκροί έχουν φθάσει τους 73 και υπογραμμίζεται ότι είναι, πλέον, ορατός ο κίνδυνος ο αριθμός αυτός να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο μέσα στις επόμενες ώρες.

Διαβάστε επίσης:  Άγριο "φοροκυνηγητό" σε 580.000 πολίτες για χρέη πάνω από 3.000 ευρώ

Γαλλία, Νίκαια, νεκροί,

Μαρτυρία που συγκλονίζει

Ο Damien Allemand, είναι δημοσιογράφος στο τοπικό Μέσο «Nice Matin» και ήταν παρών τη στιγμή της επίθεσης. Η μαρτυρία του δημοσιεύτηκε στο sitemedium.

«Μέχρι το τέλος του show με τα πυροτεχνήματα, όλοι είχαν σηκωθεί ταυτόχρονα. Με κατεύθυνση προς τις σκάλες, όλοι, στριμωγμένοι σαν σαρδέλες. Εγώ έκανα ζιγκ ζαγκ ανάμεσα στον κόσμο προσπαθώντας να φτάσω γρήγορα στο σκούτερ μου. Σε απόσταση, ακούστηκε ένας θόρυβος. Κραυγές. Η πρώτη μου σκέψη: κάποιος «τρελός» ήθελε να ρίξει μόνος του πυροτεχνήματα και δεν τα κατάφερε… Αλλά όχι. Ένα κλάσμα του δευτερολέπτου αργότερα, ένα τεράστιο λευκό φορτηγό κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα και περνά πάνω από τους ανθρώπους με στόχο να σκοτώσει όσους περισσότερους μπορεί. Αυτό το φορτηγό του θανάτου πέρασε λίγα μέτρα μακριά από μένα και δεν είχα συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει. Είδα άψυχα σώματα να σκορπούν όπως ακριβώς σκορπούν οι κορίνες του bowling μετά από ένα χτύπημα. Άκουσα θορύβους, κραυγές που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Είχα παραλύσει. Δεν κουνιόμουν. Γύρω μου, πανικός. Οι άνθρωποι έτρεχαν ουρλιάζοντας, κλαίγοντας. Τότε κατάλαβα. Και έτρεξα μαζί τους».