Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2020
17.1 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 27 Νοεμβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1900.... Μεγάλος αρχαιολογικός θησαυρός ανακαλύπτεται στα Κύθηρα, που χρονολογείται στα 300 π.Χ.

Για την καρέκλα ρε γαμώτο…

 Απεταξάμην τις έκτακτες παροχές! Και δηλώνουν μάλιστα έτοιμοι να τις πάρουν πίσω το 2017 μέσω του «κόφτη» (αποκλειστικά) στις συντάξεις.

Μέσα από άλλη μία κωλοτούμπα, άλλο ένα θέατρο… αντίστασης και δήθεν επανάστασης που οδήγησε σε πλήρη υποχώρηση, άλλον ένα τσαμπουκά που έγινε υπόκλιση, αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει να καθυστερεί για να… δεχθεί τα πάντα μετά, και με το παραπάνω και με την υπογραφή της. Άλλος ένας αυτο-εξευτελισμός για τον μοναδικό σκοπό που είναι η διατήρηση της καρέκλας. Με μία επιστολή ντροπής , ο υπουργός των Οικονομικών πήρε πίσω όλους του παλικαρισμούς του Τσίπρα και υποσχέθηκε στους δανειστές να… μειώσει κι άλλο τις συντάξεις!

Και ο πρωθυπουργός μας, συνεχίζει να μας κοροϊδεύει. Ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει – μιλώντας στο λαό και αναζητώντας ψηφαλάκια, ότι «θα δίνουμε όπου θέλουμε τα πλεονάσματα», ο κ. Τσακαλώτος όμως στην επίσημη και υπογεγραμμένη επιστολή-συμφωνία προς τους δανειστές είπε ότι… αναγνωρίζει πως οποιαδήποτε μέτρα με δημοσιονομικές επιπτώσεις πρέπει να συζητούνται και να συμφωνούνται με τους θεσμούς, στο πλαίσιο των δεσμεύσεών από το Μνημόνιο.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας βάπτισε την παροχή προς τους χαμηλοσυνταξιούχους «13η σύνταξη», ενώ ο κ. Τσακαλώτος στους θεσμούς την ονόμασε κάπως… εντελώς διαφορετικά. Εφάπαξ πληρωμή.

Και αν και ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε στους δανειστές ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται να μην ξαναδώσει ποτέ άλλες έκτακτες παροχές στους συνταξιούχους, χθες τόσο ο κ. Βίτσας όσο και ο κ. Φλαμπουράρης δήλωσαν σαφώς ότι την 13η σύνταξη θα τη δώσουν και του χρόνου (αν υπερκαλυφθούν οι στόχοι του προγράμματος). Απλά δεν την… θεσμοθετούν!

Και αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει να βρίσκεται στην εξουσία, και θα κρατηθεί σε αυτήν αφού δεν πρόκειται να κάνει τίποτα που να διακινδυνεύσει αυτό της το απόκτημα – όσο έχει την δυνατότητα να το διατηρήσει – έστω και αν διακινδυνεύει την σταθερότητα και την προοπτική της χώρας και πετσοκόβει τα εισοδήματα και τις συντάξεις του κόσμου.

Γιατί, για να λέμε τα πράγματα σωστά, η υπόσχεση Τσακαλώτου για περικοπή των συντάξεων στο πρώτο εξάμηνο του 2017 μέσω του «κόφτη» που προβλέπεται από τον νόμο 4389 του 2016, αποτελεί μία «νέα» δέσμευση της κυβέρνησης. Αυτό που προβλέπει κανονικά ο 4389 είναι οριζόντιες περικοπές σε δαπάνες της Γενικής Κυβέρνησης . Παντού, όχι μόνον στις συντάξεις. Ο κ. Τσακαλώτος αντί να ακολουθήσει τα ήδη συμφωνηθέντα (που δεν θα του έλεγε και κανείς τίποτα) κρατά πλέον δέσμιους ΜΟΝΟ τους συνταξιούχους σε περίπτωση που πέσουν έξω οι στόχοι του πλεονάσματος, με τον κόφτη να εφαρμόζεται κατευθείαν και χωρίς άλλη συζήτηση στους συνταξιούχους από την 1η Ιουνίου 2017.

Και αν και όπως γράφει η επιστολή, η κυβέρνηση θεωρεί την απόκλιση από τους στόχους – και άρα την ενεργοποίηση του κόφτη «εξαιρετικά απίθανο» να συμβεί, ο ίδιος ο νόμος ο 4389 ορίζει πως ο κόφτης ενεργοποιείται ακόμα και αν υπάρχει «υστέρηση του πραγματικού ρυθμού μεγέθυνσης του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) για το έτος αναφοράς, όπως αυτή προκύπτει από τη διαφορά μεταξύ της πρόβλεψης του πραγματικού ρυθμού ετήσιας μεγέθυνσης του ΑΕΠ, όπως περιλαμβάνεται στη Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και της Ελληνικής Δημοκρατίας και στον πραγματικό ρυθμό μεγέθυνσης του ΑΕΠ, όπως αποτυπώνεται στην ετήσια ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ του μήνα Μαρτίου».

Με λίγα λόγια ο κ. Τσακαλώτος δεσμεύθηκε πως αν υπάρχουν αστοχίες και στο ΑΕΠ, τότε το βάρος θα το σηκώνουν οι συνταξιούχοι!

Η κυβέρνηση μοίρασε λοιπόν έναν μποναμά, προκάλεσε όλη αυτή την αναταραχή στην αξιολόγηση και στα μέτρα για το χρέος, και στο τέλος «κατάφερε» να συνδέσει την ενεργοποίηση του κόφτη με τις περικοπές στις συντάξεις, κάτι που δεν οριζόταν μέχρι σήμερα.

Και μετά το αυτογκόλ των εξαγγελιών που οδήγησε σε υπογραφή πλήρους συμμόρφωσης στις διαθέσεις των δανειστών – όπως άλλωστε ορίζει και το μνημόνιο που υπέγραψαν το καλοκαίρι του 2015 αλλά και το επικαιροποιημένο του εφετινού καλοκαιριού – άρχισαν ευθύς αμέσως τα… παραμύθια περί εξόδου (δοκιμαστικής!) στις αγορές έως τον Μάρτιο του 2017. Μετά την καραμέλα του QE που κατάπιαν αμάσητη, τώρα διαφημίζουν την καραμέλα της εξόδου στις αγορές. Μάλιστα πριν τον Απρίλιο και την δημοσιοποίηση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για τα δημοσιονομικά, τα οποία και θα δείξουν τον δρόμο για την ενεργοποίηση του κόφτη (όπως υποσχέθηκε και ο κ. Τσακαλώτος στους δανειστές).

Πώς θα βγεις μάνα μου στις αγορές σε τρεις μήνες; Με την αξιολόγηση ακόμα στον αέρα, με το QE να έχει φύγει από το τραπέζι, με τις αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων πάνω από το +7%, με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα να παραμένει αμφίβολη, με τους επενδυτές να ΜΗΝ εμπιστεύονται την Ελλάδα και να τρέπονται σε φυγή από την αναξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης; Είναι μαθηματικά αδύνατον και το story της κυβέρνησης μοιάζει για μία ακόμη φορά σαν να έχει ξεπηδήσει από τις σελίδες του… Αισώπου…

πηγη: gianniotis

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Πόσο εμετικοί: χαίρεται ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει νεκρούς για να κατηγορεί την κυβέρνηση!

Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την …γελοία αντιπολίτευση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ! Φανταστείτε σε πόλεμο με τους...
Οι κτηνίατροι της ΠΑΣΠ (του ΠΑΣΟΚ, 1982) σε θέσεις κλειδιά

Οι κτηνίατροι της ΠΑΣΠ (του ΠΑΣΟΚ, 1982) σε θέσεις κλειδιά

Όποια πέτρα κι εάν σηκώσεις το ΠΑΣΟΚ θα βρεις, λένε στη Χαριλάου Τρικούπη μετά τη γνωστοποίηση ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ...

Κωνσταντοπούλου: «Αν ήταν υπουργός Υγείας ο Πολάκης θα είχαμε πεθάνει όλοι»(ηχητικό)

Κωνσταντοπούλου: «Αν ήταν υπουργός Υγείας ο Πολάκης θα είχαμε πεθάνει όλοι» https://www.youtube.com/watch?v=UQhU_luyPrU&feature=emb_logo&ab_channel=parapolitika.gr

Δεν κάνει πλέον νούμερα

Πολλά νεύρα είχε ο Αλέξης Τσίπρας για τη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και τη Μάρα Ζαχαρέα.

Το δράμα του Βαρουφάκη

Δέκα, 15, άντε 50-100 νοματαίοι και μπροστά ο φάρος της δημοκρατίας, ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ετοιμος να ελεήσει τον πολύπαθο Ελληνα με ένα...

Η κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται….

Ακραίες εκφράσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση που χαρακτηρίζει «συνταγματική εκτροπή» την απαγόρευση των συναθροίσεων που είναι πανομοιότυπη με όσα έκανε η κυβέρνηση...
Σε προληπτική καραντίνα ο Δένδιας

Σε προληπτική καραντίνα ο Δένδιας

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μπήκε σε προληπτική καραντίνα από σήμερα, μετά από συνάντηση με άτομο, το οποίο διαγνώστηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Ακολουθήστε μας

7,492ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Συμβολική διαμαρτυρία από την ΠΟΕΣΕ με… άδειες καρέκλες

Σε συμβολική διαμαρτυρία προχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ),...

Το… τερμάτισε: Ο Ερντογάν έβαλε τον Ιμάμογλου να καθίσει σε σπασμένη καρέκλα

Για πολλοστή φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φρόντισε με μία του κίνηση...

Για την καρέκλα ρε γαμώτο…

  Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Ούτε η ομολογία των μπολσεβίκων για σφαγή της μεσαίας τάξης....

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή