Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024
16.3 C
Athens

Γκόλιας: Μόνος τρόπος αντιμετώπισης των κυκλοφορικών προβλημάτων στην Αθήνα, η χρήση ΜΜΜ

Για την επιστροφή του δακτυλίου στο κέντρο της πόλης, το καθημερινό μποτιλιάρισμα στους δρόμους και το θέμα του συνωστισμού των επιβατών στα ΜΜΜ εν μέσω υγειονομικής κρίσης λόγω κορωνοϊού, κλήθηκε να τοποθετηθεί ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ Γιάννης Γκόλιας, στον Αθήνα 984.

Επισήμανε πως «Μόνος τρόπος αντιμετώπισης των κυκλοφορικών προβλημάτων στην Αθήνα είναι η χρήση των ΜΜΜ» συναρτώντας το και με «το ποσοστό εμβολιασμού 70% στην πρωτεύουσα».

Τόνισε πως «ο δακτύλιος μπορεί να θεωρηθεί ξεπερασμένος από κάποιους, αλλά έπρεπε να εφαρμοστεί ένα μέτρο για την αποτροπή της κυκλοφορίας αυτοκινήτων μέσα στην πόλη. Δε θα μπορούσε να αφεθεί έτσι το έντονο κυκλοφοριακό στην Αθήνα.»

Όπως εξήγησε «Και στην προ covid περίοδο, γενικότερα από το 2010, ο κόσμος προτιμούσε να παίρνει το αυτοκίνητό του. Στην περίοδο της κρίσης οι μετακινούμενοι με ΜΜΜ είχαν κατά 14 με 15%, ένα ποσοστό που σταδιακά έχουμε ανακτήσει.

Σήμερα βγάλαμε στην κυκλοφορία 1.320 λεωφορεία, κάτι που συγκρίνεται με αποδόσεις του 2015, όπως και οι 3 γραμμές μετρό που λειτούργησαν με μικρές χρονοαποστάσεις.

Προσπαθούμε να κάνουμε τα ΜΜΜ όσο πιο ελκυστικά μπορούμε για τον κόσμο που κινείται κυρίως στο κέντρο της πόλης».

Σε σχέση με τα προβλήματα πολυκοσμίας σε συγκεκριμένες γραμμές πχ Αμπελόκηποι-Πανεπιστημιούπολη, ο κ. Γκόλιας υπογράμμισε πως «υπάρχουν λεωφορεία όπου ο κόσμος είναι πατείς με πατώ σε» σημειώνοντας παράλληλα ότι «αυτό συμβαίνει σε ένα μικρό ποσοστό οχημάτων».

Και συνέχισε: «είναι θέμα που το αντιμετωπίζουμε και δεν έχει το μέγεθος που φαίνεται να παρουσιάζεται. Πληρότητα άνω του 65%, έχει μετρηθεί σε 25 με 30 λεωφορεία κι εκεί παρεμβαίνουμε με ανακατανομή οχημάτων στα δρομολόγια. Το 1/3 των αστικών λεωφορείων, διαθέτουν μηχανήματα καταμέτρησης των επιβατών και με διορθωτικούς συντελεστές, διότι γινόντουσαν και λάθη, έχουμε μια καλή εκτίμηση για το πόσοι επιβάτες τα χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση».

Σχετικά με τις προσλήψεις οδηγών οι οποίοι στη συνέχεια παραιτήθηκαν, ανέφερε πως «υπάρχουν δύο με τρείς κύκλοι για την ολοκλήρωση της διαδικασίας προσλήψεων. Δεν είναι μια ιδιαιτερότητα που αφορά την ΟΣΥ και τη ΣΤΑΣΥ, είναι κάτι συνηθισμένο».

Σε ερώτηση αν υπήρχαν εφεδρείες οχημάτων που δεν διατέθηκαν στη κυκλοφορία το προηγούμενο διάστημα, απάντησε πως «Ολοκληρώθηκε ο σχετικός διαγωνισμός κι έχουμε δώσει 130 γραμμές σε ΚΤΕΛ και έχουμε 180 λεωφορεία που λειτουργούν με τους οδηγούς των ΚΤΕΛ. Επίσης, τον Μάιο ξεκίνησε το leasing 300 λεωφορείων. Τα οχήματα που κυκλοφορούν είναι 10% λιγότερα από τα διαθέσιμα».

Σε σχέση με το Μετρό είπε ότι «προσπαθήσαμε κι έχουμε αυξήσει τους συρμούς. Δεν μπορούμε να κάνουμε μαγικά, αλλά έχουμε βελτιώσει σημαντικά τις χρονοαποστάσεις και συνεχίζουμε».

Παράλληλα, προανήγγειλε προμήθεια νέων συρμών και ανακαίνιση άλλων με στόχο να ενισχυθούν τα δρομολόγια και να μειωθούν οι χρόνοι των καθυστερήσεων.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Βραυρώνα: Ομολόγησε ο πατέρας ότι πέταξε αυτός το μωρό στα σκουπίδια

Ο πατέρας του νεογνού που εντοπίστηκε σε χωματερή στη Βραυρώνα ομολόγησε ότι αυτός το πέταξε στα σκουπίδια. Ισχυρίζεται ωστόσο ότι δεν το σκότωσε, αλλά...

Βραυρώνα: Βρέθηκε νεκρό βρέφος – Υπό κράτηση και έρευνα οι γονείς

Σοκ στη Βραυρώνα με ένα νεκρό βρέφος. Η υπόθεση δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως μετά τη γέννηση του βρέφους...

Κεφαλονιά: Σεισμική δόνηση 4,1 Ρίχτερ

Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 15:56 ώρα...
Βόλος: Δύο συλλήψεις για το λούνα παρκ του θανάτου

Παραδόθηκε ύποπτος για τη δολοφονία του αστυνομικού στο Ρέντη – Εντός της ημέρας ενδεχομένως...

Παραδόθηκε ένας από τους υπόπτους στη δολοφονία του αστυνομικού στα επεισόδια στου Ρέντη σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΕΡΤNews και του Γιώργου Γεραφέντη. Παραδόθηκε ένας...

Επίδομα παιδιού: Κλείνει σήμερα η πλατφόρμα αιτήσεων Α21

Κλείνει προσωρινά σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το Επίδομα Παιδιού. Όπως επισημαίνεται, στην ανακοίνωση του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, η πλατφόρμα δεν...

Στην πλατεία Δημαρχείου το Κύπελλο του UEFA Europa Conference League

Το Κύπελλο του UEFA Europa Conference League υποδέχθηκε στις 9 το πρωί, στην πλατεία Δημαρχείου, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ο οποίος -μιλώντας στον...

Η φωτογραφία της ημέρας

Και τώρα... Μαρινάρα δώστα όλα! 10 Μαΐου 2024

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Βρετανικά ΜΜΕ: Επιδεινώνεται η υγεία του βασιλιά Καρόλου

Το σχέδιο για την επικείμενη κηδεία του Δεν είναι καλά τα νέα για τον βασιλιά...

Πώς θα κινηθούν αυτή την εβδομάδα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Τροποποιήσεις θα ισχύσουν από σήμερα και μέχρι την Κυριακή 7 Ιανουαρίου, στις μετακινήσεις με...

Μέσα μαζικής μεταφοράς: Πώς θα λειτουργήσουν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Νωρίτερα θα ολοκληρωθούν και φέτος τα τελευταία δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς, αύριο Κυριακή 31...

Μετρό – λεωφορεία: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Τροποποιημένα θα είναι τα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων...