Guardian: Αυτό είναι το ελληνικό νησί που πρέπει να πας αν θέλεις να φας καλά

37
Μήλος: Έκανε μπάνιο στη θάλασσα δίπλα σε ανθρώπινα κόκκαλα

Ο βρετανικός Guardian δημοσιεύει ένα εκτενές άρθρο για τη Μήλο, εξυμνώντας τις ομορφιές, το φαγητό καθώς και τις πρώτες ύλες της, τα λαχανικά και τα τυριά της.

Η δημοσιογράφος Amanda Dardanis επισκέφθηκε το νησί. Σύμφωνα με την ίδια μπορεί η γειτονική Σίφνος να φημίζεται για τις γαστρονομικές απολαύσεις που προσφέρει, αλλά η Μήλος ακούγεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια για το καλό φαγητό της.

Η δημοσιογράφος εντυπωσιάστηκε από το «gourounopoulo» αλλά και το «bouyiourdi» με τομάτες, φέτα και καυτερές πιπεριές. Σε όλο το νησί βρίσκεις εστιατόρια με χαρακτήρα, που μαγειρεύουν χρησιμοποιώντας ντόπιες και ολόφρεσκες πρώτες ύλες.

Όπως αναφέρει στο άρθρο, σε όλο το νησί βρίσκεις εστιατόρια με χαρακτήρα, που μαγειρεύουν χρησιμοποιώντας ντόπιες και ολόφρεσκες πρώτες ύλες. Επιπλέον τονίζει πως τα τελευταία χρόνια τα εστιατόρια της Μήλου έχουν γίνει λίγο πιο γκουρμέ, με δημιουργικά μενού μεσογειακής κουζίνας. Ακόμα και στα πιο ακριβά όμως, μπορείς να φας οικονομικά επιλέγοντας μεζέδες και χύμα κρασί αναφέρει.

Η δημοσιογράφος μάλιστα κάνει πολύ θετικά σχόλια για στο εστιατόριο «Ω! Χαμός» μια παλιά οικογενειακή ταβέρνα στον Αδάμαντα, δίπλα στη θάλασσα, με λαχανικά, κρέατα και τυριά δικής τους παραγωγής.

«Ξεχάστε να βρείτε τραπέζι εδώ αν έρθετε μετά τις 7 το απόγευμα», λέει η φίλη της, Τζίνα η οποία τα τελευταία πέντε χρόνια ζει πια μόνιμα στο νησί στο οποίο πήγαινε διακοπές και σαν παιδί.

Διαβάστε επίσης:  Αυτό είναι το ομορφότερο νησί της Ευρώπης - Ναι, είναι στην Ελλάδα!

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο ακόμα ένα μαγαζί που ξεχωρίζει είναι το εστιατόριο «Sirocco» στην παραλία του Παλιοχωριού όπου το φαγητό ψήνεται σε πήλινες γάστρες που τοποθετούνται 40 εκατοστά κάτω από την άμμο, την «Αρμύρα» στα Πολλώνια για φρέσκο ψάρι από τα καΐκια των ψαράδων και δημιουργικά πιάτα θαλασσινών, την ταβέρνα «Medusa» στο γραφικό λιμανάκι Μανδράκια για ουζομεζέδες, αλλά την «Εργίνα» στο χωριό Τρυπητή με την υπέροχη θέα και το ηλιοβασίλεμα.

Ξεχώρισε ακόμα τον «Άστακα» στο Κλήμα για γεύμα με φόντο τα πολύχρωμα σπιτάκια των ψαράδων, καθώς και το μαγαζί «Κιβωτός των Γεύσεων» στα Πολλώνια για καρπουζόπιτα και γαλακτομπούρεκο.

Ωστόσο το άρθρο δεν μένει μόνο στις γαστρονομικές απολαύσεις του νησιού αλλά γίνεται αναφορά και στους πανέμορφους γεωλογικούς σχηματισμούς του κυκλαδίτικου νησιού το οποίο απαριθμεί περισσότερες από εβδομήντα παραλίες.

Γίνεται ειδική αναφορά και στους πανέμορφους γεωλογικούς σχηματισμούς του κυκλαδίτικου νησιού,

Μάλιστα η αρθρογράφος περιγράφει και την ομορφιά του Σαρακίνικου και λέει πως η εικόνα του μοιάζει σαν να έχει τεθεί σε επεξεργασία μέσω του photoshop.