Η Αθήνα υποδέχεται για 6η χρονιά το Athens Democracy Forum

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και o Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

13
Ίδρυμα Ωνάση: Χρηματοδοτεί έργα ύψους 1,5 εκατ. ευρώ στην Ακρόπολη

Η Αθήνα υποδέχεται το 6o Athens Democracy Forum. Εξέχοντες πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, ακτιβιστές, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, συζητούν και αναλύουν με ποιο τρόπο οι φιλελεύθερες δημοκρατίες και οι κοινωνίες μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα τις σύγχρονες προκλήσεις και τα μεγάλα γεγονότα παγκόσμιας εμβέλειας.

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και o Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το Forum πραγματοποιείται από τις 9 έως τις 11 Οκτωβρίου από το Democracy & Culture Foundation, σε συνεργασία με τους The New York Times, το Ταμείο για τη Δημοκρατία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τον Δήμο Αθηναίων και την εφημερίδα «Η Καθημερινή».

Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στις 20.30, σε ειδική εκδήλωση στη Ρωμαϊκή Αγορά στο πλαίσιο του θεσμού του 6ου ΝΥΤ Athens Democracy Forum, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης θα απονείμει μετά θάνατον το «Βραβείο Δημοκρατίας της πόλης των Αθηνών» στον δολοφονηθέντα Δήμαρχο του Γκντανσκ της Πολωνίας Πάβελ Ανταμόβιτς.

Το φετινό βραβείο, ο δήμος Αθηναίων το απονέμει σε αναγνώριση της εμπνευσμένης ηγεσίας του Πάβελ Ανταμόβιτς στην προώθηση και υπεράσπιση μιας ανοικτής και χωρίς αποκλεισμούς δημοκρατίας, καθώς και την εγκαθίδρυση ενός ισχυρού κράτους δικαίου στην Πολωνία.

Διαβάστε επίσης:  Ξεκίνησε η καταβολή επιδόματος σε ανέργους ναυτικούς

Ο Πάβελ Ανταμόβιτς εξελέγη 6 φορές στο Δημαρχιακό θώκο του Gdansk. Εργάστηκε με αφοσίωση και έμπνευση για την εγκαθίδρυση της φιλελεύθερης δημοκρατίας στην Πολωνία, πολέμησε τον αυταρχισμό και με τη στάση και το έργο του υποστήριξε ενεργά τα δικαιώματα των Μεταναστών, Προσφύγων και ΛΟΑΤΚΙ.

Στις 13 Ιανουαρίου 2019, ο Ανταμόβιτς μαχαιρώθηκε επί σκηνής κατά τη διάρκεια φιλανθρωπικής εκδήλωσης στο Γκντανσκ από έναν πρώην κρατούμενο, ο οποίος είχε απελευθερωθεί από τη φυλακή ένα μήνα πριν από τη δολοφονία. Ο Ανταμόβιτς υπέκυψε στα τραύματά του την επόμενη μέρα, σε ηλικία 53 ετών.

Το Βραβείο Δημοκρατίας της πόλης των Αθηνών θα παραλάβει η γυναίκα του, Μαγκνταλένα Ανταμόβιτς Ευρωβουλευτής και ενεργό μέλος της διεθνούς πρωτοβουλίας Imagine Τhere is No Hate, #ΙΤΝΗ

Πληροφορίες  για το Athens Democracy Forum εδώ.