Η έκθεση της Κομισιόν «βάζει φωτιά» στο προεκλογικό τοπίο

27
Κλείνουν για 30 ημέρες τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σύγκρουση ανάμεσα σε κυβέρνηση, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ με φόντο την έκθεση της Κομισιόν, η οποία «χτυπάει» καμπάνες για τις προεκλογικές παροχές του Αλέξη Τσίπρα.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι θεωρούν ότι τα χρήματα που απαιτούνται για τα μέτρα που είχε εξαγγείλει πριν τις ευρωεκλογές ο πρωθυπουργός δεν υπάρχουν, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια μαύρη τρύπα η οποία ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ.

Αποτέλεσμα να μην συμφωνούν η Κομισιόν και το ελληνικό υπουργείο οικονομικών να μην συμφωνούν καθώς η Αθήνα θεωρεί ότι οι προβλέψεις των εταίρων για μια ακόμη φορά θα διαψευστούν.

Η έκθεση της Κομισιόν προκαλεί πολιτικές συγκρούσεις αφού στο κυβερνητικό στρατόπεδο βλέπουν να αμφισβητούνται οι παροχές του Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε επίσης:  Απεβίωσε ο Μανώλης Γλέζος

Παράλληλα, όμως δημιουργείται μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να κατηγορήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον οποίο λένε ότι αν εκλεγεί πρωθυπουργός θα κάνει το χατίρι της Κομισιόν και δεν θα αμφισβητήσει την έκθεση και τα όσα αναφέρει.

Αυτό θα σημαίνει ότι η ΝΔ θα πάρει πίσω τα θετικά μέτρα που έχουν ψηφιστεί: μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και είδη εστίασης, η λέγομενη 13η σύνταξη, οι 120 δόσεις κοκ.