Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.5 C
Athens

Η επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο Ανατολικό Αιγαίο που αναστάτωσε τους Τούρκους

Μόνο χθες τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν 11 υπερπτήσεις σε Φαρμακονήσι, Λειψούς, Αρκιούς, Οινούσσες, Παναγιά.

Η θωράκιση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, προκάλεσε εκνευρισμό στην Τουρκία, που με φθηνά κόλπα και υπερπτήσεις δευτερολέπτων προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Χθες, η τουρκική πολεμική αεροπορία εστιάζοντας στα νησιά Φαρμακονήσι, Λειψούς, Αρκιούς, Οινούσσες, Παναγιά, πραγματοποίησε 81 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, εκ των οποίων οι 50 με 7 μαχητικά, 18 με ένα UAV τύπου ANKA και 13 με ένα κατασκοπευτικό CN-235.

Όμως, η ουσία παραμένει αναλλοίωτη. Οι Ένοπλες Δυνάμεις θωρακίζουν τα ελληνικά νησιά και βρίσκονται δίπλα στους κατοίκους και μάλιστα με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο πλαίσιο της νέας δράσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Υγειονομική Μέριμνα για όλους από τις Ένοπλες Δυνάμεις», πραγματοποιήθηκε η πρώτη αποστολή στο σύμπλεγμα των μικρών νησιών Αγαθονησίου, Λειψών, Αρκιών και Ψερίμου, με σκοπό τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην επαύξηση των παροχών υγείας στον τοπικό πληθυσμό.

Με μέριμνα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), πολυμελές διακλαδικό κινητό υγειονομικό κλιμάκιο αποτελούμενο από πέντε Στρατιωτικούς Ιατρούς ειδικότητας οφθαλμίατρου, καρδιολόγου, παιδιάτρου, ωτορινολαρυγγολόγου, ορθοπεδικού και δύο Νοσηλευτών των Ενόπλων Δυνάμεων, επισκέφθηκε τα ακριτικά αυτά μικρά νησιά και παρείχε στους κατοίκους τους πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Η μετακίνηση του κλιμακίου πραγματοποιήθηκε με την Κανονιοφόρο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, ενώ η εξέταση των κατοίκων και η παροχή των υγειονομικών υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε στα κατά τόπους Περιφερειακά/Αγροτικά Ιατρεία των νησιών.

Την επιτυχή εξέλιξη του εγχειρήματος επέβλεψε ο ίδιος ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ Ταξίαρχο Νικόλαο Λαμπιδώνη, επισκεπτόμενος Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή ευθύνης της 79 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (79 ΑΔΤΕ) «ΜΥΚΑΛΗ», όπου ενημερώθηκε για την αποστολή τους και αντάλλαξε Ευχές με το προσωπικό, με την ευκαιρία των Άγιων Ημερών του Πάσχα.

Αναλυτικά, επισκέφθηκε:

  • Το Στρατόπεδο «ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΗ (ΠΖ) ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΗ ΙΩΑΝΝΗ» και το Επιτηρητικό Φυλάκιο (ΕΦ) «ΨΙΛΗΣ ΑΜΜΟΥ» στην Σάμο.
  • Το Στρατόπεδο «ΕΦΕΔΡΟΥ ΛΟΧΙΑ (ΠΖ) ΤΣΙΜΠΙΔΗ ΙΩΑΝΝΗ» στην Ικαρία.
  • Το ΕΦ «ΦΟΥΡΝΩΝ», όπου κατά την παραμονή του στο νησί είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με τον Δήμαρχο Φούρνων Κορσέων κ. Δημήτριο Καρύδη.
  • Το ΕΦ «ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ» και την Κανονιοφόρο (Κ/Φ) ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ που ναυλοχούσε στον λιμένα του νησιού με κινητό υγειονομικό κλιμάκιο Στρατιωτικών Ιατρών και Νοσηλευτών του προγράμματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για τους κατοίκους των μικρών νησιών, στο πλαίσιο της δράσης «Υγειονομική Μέριμνα για όλους από τις Ένοπλες Δυνάμεις». Κατά την παραμονή του στο Αγαθονήσι είχε επίσης την ευκαιρία να συναντηθεί και με τον Δήμαρχο Αγαθονησίου κ. Ευάγγελο Κ. Κόττορο.

Αντίστοιχες αποστολές έχουν προγραμματιστεί κατά το δεύτερο και τρίτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους, για συμπλέγματα μικρών νησιών του Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους.

Με τη νέα δράση, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στοχευμένα στηρίζει και ενισχύει τους Ακρίτες κατοίκους της νησιωτικής Ελλάδας, αφουγκράζεται τα υγειονομικά τους προβλήματα παρέχοντάς τους υψηλής ποιότητας ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες και συνάμα οικοδομεί μια γέφυρα αλληλεγγύης για τη στήριξη των συμπολιτών μας, που χρήζουν βοήθειας και φροντίδας.

O Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, για την έναρξη της νέας αυτής δράσης δήλωσε:

«Οι κατευθύνσεις του Υπουργού μας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου και ο σχεδιασμός όλων μας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι ξεκάθαρες και με αναφορά στους συμπολίτες μας σε κάθε γωνιά της πατρίδας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, πέραν της καθαρά επιχειρησιακής αποστολής τους, δίνουν πάντα δυναμικό παρόν σε κάθε κρίσιμο για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής τομέα, παρέχοντας υψηλού επιπέδου πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στους κατοίκους των ακριτικών νησιών μας και προάγοντας με αυτόν τον τρόπο το αίσθημα υγειονομικής ασφάλειας των τοπικών κοινωνιών».

του Χρήστου Μαζανίτη

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αύριο η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό – Επικρατέστερο σενάριο τα 830 ευρώ μεικτά

O υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στην αύξηση στον κατώτατο μισθό η οποία θα...
Ο Παππάς …έφυγε για το διάστημα!

Μετά το μπάχαλο άλλαξε άποψη ο Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση, λέει τώρα

Κάτω από το βάρος των δυσμενών εντυπώσεων και του χάους που επικρατεί στην αντιπολίτευση ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να ανασκευάσει όσα αποκάλυψε στο Action...
Τσίπρας: Εγκληματικές ευθύνες για τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία

ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΗ ΝΤΟΡΑ-Στο Παρίσι ο Τσίπρας: Θετική η έκθεση Μπακογιάννη για την ένταξη...

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο Παρίσι προκειμένου να συμμετάσχει στην συζήτηση και ψήφιση της έκθεσης της Ντόρας Μπακογιάννη για την ένταξη του Κοσόβου στο...

Αμηχανία και γκρίνια σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μετά την «ομολογία» Παππά για προσυνεννόηση

Σε μια φάση που οι πολιτικοί χειρισμοί της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης άρχισαν να αποδίδουν και ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε να ανακτά το χαμένο...
Βουλή: Άγρια κόντρα Βορίδη-Τσακαλώτου για τις καταλήψεις

Βουλή: Οξεία αντιπαράθεση Ανδρουλάκη – Βορίδη 

Οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη, ξέσπασε μετά την ομιλία του Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Ανδρουλάκης απευθυνόμενος προς τους...

Πρόταση δυσπιστίας – Καραμανλής: Δεν κρύφτηκα και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική...

Με συνεχείς αψιμαχίες που ανεβάζουν στα ύψη τον κοινοβουλευτικό υδράργυρο, συνεχίζεται στη Βουλή, η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση για το δυστύχημα...
Λοβέρδος: "Θα διεκδικήσω την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ"

Λοβέρδος: Ένας στρατιώτης, ο κ. Κασσελάκης ζήτησε την παραίτηση του Πρωθυπουργού-Φανταστείτε να γίνει στρατηγός

«Η πρώτη μου δημόσια αντίδραση-όταν άκουσα ότι θα κατατεθεί πρόταση μομφής-ήταν πως οποιοδήποτε φως πέσει σε αυτή την τραγική υπόθεση είναι για καλό και...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

“Τρεις Ιστορίες απ’ τον Πόλεμο”: Το νέο podcast του ΓΕΕΘΑ με την ευκαιρία της 28ης Οκτωβρίου (βίντεο)

Η πρώτη ιστορία έχει τίτλο «Ο "Τρανός" του Επταχωρίου», η δεύτερη «Η παράδοση του...

Το ΓΕΕΘΑ εξήγησε γιατί αρχικά μιλούσε για “ελαφρά τραυματίες” για το τροχαίο στη Λιβύη

Διευκρινιστική ανακοίνωση σχετικά με την τραγωδία με τα πέντε νεκρά μέλη της Ελληνικής ανθρωπιστικής...

ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογή ηγεσίας σε δύο εσωκομματικές αναμετρήσεις

Σε δυο εσωκομματικές αναμετρήσεις θα κριθεί το ζήτημα της εκλογής νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ,...

Πέθανε ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκος

Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο 404 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με...