Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022
26.1 C
Athens

Η επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο Ανατολικό Αιγαίο που αναστάτωσε τους Τούρκους

Μόνο χθες τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν 11 υπερπτήσεις σε Φαρμακονήσι, Λειψούς, Αρκιούς, Οινούσσες, Παναγιά.

Η θωράκιση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, προκάλεσε εκνευρισμό στην Τουρκία, που με φθηνά κόλπα και υπερπτήσεις δευτερολέπτων προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Χθες, η τουρκική πολεμική αεροπορία εστιάζοντας στα νησιά Φαρμακονήσι, Λειψούς, Αρκιούς, Οινούσσες, Παναγιά, πραγματοποίησε 81 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, εκ των οποίων οι 50 με 7 μαχητικά, 18 με ένα UAV τύπου ANKA και 13 με ένα κατασκοπευτικό CN-235.

Όμως, η ουσία παραμένει αναλλοίωτη. Οι Ένοπλες Δυνάμεις θωρακίζουν τα ελληνικά νησιά και βρίσκονται δίπλα στους κατοίκους και μάλιστα με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο πλαίσιο της νέας δράσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Υγειονομική Μέριμνα για όλους από τις Ένοπλες Δυνάμεις», πραγματοποιήθηκε η πρώτη αποστολή στο σύμπλεγμα των μικρών νησιών Αγαθονησίου, Λειψών, Αρκιών και Ψερίμου, με σκοπό τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην επαύξηση των παροχών υγείας στον τοπικό πληθυσμό.

Με μέριμνα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), πολυμελές διακλαδικό κινητό υγειονομικό κλιμάκιο αποτελούμενο από πέντε Στρατιωτικούς Ιατρούς ειδικότητας οφθαλμίατρου, καρδιολόγου, παιδιάτρου, ωτορινολαρυγγολόγου, ορθοπεδικού και δύο Νοσηλευτών των Ενόπλων Δυνάμεων, επισκέφθηκε τα ακριτικά αυτά μικρά νησιά και παρείχε στους κατοίκους τους πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Η μετακίνηση του κλιμακίου πραγματοποιήθηκε με την Κανονιοφόρο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, ενώ η εξέταση των κατοίκων και η παροχή των υγειονομικών υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε στα κατά τόπους Περιφερειακά/Αγροτικά Ιατρεία των νησιών.

Την επιτυχή εξέλιξη του εγχειρήματος επέβλεψε ο ίδιος ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ Ταξίαρχο Νικόλαο Λαμπιδώνη, επισκεπτόμενος Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή ευθύνης της 79 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (79 ΑΔΤΕ) «ΜΥΚΑΛΗ», όπου ενημερώθηκε για την αποστολή τους και αντάλλαξε Ευχές με το προσωπικό, με την ευκαιρία των Άγιων Ημερών του Πάσχα.

Αναλυτικά, επισκέφθηκε:

  • Το Στρατόπεδο «ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΗ (ΠΖ) ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΗ ΙΩΑΝΝΗ» και το Επιτηρητικό Φυλάκιο (ΕΦ) «ΨΙΛΗΣ ΑΜΜΟΥ» στην Σάμο.
  • Το Στρατόπεδο «ΕΦΕΔΡΟΥ ΛΟΧΙΑ (ΠΖ) ΤΣΙΜΠΙΔΗ ΙΩΑΝΝΗ» στην Ικαρία.
  • Το ΕΦ «ΦΟΥΡΝΩΝ», όπου κατά την παραμονή του στο νησί είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με τον Δήμαρχο Φούρνων Κορσέων κ. Δημήτριο Καρύδη.
  • Το ΕΦ «ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ» και την Κανονιοφόρο (Κ/Φ) ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ που ναυλοχούσε στον λιμένα του νησιού με κινητό υγειονομικό κλιμάκιο Στρατιωτικών Ιατρών και Νοσηλευτών του προγράμματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για τους κατοίκους των μικρών νησιών, στο πλαίσιο της δράσης «Υγειονομική Μέριμνα για όλους από τις Ένοπλες Δυνάμεις». Κατά την παραμονή του στο Αγαθονήσι είχε επίσης την ευκαιρία να συναντηθεί και με τον Δήμαρχο Αγαθονησίου κ. Ευάγγελο Κ. Κόττορο.

Αντίστοιχες αποστολές έχουν προγραμματιστεί κατά το δεύτερο και τρίτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους, για συμπλέγματα μικρών νησιών του Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους.

Με τη νέα δράση, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στοχευμένα στηρίζει και ενισχύει τους Ακρίτες κατοίκους της νησιωτικής Ελλάδας, αφουγκράζεται τα υγειονομικά τους προβλήματα παρέχοντάς τους υψηλής ποιότητας ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες και συνάμα οικοδομεί μια γέφυρα αλληλεγγύης για τη στήριξη των συμπολιτών μας, που χρήζουν βοήθειας και φροντίδας.

O Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, για την έναρξη της νέας αυτής δράσης δήλωσε:

«Οι κατευθύνσεις του Υπουργού μας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου και ο σχεδιασμός όλων μας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι ξεκάθαρες και με αναφορά στους συμπολίτες μας σε κάθε γωνιά της πατρίδας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, πέραν της καθαρά επιχειρησιακής αποστολής τους, δίνουν πάντα δυναμικό παρόν σε κάθε κρίσιμο για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής τομέα, παρέχοντας υψηλού επιπέδου πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στους κατοίκους των ακριτικών νησιών μας και προάγοντας με αυτόν τον τρόπο το αίσθημα υγειονομικής ασφάλειας των τοπικών κοινωνιών».

του Χρήστου Μαζανίτη

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

“Ύποπτα παιχνίδια” λέει η Αθήνα σε ότι αφορά σύλληψη Έλληνα κατασκόπου, που αναφέρουν τα...

Για σύλληψη «Έλληνα κατασκόπου» κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ, επικαλούμενα τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας (). Σύμφωνα με ό, τι έχει γίνει γνωστό ο...

Η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία και ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων

Ελλάδα και Αυστρία ενώνουν τις δυνάμεις τους στον Έβρο, εκεί όπου η Ελλάδα και ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση ήρθαν αντιμέτωπες με την πρωτοφανή τουρκική...

Μητσοτάκης: Είναι δύσκολο να σας πείσω ότι δεν θα γίνουν εκλογές

Ερωτηθείς για τις πρόωρες εκλογές -κατά της διάρκειας της συνέντευξης Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής– ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Έχω εξαντλήσει το θέμα για...

Σύνοδος Κορυφής: Ολόκληρη Ευρώπη «παρακαλάει» τον Ερντογάν για… «αποκλιμάκωση»!

«Ανησυχεί» το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τις ενέργειες και δηλώσεις της Τουρκίας, τις οποίες ωστόσο δεν χαρακτηρίζει προκλητικές και αντί να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα και...

Η τουρκική προκλητικότητα και η διαρκής αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων

Πού το πάει η Τουρκία; Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα; Αποτελεί η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας μέρος της επικείμενης φιέστας; Αυτά είναι τα...

Μητσοτάκης: Η Αθήνα καλύπτεται από το προσχέδιο των συμπερασμάτων για την Τουρκία

“Η Αθήνα καλύπτεται απόλυτα από το προσχέδιο των Συμπερασμάτων το οποίο ζητά με απόλυτη σαφήνεια από την Τουρκία να σταματήσει να αμφισβητεί την κυριαρχία...
Κορωνοϊός: Τα μέτρα προστασίας στη Βουλή

Πόθεν έσχες: Δείτε τα εισοδήματα που δηλώνουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής τα πόθεν έσχες (δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης) των πολιτικών που αφορούν στη χρήση του 2020 και...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,017ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Επιστρέφει με «γεμάτες βαλίτσες» ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ από το Ισραήλ

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος είχε συνάντηση και με τον υπουργό Άμυνας του...

Η Τουρκία ξεπληρώνει γραμμάτια στη Ρωσία και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ την εκθέτει στις Βρυξέλλες

Παραμονή της Συνόδου των Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ, η Τουρκία επέλεξε να προχωρήσει...

Η επίσκεψη των Αμερικανών Αξιωματούχων στο ΓΕΕΘΑ και η «Σούδα του Βορρά»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες στηρίζουν σε κάθε ευκαιρία την Ελλάδα, ως πυλώνα σταθερότητας και εγγυητή...

Η τεχνητή νοημοσύνη τα UAV και τα drones τα νέα “όπλα” του ΓΕΕΘΑ

Το ενδιαφέρον του ΓΕΕΘΑ, στρέφεται πλέον στην ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, όπως...