Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
20.8 C
Athens

Η κατάθεση που ξεβρακώνει – «Έφευγαν χρήματα σε φακέλους προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Παππάς ήταν…»

Κατάθεση «φωτιά» σε βάρος του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, έδωσε την Πέμπτη στο Ειδικό Δικαστήριο και στη δίκη για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016, η μάρτυρας Ευθαλία Διαμαντή.

  • Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Law And Order, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της πλευράς του κατηγορούμενου επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα και αποφάσισε να καλέσει ενώπιον του για κατάθεση τους αδελφούς Χούρι στις 20 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, η κ. Διαμαντή η οποία υπήρξε γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα επί σειρά ετών και όπως είπε σήμερα στην κατάθεσή της ο τότε υπουργός Ν. Παππάς πλησίασε τον Χρ. Καλογρίτσα στα τέλη του 2015 και του ζήτησε να «δανείσει» το όνομά του στην προσπάθεια να φτιαχτεί κανάλι και εφημερίδα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί, οι δικηγόροι και άλλοι ήταν επιλεγμένοι από τον κ. Παππά, όχι από τον κ. Καλογρίτσα. Αμείβονταν από τον κ. Καλογρίτσα, αλλά ο κ. Παππάς έλεγε ότι θα τακτοποιηθεί το οικονομικό θέμα» ανέφερε η μάρτυρας.

  • Όπως σημείωσε η ίδια λίγο αργότερα από την πλευρά επιχειρηματία «υπήρχαν και άλλα χρήματα που έφευγαν σε φακέλους και πήγαιναν προς το κόμμα». Μεταξύ άλλων, η μάρτυρας είπε σήμερα στην κατάθεσή της στο Ειδικό Δικαστήριο: «Ο Χρήστος Καλογρίτσας αν και υπήρξε σε όλη του τη ζωή καθοδηγητής, στη συγκεκριμένη περίπτωση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών υπήρξε καθοδηγούμενος για να βοηθήσει την ομάδα των ανθρώπων που ήθελαν αυτό το εγχείρημα».

Συνεχίζοντας η κ. Διαμαντή κατέθεσε πως ο Χρήστος Καλογρίτσας στα τέλη του 2015 προσκλήθηκε να «δανείσει» το όνομά του στην προσπάθεια να φτιαχτεί κανάλι και εφημερίδα από τον ΣΥΡΙΖΑ από τον ίδιο τον τότε υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

  • «Άρχισαν να έρχονται πολιτικά στελέχη στο γραφείο μας μαζί με τον κ. Παππά για τη δημιουργία καναλιού και εφημερίδας. Ο κ Παππάς ήταν επικεφαλής αυτών των 10-15 ατόμων» συνέχισε η γραμματέας του επιχειρηματία.

«Ομάδα Παππά την ονομάζαμε» πρόσθεσε η μάρτυρας. «Του ζήτησαν να τους βοηθήσει να στηθεί κανάλι και εφημερίδα χρηματοδοτώντας αυτό το εγχείρημα, αν και γνώριζαν ότι ήταν σε δύσκολη θέση οικονομικά, καθώς τα περιουσιακά του στοιχεία ήταν δεσμευμένα. Ήθελαν όχι μόνο οικονομική στήριξη, αλλά να καθοδηγήσει και να στηρίξει το εγχείρημα», υποστήριξε.

  • Όπως ανέφερε στην κατάθεσή της η κ. Διαμαντή, ο κατηγορούμενος Ν. Παππάς επισκεπτόταν σχεδόν καθημερινά τα γραφεία της εταιρείας του Χρήστου Καλογρίτσα όμως και εκείνος έκανε, όπως είπε, επισκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου. «Ερχόταν 8 το πρωί πριν από το Μαξίμου και μπορεί να περνούσε και μετά, το μεσημέρι ή το βράδυ. Σχεδόν καθημερινά γινόταν αυτό και οι συζητήσεις τους αφορούσαν αυτό το εγχείρημα», είπε η μάρτυρας και πρόσθεσε ότι και ο Χρήστος Καλογρίτσας από την πλευρά του έκανε επισκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου.

• Πρόεδρος: Ως τι εκλήθη να βοηθήσει ο κ. Καλογρίτσας;
• Μάρτυρας: Να δανείσει το όνομά του, να φαίνεται ότι το εγχείρημα ήταν δικό του.
• Πρόεδρος: Να δώσει και χρήματα;
• Μάρτυρας: Όχι, γιατί χρήματα τότε δεν είχε ο ίδιος. Ο σχεδιασμός ήταν ότι χρήματα υπάρχουν και θα δοθούν σε αυτό το εγχείρημα. Ήταν γνωστό ότι οι λογαριασμοί του κ. Καλογρίτσα ήταν δεσμευμένοι.
• Πρόεδρος: Τότε, γιατί προτάθηκε σε αυτόν και όχι σε άλλον επιχειρηματία με οικονομική δυνατότατα;
• Μάρτυρας: Αυτό δεν το γνωρίζω. Μπορεί να ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την εμπειρία του στον εκδοτικό χώρο και στο χώρο της Αριστεράς. Αυτό συμπεραίνω.

  • Η μάρτυρας ανέφερε πως στο υπό κατασκευή κανάλι τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο θα τον είχε ο ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, η κ. Διαμαντή κατέθεσε: «Το κανάλι θα ήταν του κόμματος, το κόμμα θα έκανε κουμάντο, ο κ. Παππάς. Αυτά είναι πράγματα που άκουγα και έβλεπα και συζητούσα με τον κ. Καλογρίτσα. Η πόρτα κατά τις συναντήσεις τους ήταν ανοιχτή…».

Επιπλέον, η γραμματέας του κ. Καλογρίτσα κατέθεσε ότι ο επιχειρηματίας με την οικογένεια Χούρι δεν είχε καμία επαφή πριν από τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.
Είπε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της: «Με τους Χούρι δεν είχε σχέσεις ούτε με τη CCC. Γνωρίστηκαν μέσω του κόμματος, κλείστηκε ένα ραντεβού στο Πόρτο Χέλι με σκοπό να βρει βοήθεια για τα 3 εκατομμύρια της εγγυητικής επιστολής. Δεν ξέρω μετά γιατί οι Χούρι έκαναν πίσω… ».

Σημείωσε δε πως ο κ. Παππάς διαβεβαίωνε τον επιχειρηματία ότι τα χρήματα υπάρχουν: «Πες του ότι τα χρήματα υπάρχουν έλεγε ο κ. Παππάς και είχε πει και στον κ. Αρτέμη Αρτεμίου να του το επιβεβαιώσει. Αυτό έγινε μετά τον διαγωνισμό και πριν την καταβολή της πρώτης δόσης. Χρονικά δεν ξέρω αν ήταν πριν ή μετά τα ραντεβού με τους Ευ. Μαρινάκη και Δ. Κοντομηνά», είπε η μάρτυρας.

Η μάρτυρας μίλησε όμως και για τον Αρτέμη Αρτεμίου ο οποίος, όπως είπε, άρχισε να έρχεται στην Αθήνα από την Κύπρο και να λέει ότι θα βοηθήσει οικονομικά για το στήσιμο του καναλιού. Μάλιστα, όπως ανέφερε η μάρτυρας σε κάποια στιγμή που υπήρξε κάποια ένταση του Χρ. Καλογρίτσα και του Ν. Παππά για τη χρηματοδότηση ο τότε υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε στον κ. Αρτεμίου για να του πει: «Αρτέμη πες και εσύ στον Χρήστο, τα χρήματα υπάρχουν ή στην Κύπρο ή στην Ελβετία».

• Ανδρέας Λοβέρδος (συνήγορος υπεράσπισης Χρ. Καλογρίτσα) : Τι εννοούσατε όταν είπατε για χρήματα για το κόμμα;
• Μάρτυρας : Κάποια από τα άτομα που έρχονταν στο γραφείο το 2016 έπαιρναν χρήματα από εμάς για το κόμμα. Έφευγαν πολλά χρήματα Ενίσχυε οικονομικά το συγκεκριμένο κόμμα.
• Α. Λοβέρδος : Άρα ο λόγος που επέλεξαν Καλογρίτσα ήταν γιατί ήταν αριστερός ή και «χορηγός» για να του έχουν εμπιστοσύνη;
• Μάρτυρας :Του είχαν απόλυτη εμπιστοσύνη.
• Α. Λοβέρδος : Ο Αρτέμιος Αρτεμίου πως προέκυψε;
• Μάρτυρας : Εγώ δεν τον γνώριζα, ούτε ο κ. Καλογρίτσας . Είχε πει ότι θα βοηθήσει οικονομικά να βρεθούν τα πολλά χρήματα , όχι για τα 3 εκατομμύρια ευρώ.
• Α. Λοβέρδος : Ο Χρ. Καλογρίτσας έβλεπε και τον πρωθυπουργό;
• Μάρτυρας: Δεν θα σας απαντήσω γιατί ο κ. Καλογρίτσας έχει πει ότι δεν αναμειγνύουμε πρωθυπουργούς σε αυτές τις συζητήσεις.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ανδρουλάκης και Δούκας ήπιαν τον «καφέ της ειρήνης» στο δημαρχείο της Αθήνας

«Ανακωχή» για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη και τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, που έκαναν το πρώτο και σημαντικό βήμα προς αποκατάσταση… των...

Τι ζουμε στην Ελλαδα!!!«Γεια σου κούκλε»: Ο Α.Μπέος κατήγγειλε ότι έπεσε… θύμα «σεξουαλικής παρενόχλησης»...

Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, με ανάρτησή του στο Facebook, κατήγγειλε ότι το πρωί της Δευτέρας (22/4), έπεσε θύμα… «σεξουαλικής παρενόχλησης» από την Ζωή...

Ο Κασελλάκης στην Πάρο με το σκάφος του – Χλιδάτη προεκλογική εκστρατεία

Νέα ήθη στην πολιτική με τον αριστερό Στέφανο Κασσελάκη να φτάνει πριν από λίγο στο νησί της Πάρου με το σκάφος του. Ο πρόεδρος του...

ΣΥΡΙΖΑ: “Αυτογκόλ” με το …βάπτισμα

Εσωκομματική συζήτηση προέκυψε από τις δηλώσεις Κασσελάκη για το βάπτισμα του –όταν ανέφερε πως σχηματίστηκε σταυρός από το λάδι– και την κριτική που του...

Άλλαξε άποψη ο Γκλέτσος για τον Κασσελάκη: Απογοήτευση το παιδί

Άλλαξε εντελώς την άποψή του για τον Στέφανο Κασσελάκη ο Απόστολος Γκλέτσος, όπως προκύπτει τόσο από ανάρτησή του στο Facebook όσο και από απαντήσεις...

Οι Σαμαρικοί δίνουν γραμμή για δισταυρία Μπελέρη και Μουρούτη

Πληροφορίες ότι ο μηχανισμός του Αντώνη Σαμαρά σε όλη την Ελλάδα έχει αρχίσει να κινητοποιείται υπέρ της δισταυρίας Μπελέρη – Μουρούτη φτάνουν προς όλες τις πλευρές του πολιτικού ρεπορτάζ. Οι...

H επιβλητική μεζονέτα 250 τ.μ. του Κασσελάκη (βίντεο)

Το νέο σπίτι που αγόρασε στο Κολωνάκι άνοιξε στο Mega και στον Νίκο Ευαγγελάτο ο Στέφανος Κασσελάκης. Λίγο πριν την ζωντανή συνέντευξη στο LiveNews,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΠΑΣΟΚ: “Υπότροπος ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μη κατάθεση υπομνήματος κατά των ναζιστών εγκληματιών”

Έντονη κριτική της Χαριλάου Τρικούπη προς τον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο -σε ανακοίνωση του-χαρακτηρίζει υπότροπο...

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε σήμερα να στείλει υπόμνημα κατά των Σπαρτιατών, ενώ έληξε η προθεσμία από τις 20 Απριλίου!

Δεν υπάρχει το μπάχαλο που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό επιβεβαιώνεται από μια σειρά...

Εμφύλιος στην κεντροαριστερή “πολυκατοικία”

Σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης με το κόμμα της Νέας Αριστεράς και το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται...

ΣΥΡΙΖΑ: Αποκαλυπτήρια του ευρωψηφοδελτίου – Οι 5 “εκλεκτοί” Κασσελάκη

Το σχέδιο τους ήταν «ένας ΣΥΡΙΖΑ μόνος, να συρρικνώνεται συνεχώς, να ανακυκλώνεται στην εσωστρέφεια,...