Η ΚΕΔΕ προτείνει ποδηλατοδρόμους, πεζοδρομήσεις και τοπικές ψηφοφορίες

14
Η ΚΕΔΕ προτείνει ποδηλατοδρόμους, πεζοδρομήσεις και τοπικές ψηφοφορίες

Μια νέα πρωτοβουλία αναλαμβάνει η ΚΕΔΕ με τίτλο «6 για έξω», που προβλέπει έξι δράσεις οι οποίες περιλαμβάνουν τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων, τοπικές ψηφοφορίες και πεζοδρομήσεις  για να ξαναγίνουν οι πόλεις μας ανθρώπινες όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Δημήτρης Παπαστεργίου.

Η πρωτοβουλία, που  θα συζητηθεί στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, στοχεύει στη άμεση συμμετοχή των πολιτών στη διαβούλευση, τη συνεργασία τους στο σχεδιασμό και την αποδοχή και τη συναίνεσή τους στην υλοποίηση των δράσεων.

Επιδίωξη είναι η πρωτοβουλία να αναπτυχθεί σε όλη την Ελλάδα, από τον πιο μικρό ως το μεγαλύτερο δήμο της χώρας. Θα ξεκινήσει  πιλοτικά με όσους δήμους είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν και σταδιακά θα επιδιωχθεί να γίνει καθολική η συμμετοχή.

Αναγκαία προϋπόθεση για να πετύχει το νέο αυτό εγχείρημα, είναι να υλοποιηθεί μαζί με τους πολίτες, με τη συμμετοχή τους στη διαβούλευση, με τη συνεργασία τους στο σχεδιασμό και την αποδοχή και τη συναίνεσή τους στην υλοποίηση.

Διαβάστε επίσης:  Τουρισμός για όλους: Παράταση για την υποβολή αιτήσεων - Ποιοι οι δικαιούχοι

Η πρόταση της ΚΕΔΕ περιλαμβάνει τις εξής 6 δράσεις:

  • Τοπικές ψηφοφορίες για προτάσεις βιώσιμων αναπλάσεων
  • Τουλάχιστον μία πεζοδρόμηση ή δημιουργία ποδηλατοδρόμου στους Δήμους που θα συμμετέχουν, για ελάχιστο διάστημα 6 μηνών
  • Δημιουργία μιας βόλτας ή ποδηλατικής διαδρομής μήκους 13.033 μέτρων
  • Διοργάνωση Ποδηλατάδας στις 03/06, παραμονές της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος
  • Ανάληψη μέτρων από πλευράς Δήμων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης στα ποδήλατα και την αύξηση της χρήσης των ηλεκτρικών ποδηλάτων από τους πολίτες
  • Τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων, σε όλους τους Δήμους.

Το επόμενο ΔΣ της ΚΕΔΕ έχει προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα και θα είναι το πρώτο μετά την εποχή του κορωνοϊού καθώς θα γίνει με την παρουσία των δημάρχων και όχι με τηλεδιάσκεψη.

EXI DRASEIS