Οι λογοκριμένες φωτογραφίες στο Ιράν για το beach volley με τις αθλήτριες από την Αίγυπτο (φώτο)

271
λογοκριμένες, φωτογραφίες, beach volley, Ιράν,

Δύο αθλήτριες από την Αίγυπτο, η Ντόαα Ελγκομπάσι και η Νάντα Μεαβάντ, συγκέντρωσαν τα βλέμματα με την είσοδό τους στον γήπεδο του beach Volley που έχει στηθεί στην Κόπα Καμπάνα για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, κι αυτό εξαιτίας της αθλητικής περιβολής τους, που ήταν κάτι… μακριά από ό,τι έχουμε συνηθίσει.

Οι Αιγύπτιες βολεϊμπολίστριες, αμφότερες μουσουλμάνες, δεν φορούσαν τα μικροσκοπικά μαγιό που συνηθίζουν οι κοπέλες που αγωνίζονται στο beach volley, αλλά μια αρκετά αυστηρή-για τα δυτικά δεδομένα-αθλητική περιβολή, όπως επιτάσσει η θρησκεία τους.

Ντόαα Ελγκομπάσι και η Νάντα Μεαβάντ αγωνίστηκαν κόντρα στο γερμανικό δίδυμο Λούντβιχ/Βάλκενορς, φορώντας ρούχα που δεν άφηναν κανένα σημείο του σώματός τους ακάλυπτο, ενώ η πρώτη φορούσε και χιτζάμπ.

Η αυστηρή ενδυμασία, έχει τις ρίζες της στις θρησκευτικές πεποιθήσεις των αθλητριών, οι οποίες βρήκαν τη «χρυσή» τομή για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα-να παίξουν beach volley-χωρίς να προσβάλλουν τη θρησκεία τους.

Διαβάστε επίσης:  ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στο Αιγάλεω: Άνδρας επιχείρησε να βιάσει 17χρονη

Οι εικόνες από το γήπεδο του Beach volley στην Κόπα Καμπάνα αναδεικνύουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο το εύρος των αντιθέσεων στη σύγχρονη κοινωνία, ειδικά σε ότι αφορά τη θέση της γυναίκας, αποδεικνύουν όμως και ότι ο χώρος του αθλητισμού είναι μια τεράστια αγκαλιά που τους χωράει όλους.

Δείτε όμως που παρουσίασαν τα μέσα ενημέρωσης σε ισλαμιστικά κράτη, όπως στο Ιράν το γεγονός.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο του Ιράν, Tansimnews, ανέβασε φωτογραφία στο twitter έχοντας κρύψει την γερμανίδα αθλήτρια με το μαγιό και γράφει: «Η παρουσία των γυναικών από την Αίγυπτο στο Ολυμπιακό τουρνουά beach volley 2016 προσέλκυσε το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ»

λογοκριμένες, φωτογραφίες, beach volley, Ιράν,