Η στιγμή που ο Νικηφόρος «διεμβολίζει» το τουρκικό σκάφος (Βίντεο)

164
Η στιγμή που ο Νικηφόρος «διεμβολίζει» το τουρκικό σκάφος

Πήγαν να στήσουν θερμό επεισόδιο και έφυγαν πανικόβλητοι.

Αυτό προκύπτει από το βίντεο που ανέβασε η τουρκική Χουριέτ στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Νικηφόρος έτρεψε σε φυγή τους Τούρκους εισβολείς, εμβολίζοντας μάλιστα το σκάφος που πήγε να στήσει την προβοκάτσια.

Οι τούρκοι διαμαρτύρονται για επικίνδυνη συμπεριφορά των Ελλήνων.

Στο video βλέπετε το πλοίο του πολεμικού Ναυτικού το οποίο έκανε προγραμματισμένη περιπολία κοντά στα Ίμια.

Η Τουρκική ακταιωρός ήρθε σε επαφή με την κανονιοφόρο «Νικηφόρος». Κατά τη διέλευση του «Νικηφόρου», η τουρκική ακταιωρός τύπου SG προχώρησε σε έναν επικίνδυνο ελιγμό, ο οποίος οδήγησε στην επαφή με το πλοίο του ΠΝ.

To ιστορικό του επεισοδίου

Διαβάστε επίσης:  «Βόρεια Μακεδονία»: Αλλάζουν οι πινακίδες και στην Ελλάδα!

Ακταιωρός του τουρκικού λιμενικού βρέθηκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Μετά από αποτυχημένο ελιγμό, ακούμπησε με την ελληνική κανονιοφόρο «Νικηφόρος» που περιπολούσε στην περιοχή. Το μεσημέρι της Τετάρτης 17 Ιανουαρίου στις 14.30, ακταιωρός του τουρκικού λιμενικού βρέθηκε σε ελληνικά χωρικά ύδατα και έπειτα από έναν επικίνδυνο ελιγμό, παραβίασε τους κανόνες ασφαλούς σύγκρουσης και ακούμπησε πλευρικά με το «Νικηφόρος».

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά στην περιοχή πλέει εδώ και μερικές ημέρες η κανονιοφόρος «Νικηφόρος».  Άλλωστε αυτή την περίοδο αυξάνεται η τουρκική προκλητικότητα στα Ίμια (λόγω της κρίσης του 1996).

Από το περιστατικό, ενώ το τουρκικό πλοίο αποχώρησε από το σημείο.