Η συμφωνία των Πρεσπών προκαλεί “κλυδωνισμούς” στην ελληνική πολιτική σκηνή

29
Βουλή: Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Κινητικότητα στην εσωτερική πολιτική σκηνή εν αναμονή της υπερψήφισης της συνταγματικής αναθεώρησης στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Αύριο, στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας από τη Σαμοθράκη, ο Αλέξης Τσίπρας – όπως ήταν αναμενόμενο – έδωσε το στίγμα των κυβερνητικών θέσεων για τη συμφωνία των Πρεσπών: «Μπροστά σε αυτό που εγώ τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι ως εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα, δεν πρόκειται να δειλιάσω μπροστά στο κόστος ή στο ρίσκο» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, στέλνοντας σαφή μηνύματα στον συγκυβερνήτη του και Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πάνος Σκουρλέτης. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Α984 ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ο κ Καμμένος δημιουργεί πρόβλημα για τη συνοχή της κυβέρνησης σε μία κρίσιμη στιγμή για την πορεία της χώρας ενώ – όπως είπε – από την αρχή γνώριζε ποια είναι η προγραμματική δέσμευση και κατεύθυνση της.

Διαβάστε επίσης:  Κορονοϊός: Σε επιφυλακή η κυβέρνηση με νέα τηλεδιάσκεψη - Αναμένεται μήνυμα Μητσοτάκη

Θυμίζουμε ότι ο Πάνος Καμμένος έριξε και σήμερα νερό στον μύλο της αντιπαράθεσης με τον πρώην Υπουργό Εξωτερικό, Νίκο Κοτζιά τον οποίο χαρακτήρισε “ολετήρα της κυβέρνησης και της χώρας”.

Χθες, με συνέντευξη του στο NEWS247 o κ. Κοτζιάς καταλόγισε ευθύνες στην ηγεσία των ΑΝΕΛ για την άνοδο του εθνικισμού, ενώ όπως είπε ο κ Καμμένος σταμάτησε να λέει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση όταν κατάλαβε ότι δεν θα τον ακολουθήσουν πολλοί δικοί του”.

Για την Τετάρτη, 9 του μήνα, ο Πάνος Καμμένος συγκαλεί την κοινοβουλευτική ομάδα και την εκτελεστική επιτροπή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Η συμφωνία των Πρεσπών αναμένεται να βρεθεί εξάλλου στο επίκεντρο της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει 10 και 11 Ιανουαρίου στην Αθήνας, η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ.