Η Βουλή τίμησε και άκουσε τους ολυμπιονίκες του Ρίο

73
Βουλή, Ολυμπιονίκες, Ρίο,

Τα μέλη της εθνικής αποστολής, η οποία αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο τίμησε η Βουλή σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης στην αίθουσα της Γερουσίας η Βουλή άκουσε και χειροκρότησε θερμά τους ολυμπιονίκες και τους αθλητές.

Για το ζήτημα της έλλειψης υποδομών μίλησε η χρυσή ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη, υποστηρίζοντας πως οι επενδύσεις σε αθλητικές υποδομές αλλά και τον αθλητισμό, ιδιαίτερα στην περιφέρεια, αποτελούν επένδυση για το μέλλον μας, για το μέλλον της χώρας. Η ολυμπιονίκης στην σκοποβολή επεσήμανε ότι είναι “απόλυτα κατανοητή η δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας” ωστόσο κάλεσε να έρθουν περισσότερα παιδιά στον ερασιτεχνικό αθλητισμό στο μέτρο των δυνατοτήτων της οικονομίας και με τη βοήθεια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. “Δεν θα ήθελα να ερμηνεύσετε αυτό το μήνυμά μου ως μομφή ή παράπονο. Δεν έχω τέτοια πρόθεση. Είναι έκκληση για το μέλλον των νέων παιδιών”, τόνισε η Άννα Κορακάκη.

Ο ολυμπιονίκης στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης Σπύρος Γιαννιώτης ζήτησε από την πολιτεία να στηρίξει τον μαζικό αθλητισμό, ιδιαίτερα στη επαρχία, σημειώνοντας ότι “σχολεία και αθλητισμός πάνε μαζί” και χαιρέτησε την απόφαση του αρμόδιου υπουργού για το μάθημα της κολύμβησης να μπει στα δημοτικά σχολεία.

Ο αρχηγός της εθνικής πόλο Χρήστος Αφρουδάκης ανέφερε πως “οι εκπρόσωποι της πολιτείας δεν μπορεί να είναι μόνο για φωτογραφίες μετά τις επιτυχίες μας αλλά έμπρακτα να στέκονται δίπλα μας σε όλη την προσπάθεια που κάνουμε”. Στην τοποθέτηση του ο Χρήστος Αφρουδάκης μίλησε για κίνητρα εκ μέρους της πολιτείας προς τους αθλητές, τονίζοντας όμως ότι πρέπει να δίνονται με προσοχή και να μην γίνεται κατάχρηση.

Διαβάστε επίσης:  Νέο αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου προς την Τουρκία

Οι ιστιοπλόοι ολυμπιονίκες Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής μίλησαν για την συνεργασία της πολιτείας με την ιδιωτική πρωτοβουλία. Τα νέα παιδιά να μάθουν την σημασία του “ευ αγωνίζεσθαι” ανέφερε ο Παναγιώτης Μάντης ενώ ο Παύλος Καγιαλής πρότεινε να ξαναμπούν οι ολυμπιακοί κύκλοι στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σημείωσε πως οι αθλητές της εθνικής αποστολής στους ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο είναι άξιοι πρεσβευτές της χώρας. “Έχουμε επίγνωση των εξαιρετικών δυσχερειών μέσα στις οποίες προετοιμαστήκατε” ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής ενώ από την πλευρά των αθλητών απουσίαζαν οι χρυσοί ολυμπιονίκες Λευτέρης Πετρούνιας και Κατερίνα Στεφανίδη.