ΗΠΑ & Γερμανία “χτυπούν” Ερντογάν

63
Ποιος ελέγχει τον Ερντογάν και ποιοι στηρίζουν την Ελλάδα;

Οργισμένη απάντηση από το κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν στην προτροπή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο να διατηρήσει το υπάρχον καθεστώς της Αγίας Σοφίας, ως μουσείο και να μην τη μετατρέψει σε τέμενος.  

“Δεν χρειαζόμαστε συμβουλές και υποδείξεις από το εξωτερικό” απάντησε -με ανάρτησή του στο Twitter- ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Νουμάν Κουρτουλμούς . 

Και πρόσθεσε : “Η αρμοδιότητα να αποφασίζει για το καθεστώς της Αγίας Σοφίας, το οποίο είναι ένα θέμα που αφορά στην ανεξαρτησία της Τουρκίας, ανήκει αποκλειστικά στην Τουρκία”.  

Και η Άνγκελα “χτυπάει” Ερντογάν

Σκληρή κριτική στην πολιτική εργαλειο-ποίηση των προσφύγων από πλευράς Τουρκίας άσκησε η Άνγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, πριν από μερικούς μήνες. Παράλληλα χαρακτήρισε  «επιβαρυντικό στοιχείο» τις τουρκικές γεωτρήσεις, ανοιχτά της Ελλάδας και της Κύπρου.  «Δεν επιτρέπεται να επαναληφθεί πολιτική στην πλάτη των προσφύγων», είπε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα Καγκελάριος.  

Διαβάστε επίσης:  Κορωνοϊός: «Η μάσκα πρέπει να γίνει μόνιμος συνοδός μας»