Ισπανία: Τουλάχιστον 13 οι νεκροί στο τροχαίο λεωφορείου με ξένους φοιτητές

73
Ισπανία, 13 νεκροί, τροχαίο, φοιτητές,

Για 13 νεκρούς και 8 σοβαρά τραυματίες κάνει λόγο ο νεώτερος απολογισμός των ισπανικών αρχών αναφορικά με το τροχαίο δυστύχημα σήμερα το πρωί, όταν λεωφορείο που μετέφερε ομάδα ξένων σπουδαστών συγκρούστηκε και ανετράπη στο δρόμο μεταξύ της Βαλένθια και της Βαρκελώνης. Οι αρχές δεν έχουν γνωστοποιήσει τις εθνικότητες των νεκρών σπουδαστών.

Οι αρχικές εκτιμήσεις ανέφεραν 14 νεκρούς. Αντικρουόμενες είναι οι πληροφορίες σχετικά με τον συνολικό αριθμό των επιβαινόντων, καθώς άλλες πηγές κάνουν λόγο για 41 άτομα και άλλοι ανεβάζουν τον αριθμό έως και τα 61 άτομα. Το λεωφορείο φέρεται να πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, όπου συγκρούστηκε με διερχόμενο όχημα, τραυματίζοντας τους δύο επιβαίνοντες του οχήματος.

Σε αυτό επέβαιναν σπουδαστές από τουλάχιστον 19 χώρες και μερικοί από αυτούς συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής σπουδαστών Erasmus, το οποίο υλοποιείται με τη συμμετοχή ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διαχείρισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στην Καταλονία. Οι χώρες είναι οι Ουγγαρία, Γερμανία, Σουηδία, Νορβηγία, Ελβετία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Νέα Ζηλανδία, Βρετανία, Ιταλία, Περού, Βουλγαρία, Πολωνία, Ιρλανδία, Παλαιστινιακές Περιοχές, Ιαπωνία, Ουκρανία, Ολλανδία, Γαλλία, Φινλανδία.

Διαβάστε επίσης:  Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με… καχυποψία - Το παρασκήνιο πίσω από τα χαμόγελα

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα θύματα είναι γυναίκες μεταξύ 22 και 29 ετών.
Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν προσδιοριστεί, ενώ είναι πιθανό να αποδίδεται σε ανθρώπινο λάθος. Ο οδηγός του λεωφορείου δε βρέθηκε θετικός για τη χρήση οινοπνεύματος, αλλά και ναρκωτικών ουσιών.