Σφοδρή προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Πρόεδρος, τη ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον ότι αποσκοπεί στην “πληβειοποίηση της μεσαίας τάξης” και ότι “επενδύει σε έναν ακήρυκτο ταξικό πόλεμο”.
Αφού αποκάλεσε τον κ. Τσίπρα “ λαϊκιστή, οπορτουνιστή και εξουσιολάγνο” σχολίασε τα περί σοσιαλδημοκρατικής στροφής του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι οι “αυτές οι πολιτικές που εισηγείται δεν παραπέμπουν στην Σουηδία, άλλα στη Βενεζουέλα που σήμερα έχει καταστραφεί από τον φίλο του Νικολάς (Μαδούρο)
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα του λεγόμενου υπερ-ταμείου αποκρατικοποιήσεων, επισημαίνοντας ότι η χώρα αναλαμβάνει δεσμεύσεις που ξεφεύγουν κατά πολύ από τον χρονικό ορίζοντα του προγράμματος, καθώς ο συγκεκριμένος μηχανισμός επιτροπείας θα λειτουργεί ως το 2115. “Σας εξευτελίζουν στον υπερθετικό βαθμό με το ταμείο αυτό, γιατί ξέρουν ότι θα κάνετε τα πάντα για να μείνετε στην εξουσία” είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και πρόσθεσε πως “αυτό είναι το μεγαλύτερο τίμημα της εξαπάτησης του ελληνικού λαού” και για αυτό είναι “προσωπικά υπεύθυνος ο κ. Τσίπρας”.
Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την νομοτεχνική διόρθωση για το πάγωμα της μισθολογικής ωρίμανσης στα ειδικά μισθολόγια, ουσιαστικά “νομοθετεί την αυταπάτη” και κοροϊδεύει τους ενστόλους, με “αλλαγές υποθετικού χαρακτήρα” κάτι που σημαίνει πως η κυβέρνηση λειτουργεί με υποσχετική.
Ο Πρόεδρος της ΝΔ αφού τόνισε ότι το αίτημα για εκλογές είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, ουσιαστικά παρουσίασε το πλαίσιο της κυβερνητικής πρότασης του κόμματος του, κάνοντας λόγο για συμφωνία αλήθειας με την κοινωνία και τους εταίρους μας.
Ο Κ. Μητσοτάκης πρότεινε να αναθεωρηθεί ο στόχος του πλεονάσματος στο 2% τονίζοντας ότι “εμείς θα πετύχουμε ρυθμούς ανάπτυξης 4% έως το 2021, κάτι που σημαίνει αύξηση του ΑΕΠ στα 213 δις ευρώ, 120.000 νέες θέσεις εργασίας κάθε χρόνο”.
Καταλήγοντας ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι το δημόσιο χρέος δεν είναι το πιο θεμελιώδες ζήτημα, καθώς το πρόβλημα δεν είναι ο αριθμητής , αλλά ο παρανομαστής του ΑΕΠ, που είναι το έλλειμμα, οι μεταρρυθμίσεις, η ανταγωνιστικότητα και η ανεργία.