Μητσοτάκης: Υπό κανονικές συνθήκες, μία νίκη της ΝΔ σημαίνει παραίτηση Τσίπρα

16
Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός όταν δεν μπορεί να κυβερνήσει πολώνει και διχάζει

“Υπό κανονικές συνθήκες, μία νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές θα έπρεπε να ισοδυναμεί με παραίτηση του κ. Τσίπρα και εκλογές”.

Αυτό τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο “Sport24 Radio”. Παράλληλα, εμφανίστηκε πεπεισμένος για τη νίκη της “γαλάζιας” παράταξης.

“Για εμένα οι ευρωεκλογές είναι πρώτο ημίχρονο. Το βράδυ των εκλογών θα υπάρχει ένας νικητής και ένας χαμένος. Ας υποθέσουμε ότι θα κερδίσουμε, το δεύτερο ημίχρονο είναι οι εθνικές εκλογές. Υπό κανονικές συνθήκες μία νίκη μας θα έπρεπε να ισοδυναμεί με παραίτηση του αντιπάλου μας και εκλογές. Δε θα πω ποσοστό. Θέλω μία καθαρή νίκη. Όταν ο κ. Τσίπρας πάει στη Βουλή και μιλάει για ψήφο εμπιστοσύνης ή την παίρνεις ή δεν την παίρνεις. Η μεγάλη νίκη θα μας ικανοποιήσει πολύ, αλλά θα έχουμε και εθνικές εκλογές”, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

“Ο Έλληνας έχει άποψη. Είναι πολιτικοποιημένος. Και πιστεύω ότι σε αυτές τις εκλογές θα συμμετάσχει μαζικά…Η Βουλή έχει ένταση. Όλα τα κοινοβούλια έχουν έντονες αντιπαραθέσεις. Πρέπει να είναι μια αντιπαράθεση επιχειρημάτων. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν του αρέσει να υψώνει τους τόνους. Δεν πρέπει η Βουλή να γίνεται με την κακή έννοια γήπεδο. Όταν λέμε γήπεδο εμείς στο μυαλό μας έχουμε τις κακές εικόνες. Το γήπεδο δεν είναι αυτό Δείτε τι γίνεται στο ΝΒΑ. Είναι ταυτόχρονα σπορ και θέαμα. Κατάφεραν και έχτισαν ένα παγκόσμιο προϊόν και είμαι υπερήφανοι στο οποίο πρωταγωνιστεί ένας Έλληνας. Βλέπουμε τι μπορεί να γίνει εάν υπάρχει σοβαρότητα στην προστασία του προϊόντος”, ανέφερε και σημείωσε ότι αποτελεί πολιτική προτεραιότητά του η στήριξη στον αθλητισμό.

Διαβάστε επίσης:  Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και… προκλήσεων - Τα χαμόγελα και οι φιλοφρονήσεις

“Εγώ είμαι πάντα υπέρ τη λογικής να δίνουμε ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους. Το rotation σημαίνει ότι δίνω ευκαιρίες. Το θέμα είναι να μπορείς να εκμεταλλευθείς τις ευκαιρίες και να αντέξεις στο ψυχολογικό βάρος. Είδες το σουτ του Λέοναρντ; Θα δώσεις την μπάλα στον παίκτη που μπορεί να βάλει στο καλάθι στο κρίσιμο σημείο”, είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, επεσήμανε: “Είχα πάει να παίξω σε φιλανθρωπικό παιχνίδι και οι φανέλες που μου έδωσαν ήταν της Τότεναμ. Εγώ είμαι Λίβερπουλ. Η Τότεναμ μου είναι συμπαθής, αλλά είμαι Λίβερπουλ. Είμαι κατά τον ίσον αποστάσεων. Μεταξύ Λίβερπουλ και Τότεναμ επιλέγω Λίβερπουλ. Το ποδοσφαιρικό μου ίνδαλμα ήταν ο Μισέλ Πλατινί. Για μένα ο αθλητισμός ήταν πάντα ένας τρόπος ζωής. Κάνω πολλά σπορ. Είναι η πιο όμορφη εκτόνωση. Από μικρός ασχολούμαι και αθλούμαι. Πάντα το βράδυ θα δω ότι έχει η τηλεόραση. Από το να δω μία πολιτική εκπομπή σίγουρα ή να δω έναν αγώνα του ΝΒΑ ή του Τσιτσιπά σίγουρα θα επιλέξω το δεύτερο. Τον είδα τον τελικό Κυπέλλου, αλλά δεν τον είδα όλο. Θεωρώ αδιανόητο να έχουμε 1.000 θεατές και 3.000 αστυνομικούς. Αναγνωρίζω απόλυτα ότι το ποδόσφαιρο είναι προϊόν. Με ευθύνη όλων το προϊόν του ελληνικού ποδοσφαίρου υποβαθμίζεται”.