Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
21.4 C
Athens

«Καυτό» καλοκαίρι για 2 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων με πρόστιμα 150 ευρώ για ΚΤΕΟ

«Καυτό» αναμένεται να είναι το καλοκαίρι για τους ιδιοκτήτες οχημάτων καθώς μετά την αποστολή των προστίμων 250 ευρώ σε πάνω από 1,1 εκατ. ανασφάλιστων οχημάτων σειρά έχουν και όσοι δεν τα έχουν περάσει από ΚΤΕΟ!

Σύμφωνα με πληροφορίες των «Ειδήσεων» εντός του καλοκαιριού αναμένεται να αποσταλούν πάνω από 2 εκατ. ειδοποιητήρια σε ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών οι οποίοι δεν τα έχουν περάσει από ΚΤΕΟ.

Ειδικότερα σύμφωνα με τις μέχρις σήμερα διασταυρώσεις εκτιμάται ότι πάνω από 1,2 εκατ. ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και πάνω από 800.000 ιδιοκτήτες δικύκλων δεν τα έχουν περάσει από τον τεχνικό έλεγχο και βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμο 150 ευρώ.

Ωστόσο το αλαλούμ που έχει προκληθεί στα ειδοποιητήρια των ανασφάλιστων οχημάτων προσπαθούν να περιορίσουν τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου καθώς έχει διαπιστωθεί πρόβλημα στα αρχεία των ελέγχων οχημάτων από τα δημόσια ΚΤΕΟ.

Επίσης αναζητείται λύση και στο πρόβλημα των πολύ παλιών οχημάτων με έμφαση σε εκείνα που έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά πριν το 1995 καθώς όλες οι μεταβολές γίνονταν χειρόγραφα τότε και δεν υπάρχουν online στοιχεία.

Παράλληλα μια άλλη αδυναμία που παραμένει μη θεραπεύσιμη όσο αργεί η ηλεκτρονική διασταύρωσή είναι η έκδοση και διακίνηση πλαστών δελτίων ΚΤΕΟ από επιτήδειους.

Έσοδα 700 εκατ. ευρώ!

Το κράτος πάντως από τα πρόστιμα στα ανασφάλιστα εκτιμά πως θα εισπράξει τουλάχιστον 250 εκατ. ευρώ και περίπου επιπλέον 200 εκατ. ευρώ από τα πρόστιμα για έλλειψη κάρτας ΚΤΕΟ. Συνολικά δηλαδή το κράτος επιδιώκει να εισπράξει 250 εκατ. ευρώ εν μέσω καλοκαιριού μόνο από τα πρόστιμα στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων και χωρίς ΚΤΕΟ οχημάτων.

Αν στα παραπάνω συνυπολογίσει κανείς και τα 250 εκατ. ευρώ από ανεξόφλητα Τέλη Κυκλοφορίας τότε ο συνολικός λογαριασμός που θα καλεστούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων ανέρχεται σε 700 εκατ. ευρώ!

 

Τσουχτερά πρόστιμα

Ιδιαίτερα τσουχτερά είναι τα πρόστιμα για μη έλεγχο ΚΤΕΟ και ορίζονται σε 150 ευρώ μέσω Taxisnet.

Σε περίπτωση που πέσει κάποιος στην «τσιμπίδα» της Τροχαίας το πρόστιμο ανέρχεται σε 400 ευρώ το οποίο μπορεί να περιοριστεί σε μόλις 50 ευρώ στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος προσκομίσει δελτίο ΚΤΕΟ σε ισχύ εντός 10 ημερών.

Το πρόστιμο της Τροχαίας σε περίπτωση ανέλεγκτων Φορτηγών άνω των 3,5 τόνων, Ταξί, Ασθενοφόρων, Λεωφορείων από ΚΤΕΟ έχει οριστεί στα 400 ευρώ, το οποίο μπορεί να περιοριστεί στο 1/2 (200 ευρώ) στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος προσκομίσει δελτίο ΚΤΕΟ σε ισχύ εντός 10 ημερών.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Πύργος: Επίθεση σε 17χρονο από άλλα νεαρά άτομα

Πατέρας 17χρονου κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι ο γιός του δέχθηκε επίθεση από τρείς νεαρούς χθες το μεσημέρι (25/4) στην περιοχή του Αθλητικού Κέντρου Αγίας...

Εργατική Πρωτομαγιά: Τραβούν χειρόφρενο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τη Μεγάλη Τετάρτη

Την αποδοχή της πρόσκλησης για συμμετοχή στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ για απεργία την Τετάρτη 1 Μαΐου με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς 2024,...

Η φωτογραφία της ημέρας

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελλάδα για το Παρίσι 2024 26 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 26 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1822: Τίθεται σε ισχύ ο πρώτος φορολογικός νόμος των επαναστατημένων Ελλήνων, με την...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Γλαφυρός, Γλαφύρα, Γλαφυρή, Γλαφυρούλα.

Ελευσίνα: Μόλις 31 ετών ο νεκρός του τροχαίου – Πώς συνέβη το δυστύχημα

Μόλις 31 ετών ήταν ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου που ενεπλάκη σε τροχαίο τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Ελευσίνα. Ο 25χρονος συνοδηγός νοσηλεύεται στο...

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Νεκρός είναι ο άνδρας που νωρίτερα πήδηξε στις γραμμές του ΗΣΑΠ στην Νέα Ιωνία. Στο σημείο είχαν σπεύσει δύο οχήματα με 10 πυροσβέστες οι...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Βαριά πρόστιμα για ανασφάλιστα Ι.Χ, χωρίς τέλη κυκλοφορίας και τεχνικό έλεγχο από ΚΤΕΟ

Το αργότερο έως τον Φεβρουάριο  αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία οι ψηφιακές εφαρμογές της...

Τέλος οι έντυπες κάρτες καυσαερίων

Μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, με απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών αντικαθίστανται οι...

Ανοιχτά από σήμερα βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια και ΚΤΕΟ

Ανοιχτά από σήμερα το πρωί, βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια και κουρεία. Το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας τους...

Επαναλειτουργούν από Δευτέρα κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία και ΚΤΕΟ

Με διευρυμένο ωράριο από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ επαναλειτουργούν...