Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
23.1 C
Athens

Κακοκαιρία Elias: Ώρες αγωνίας

Ώρες αγωνίας για τους κατοίκους της Θεσσαλίας, της Εύβοιας και της Στερεάς Ελλάδας, λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας Elias.

Δοκιμάζεται εκ νέου ο Βόλος σε διάστημα μικρότερο των 20 ημερών με την κατάσταση να είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Σύμφωνα με πηγές από την Πυροσβεστική, το Κέντρο Επιχειρήσεων έχει δεχτεί μέχρι στιγμής 800 κλήσεις ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 330 απομακρύνσεις πολιτών προς ασφαλή σημεία. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στην πόλη του Βόλου καθώς επίσης και στις Αλυκές και στην Αγριά. Μόνο στο Βόλο επιχειρούν 180 πυροσβέστες με 50 οχήματα με τη συμβολή επίσης της 2ης, της 7ης και της 8η ΕΜΑΚ, ενώ με βάρκες, ερπυστριοφόρα και hummer συνδράμει ο στρατός.

Κλειστά σήμερα και την Παρασκευή τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην ευρύτερη περιοχή της πόλης. Διακοπή της κυκλοφορίας στο νότιο Πήλιο και στην παρακάρλια περιοχή.

Πολλά προβλήματα και εκτεταμένες ζημιές στην Εύβοια όπου κατέρρευσε το οδικό δίκτυο από βορρά προς νότο. Πολλές περιοχές στο βόρειο τμήμα του νησιού παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό. Κλειστές σήμερα όλες οι δημοτικές σχολικές μονάδες του δήμου Χαλκιδέων. Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία και στους Δήμους Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού.

Προειδοποιητικό μήνυμα 112 στους κατοίκους του πολύπαθου δήμου Παλαμά να βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ απομακρύνονται προς Ιτέα οι κάτοικοι του οικισμού Αμπελώνα. Κλειστά έως και την Παρασκευή τα σχολεία στην περιοχή.

Συναγερμός και για το Σπερχειό καθώς τα αναχώματα στον ποταμό βρίσκονται πλέον σε οριακό σημείο. Και στη Λαμία οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα 112 να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Στον δήμο Κιλελέρ, σύμφωνα με πληροφορίες έσπασε το φράγμα του Γκουσμπασανιώτη.

Αρκετοί δρόμοι είναι αποκλεισμένοι σε όλο το νομό Λάρισας, όπου κάτοικοι 13 χωριών έλαβαν μήνυμα να απομακρυνθούν πρόκειται για το Σωτήριο Αρμένι, Νίκη Ανωχώρι, Κατωχώρι, Βασιλή, Υπέρεια, Μικρό Ευύδριο, Μεγάλο Ευύδριο, Πυργάκια, Πολυνέρι, Σταυρός και ο Καμπος λόγω πλημμυρικών φαινομένων. Διακοπή κυκλοφορίας στην εθνική οδό Λάρισας – Φαρσάλων και στα δύο ρεύματα, Φαρσάλων – Βόλου, καθώς και στο οδικό δίκτυο του δήμου Φαρσάλων. Κλειστά θα μείνουν αύριο τα σχολεία στην επαρχία Φαρσάλων.

Αποκλεισμένο το χωριό Παλαιοχώρι της ορεινής Καλαμπάκας, καθώς σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, σημειώθηκε καθίζηση του οδοστρώματος στον επαρχιακό δρόμο.

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, σε Μαγνησία, Εύβοια, Σποράδες, Φθιώτιδα και Βοιωτία, ενώ σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από το μεσημέρι.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ρέντη: Προφυλακίστηκε ο αρχηγός της Θύρας 7

Προφυλακίστηκε ο αρχηγός της Θύρας 7 ο οποίος θεωρείται ηγετικό στέλεχος της «Εγκληματικής Οργάνωσης» που εξιχνιάστηκε μετά τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Πιο...

Μαρούσι: Δέκα άτομα εμπλέκονται στον καυγά που άφησε νεκρό και τραυματίες

Την ώρα που καταθέτουν αυτόπτες μάρτυρες στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, για την άγρια συμπλοκή που κατέληξε σε τραγωδία τα ξημερώματα στο Μαρούσι, έξω από νυχτερινό...

Μητσοτάκης: Μαχόμαστε τον ακροδεξιό φασισμό στην πράξη, όχι στα λόγια

Την τελευταία του εβδομαδιαία επισκόπηση πριν το Πάσχα, κάνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη γνωστή ανάρτησή του στο FB, στην οποία αναφέρεται στον...

Η φωτογραφία της ημέρας

Και το όμορφο ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας συνεχίζεται... 28 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 28 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1906: Δημοσιεύεται στην εφημερίδα World της Νέας Υόρκης ότι ο Τσαρλς Όλντεν κατασκεύασε...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Κυριακή 28 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Μάγνος, Μαγνής, Μάγνα, Βάια, Βάγια, Βαία, Βάιος, Δάφνη, Δάφνης.

Καιρός: Αστάθεια και εκπλήξεις τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αστάθεια και εκπλήξεις επιφυλάσσει ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ για την Κυριακή του Πάσχα προγνώσεις κάνουν λόγο ακόμη και για ψήσιμο του οβελία...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Βόλος: Αίτημα αποφυλάκισης από τον 50χρονο που σκότωσε τον κουνιάδο του και βιαστή της κόρης του

Αίτημα αποφυλάκισης αναμένεται να καταθέσουν το επόμενο διάστημα οι δικηγόροι του 50χρονου από την...

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία – Έκτακτη σύσκεψη στη Θεσσαλία με τον Κικίλια 

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί η Πολιτική Προστασία ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται...

Βόλος – Ξυλοδαρμός μαθητή ΑμΕΑ: Ο ανήλικος δράστης πήδηξε τα κάγκελα του σχολείου, τον χτυπούσε με κλωτσιές και γροθιές

Με κλωτσιές και γροθιές χτυπούσε τον μαθητή ΑμΕΑ στο Βόλο ο ανήλικος δράστης, ο...

Θεσσαλία: 4 δις για την ανασυγκρότηση

Σε ευρεία διυπουργική σύσκεψη εξετάστηκαν η κατάσταση στη Θεσσαλία και οι κυβερνητικές παρεμβάσεις. Στην...