Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
19.5 C
Athens

Κακοκαιρία «EVA»: «Ξώφαλτσο» πέρασμα από Αττική και Θεσσαλονίκη – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα σήμερα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «EVA» και σήμερα, Κυριακή με πολλές περιοχές να έχουν ήδη δει τις… διαθέσεις της και άλλες να την αναμένουν.

Στην Αττική άρχισε να βρέχει λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα και κατά τόπους η κεραυνική δραστηριότητα ήταν έντονη. Έως τώρα δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα πέρα από σπάσιμο κλαδιών κυρίως στο κέντρο της Αθήνας και την Καλλιθέα.

Ένας φοίνικας στην οδό Σωκράτους στο Χαϊδάρι πήρε φωτιά εξαιτίας κεραυνού, ενώ προβλήματα καταγράφηκαν σε φανάρια στην παραλιακή λεωφόρο. Μικρές διακοπές ρεύματος υπήρξαν σε περιοχές όπως το Γαλάτσι.

Κακοκαιρία «EVA»: Φωτιά σε φοίνικα έπειτα από πτώση κεραυνού
Φωτιά λόγω κεραυνού πήρε φοίνικας στο Χαϊδάρι

Από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, ήχησε το «112» για τους κατοίκους της Αττικής προκειμένου να είναι προσεκτικοί και να περιορίσουν τις μετακινήσεις.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και στη Θεσσαλονίκη, όπου έβρεξε αρκετά. Μήνυμα από το «112» έλαβαν και οι κάτοικοι στην Κεντρική Μακεδονία, όπου υπάρχει αυξημένη επαγρύπνηση και σήμερα.

Ήχησε το «112»

Μηνύματα 112 εστάλησαν αρχικά σε κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας, του Νότιου Ιονίου και της Μεσσηνίας. Το Σάββατο το απόγευμα, το μήνυμα για αποφυγή μετακινήσεων ήχησε και στην Πελοπόννησο. Στο μήνυμα γίνεται λόγος για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από το βράδυ του Σαββάτου έως το  απόγευμα της Κυριακής και συνίσταται στους κατοίκους να αποφύγουν τις περιττές μετακινήσεις.

Μήνυμα μέσω του 112 ωστόσο, στάλθηκε και στους κατοίκους της Εύβοιας προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) από τις βραδινές ώρες του Σαββάρου έως τις απογευματινές ώρες σήμερα, Κυριακή, (6/11), στην περιοχή τους. Επιπλέον, το μήνυμα καλεί τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) από τις βραδινές ώρες σήμερα έως τις απογευματινές ώρες αύριο σε Εύβοια. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας και ακολουθείτε οδηγίες των Αρχών.

112 Εύβοια

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία «EVA» τις επόμενες ώρες

Σε ολόκληρη τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του Ιονίου έως το μεσημέρι, στα ηπειρωτικά (πλην της Θράκης) έως το απόγευμα, στις Κυκλάδες, τη δυτική Κρήτη και τις Σποράδες από το πρωί, από την περιοχή Σάμου-Ικαρίας και νοτιότερα από το μεσημέρι και στα Δωδεκάνησα από νωρίς το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Σταδιακά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει τους 18 με 20 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου στα νησιά.

Στην Αττική θα υπάρχουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα έως το απόγευμα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ρέντη: Προφυλακίστηκε ο αρχηγός της Θύρας 7

Προφυλακίστηκε ο αρχηγός της Θύρας 7 ο οποίος θεωρείται ηγετικό στέλεχος της «Εγκληματικής Οργάνωσης» που εξιχνιάστηκε μετά τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Πιο...

Μαρούσι: Δέκα άτομα εμπλέκονται στον καυγά που άφησε νεκρό και τραυματίες

Την ώρα που καταθέτουν αυτόπτες μάρτυρες στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, για την άγρια συμπλοκή που κατέληξε σε τραγωδία τα ξημερώματα στο Μαρούσι, έξω από νυχτερινό...

Μητσοτάκης: Μαχόμαστε τον ακροδεξιό φασισμό στην πράξη, όχι στα λόγια

Την τελευταία του εβδομαδιαία επισκόπηση πριν το Πάσχα, κάνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη γνωστή ανάρτησή του στο FB, στην οποία αναφέρεται στον...

Η φωτογραφία της ημέρας

Και το όμορφο ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας συνεχίζεται... 28 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 28 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1906: Δημοσιεύεται στην εφημερίδα World της Νέας Υόρκης ότι ο Τσαρλς Όλντεν κατασκεύασε...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Κυριακή 28 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Μάγνος, Μαγνής, Μάγνα, Βάια, Βάγια, Βαία, Βάιος, Δάφνη, Δάφνης.

Καιρός: Αστάθεια και εκπλήξεις τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αστάθεια και εκπλήξεις επιφυλάσσει ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ για την Κυριακή του Πάσχα προγνώσεις κάνουν λόγο ακόμη και για ψήσιμο του οβελία...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Καιρός με δύο «διαθέσεις»: Πρόγνωση μέρα- μέρα για τη Μεγάλη Εβδομάδα

«Μοιρασμένος» θα είναι ο καιρός τις ημέρες του Πάσχα. Ξεκινά με καλοκαιρία και λίγη...

Καιρός: Η αφρικανική σκόνη ξανάρχεται

Αφρικανική σκόνη ήταν, πέρασε αλλά θα ξανάρθει τις επόμενες ημέρες. Μπορεί ο καιρός να...

Καιρός: Ήπιος τη Μεγάλη Εβδομάδα – Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες την Ανάσταση και το Πάσχα

Η αφρικανική σκόνη που μας ταλαιπώρησε υποχώρησε και πλέον όλοι αναμένουμε τα νεότερα για...

Καιρός: Σκόνη, λασποβροχές και ισχυροί άνεμοι σήμερα – Πότε υποχωρεί η… «πορτοκαλί ομίχλη»

Βελτιωμένος αναμένεται να είναι σήμερα, Τετάρτη, 24 Απριλίου, ο καιρός. Σύμφωνα με την πρόγνωση...