Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου, 2022
18.3 C
Athens

Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ δεν συμμετέχουν σε κυβέρνηση με αποστάτες

«Θέλω να ξεκαθαρίσω, εδώ από τα Τρίκαλα. Ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα συνεργαστούμε, ποτέ με κυβέρνηση που θα συμμετέχουν αυτοί οι αποστάτες. Θέλω να είναι απόλυτα ξεκάθαρο αυτό. Και βεβαίως θα παραμείνουμε στις αρχές και στις αξίες μας. Θα παλέψουμε για να δημιουργηθεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ιδιαίτερα τώρα που τα εθνικά θέματα βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη περίοδο».

Αυτά τόνισε σήμερα το μεσημέρι από τα Τρίκαλα, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, για να διευκρινίσει: «Θέλω να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος. Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση δεν είναι μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού.

«Είναι μια κυβέρνηση αποστασίας, μια κυβέρνηση η οποία δημιουργήθηκε από την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από βουλευτές που αθέτησαν τη λαϊκή εντολή την οποία είχαν. Βουλευτές οι οποίοι αντάλλαξαν την καρέκλα και το έδρανο της βουλής που δεν τους ανήκει, με έναν υπουργικό θώκο, που πρόδωσαν την Μακεδονία που υπέγραψαν με την συμμετοχή τους στην ψήφο εμπιστοσύνης τους για τη συνθήκη των Πρεσπών».

Μιλώντας για τη μάχη που δίνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ο κ. Καμμένος σημείωσε πως «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δίνουμε αυτή τη μάχη πόλη-πόλη στην Ελλάδα, για να περάσουμε το μήνυμα που αποφεύγουν να περάσουν τα υπόλοιπα κόμματα και σ τις ευρωεκλογές», για να εξηγήσει, μιλώντας για τις ευρωεκλογές:

«Οι ευρωεκλογές δεν είναι οι εκλογές οι εθνικές, δεν θα επιλέξει ο ελληνικός λαός, την επόμενη κυβέρνηση του τόπου. Στις ευρωεκλογές θα εκλέξουμε τους εκπροσώπους μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Και το ερώτημα το οποίο αποφεύγεται να συζητηθεί είναι ακριβώς τι Ευρώπη θέλουμε. Και είναι αυτό απόλυτα λογικό. Τα περισσότερα κόμματα που ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού, είναι κόμματα που ακριβώς τις ίδιες θέσεις, δεν έχουν πολιτικές διαφορές.


«Και αναφέρομαι στο λαϊκό ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα το οποίο εκπροσωπείται από τη Νέα Δημοκρατία, αναφέρομαι στο ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα που εκπροσωπείται από το ΚΙΝΑΛ, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΟΤΑΜΙ, την ευρωπαϊκή αριστερά, όπου βλέπουμε ότι στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. συγκυβερνούν. Και όχι απλώς συγκυβερνούν. Αλλά ουσιαστικά στα πλαίσια λειτουργίας της Ε.Ε. έχουν την ίδια γραμμή».

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για την κατάλυση της Ευρώπης των εθνών- κρατών, της Ευρώπης στην οποία έβαλε τη χώρα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, και ονειρεύτηκαν οι μεγάλοι ιδρυτές της Ε.Ε. Την Ευρώπη, πρόσθεσε, στην οποία συμφωνήσαμε και εμείς να συμμετέχουμε, καταλήγοντας:

«Βλέπουμε όργανα άτυπα τα οποία δεν έχουν πάρει ποτέ τη νομιμοποίηση της Ε.Ε. του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και των εθνικών κυβερνήσεων και των συνταγμάτων των χωρών μελών να ηγούνται της Ε.Ε. Βλέπουμε το περίφημο Eurogroup να αποφασίζει για τα πάντα ενώ το Eurogroup δεν υπάρχει πουθενά στους θεσμούς της Ευρώπης. Βλέπουμε να προχωρά μια ένωση της Ευρώπης δια της τραπεζικής ενώσεως με στόχο διαφορετικό από την αρχική γέννηση της Ευρώπης των εθνών – κρατών».

Ακόμα ο κ. Καμμένος μίλησε για μια Ευρώπη, που δεν είναι Ευρώπη των ίσων όπως την περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, που είναι η Ευρώπη των διευθυντηρίων, και των συμφερόντων όπως την περιέγραψε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Είναι η Ευρώπη των δανειστών, είπε, όπως και τα παρακάτω: «Είναι η Ευρώπη, σημείωσε, που αντιμετώπισε την Ελλάδα όχι σαν εταίρο αλλά σαν δανειζόμενο στη διάρκεια της μεγάλης κρίσης.

«Στην Ευρώπη που δάνειζε την Ελλάδα με πολλαπλάσιο επιτόκιο από ότι δανειζόταν μεταξύ τους τα κράτη – μέλη. Αυτή την Ευρώπη, εμείς δεν τη θέλουμε. Είμαστε ευρωσκεπτικιστές, αλλά και δεν ανήκουμε στο group των ευρωσκεπτιστικών αυτή τη στιγμή. Διότι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, εξήγησε ο ίδιος, δεν ανήκουν στην ακροδεξιά».

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι εκείνη η πολιτική δύναμη, που γεννήθηκε στην αρχή της κρίσης, με βουλευτές που προέρχονταν από το κέντρο και την κεντροδεξιά, από στελέχη του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, από ανεξάρτητους πολίτες, που ανήκαν σε πολιτικά κόμματα μέχρι χθες, με δύο στόχους και τόνισε:

«Ο πρώτος είναι να αντιμετωπίζουν τη συμφωνία της σιωπής. Την πολιτική ομερτά που είχε επιβάλλει η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ, των Βενιζέλου- Σαμαρά. Την παραχώρηση με συγχωροχάρτια ο ένας στον άλλον και την απόσβεση των μεγάλων σκανδάλων που οδήγησαν στην κρίση. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες γεννηθήκαμε για να αντιμετωπίσουμε αυτούς που ονόμασε ο Κώστας Καραμανλής «νταβατζήδες». Και παράλληλα να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε τις συνθήκες εκείνες εξόδου από την κρίση.

«Στο πρώτο, πιστεύω πως καταφέραμε πολλά με τη συμμετοχή μας στην κυβέρνηση. Το δεύτερο ήταν να βγει η Ελλάδα από την κρίση. Και τα αποτελέσματα αυτή τη στιγμή που ο ελληνικός λαός μπορεί να απολαμβάνει είναι και αποτελέσματα για τα οποία συνέβαλλαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες».

Επίσης, ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφέρει: «Είμαστε περήφανοι που αντισταθήκαμε σε πάρα πολλά νομοσχέδια, τα οποία δεν ήταν νομοσχέδια της πολιτικής που καταθέσαμε στον ελληνικό λαό. Πολλά από αυτά ενώ εμείς που έφερε ο κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν τα ψηφήσαμε, τα ψήφισε η Νέα Δημοκρατία, αντίθετα με τις αρχές της εκκλησίας, αντίθετα με τις δικές μας κόκκινες γραμμές μας.

«Και αποσυρθήκαμε από την κυβέρνηση όταν πλέον ήρθε το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μια συμφωνία που δεν είχαμε συμφωνήσει εξαρχής, μία συμφωνία που βάλαμε τα θεμέλια μέσα από την κυβέρνηση γα την κατάργησής της και ακύρωσή της».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ετοιμοπόλεμες οι «ριπές» της 332 Πολεμικής Μοίρας: Τι έδειξε η πρώτη επιχειρησιακή αξιολόγηση για...

Η πρώτη επιχειρησιακή αξιολόγηση IOC (InitialOperational Capability), το πρώτο δηλαδή σοβαρό «crash test» για τις «ριπές»  ολοκληρώθηκε Μόλις οκτώ μήνες από τότε που τα έξι πρώταμαχητικά Rafale  τροχοδρόμησαν στην...

Αιγαίο: «Ανίκητη η Ελλάδα στον αέρα»… μαρτυρούν τούρκοι αναλυτές – «Με τα Rafale δεν...

Τουρκικές δηλώσεις υπεροχής για την Ελλάδα. Στρατιωτικοί τούρκοι αναλυτές παραδέχονται την ανωτερότητα που θα αποκτήσει στον«αέρα» η Ελλάδα,  με τις εξοπλιστικές προμήθειες της Ελλάδας, υποστηρίζοντας οτί  είναι ικανές να αλλάξουν τις...

Ρωσία: Το πυρηνικό οπλοστάσιο του Βλάντιμιρ Πούτιν! Μπλόφα ή πραγματική απειλή; Απειλείται η Ελλάδα;

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε συναγερμό βρίσκεται η Δύση από την ημέρα που ο Ρώσος τσάρος Βλαντιμίρ Πούτιν εκτόξευσε απειλές περί χρήσης πυρηνικών όπλων και...
ΗΠΑ: Πέθανε ο Τζορτζ Σουλτς

Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς Τουρκία: Η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης δεν δικαιούται να κάνει νέες...

Νέο «χαστούκι» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Τουρκία, με αφορμή τις συμφωνίες που υπέγραψε ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη Λιβύη. «Η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης...

Τσίπρας: Διπλή εξαπάτηση των συνταξιούχων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Για διπλή εξαπάτηση των συνταξιούχων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε λόγο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, στην συνάντηση που είχε...

Αντιδράσεις εντός και εκτός Λιβύης για το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Η υπογραφή του χθεσινού μνημονίου μεταξύ της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Λιβύης με έδρα την Τρίπολη και της Τουρκίας δεν είχε τον πανηγυρικό χαρακτήρα,...
Λιβάνιος: «Πάνω από 37 εκ. ευρώ άμεσα σε Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και νησιά Ιονίου για την αποκατάσταση των ζημιών»

ΚΕΔΚΕ: Δημιουργεί πλατφόρμα ελέγχου των οφειλών εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας στους Δήμους

Tη δημιουργία πλατφόρμας, μέσω της οποίας θα ταυτοποιούνται οι εισπράξεις, οι οφειλές των πολιτών και τα ποσά που αποδίδονται τελικά από τις εταιρείες –...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,225ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Προσλήψεις 18.000 μονίμων εργαζομένων στο Δημόσιο ενέκρινε η κυβέρνηση για το 2023

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και η Γενική Γραμματέας ΑνθρώπινουΔυναμικού Βιβή Χαραλαμπογιάννη ανακοίνωσαν τον...

Ποιοι και πόσοι ωφελούνται από τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Σχεδόν το σύνολο των ελληνικών νοικοκυριών και ένας μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων βρίσκεται μέσα στην...

Σταϊκούρας: Εφάπαξ ενίσχυση 250 ευρώ στους ευάλωτους – Στα 350 ευρώ το επίδομα θέρμανσης

Την εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από την ΔΕΘ, έκανε νωρίς το...

Η κυβέρνηση στοχοθετεί την οικονομική κρίση έναντι των υποκλοπών

Στο Μαξίμου εκτιμούν πως το θέμα των υποκλοπών ασκεί πρόσκαιρη πίεση στην κυβέρνηση και...