Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
26.5 C
Athens

Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ δεν συμμετέχουν σε κυβέρνηση με αποστάτες

«Θέλω να ξεκαθαρίσω, εδώ από τα Τρίκαλα. Ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα συνεργαστούμε, ποτέ με κυβέρνηση που θα συμμετέχουν αυτοί οι αποστάτες. Θέλω να είναι απόλυτα ξεκάθαρο αυτό. Και βεβαίως θα παραμείνουμε στις αρχές και στις αξίες μας. Θα παλέψουμε για να δημιουργηθεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ιδιαίτερα τώρα που τα εθνικά θέματα βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη περίοδο».

Αυτά τόνισε σήμερα το μεσημέρι από τα Τρίκαλα, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, για να διευκρινίσει: «Θέλω να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος. Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση δεν είναι μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού.

«Είναι μια κυβέρνηση αποστασίας, μια κυβέρνηση η οποία δημιουργήθηκε από την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από βουλευτές που αθέτησαν τη λαϊκή εντολή την οποία είχαν. Βουλευτές οι οποίοι αντάλλαξαν την καρέκλα και το έδρανο της βουλής που δεν τους ανήκει, με έναν υπουργικό θώκο, που πρόδωσαν την Μακεδονία που υπέγραψαν με την συμμετοχή τους στην ψήφο εμπιστοσύνης τους για τη συνθήκη των Πρεσπών».

Μιλώντας για τη μάχη που δίνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ο κ. Καμμένος σημείωσε πως «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δίνουμε αυτή τη μάχη πόλη-πόλη στην Ελλάδα, για να περάσουμε το μήνυμα που αποφεύγουν να περάσουν τα υπόλοιπα κόμματα και σ τις ευρωεκλογές», για να εξηγήσει, μιλώντας για τις ευρωεκλογές:

«Οι ευρωεκλογές δεν είναι οι εκλογές οι εθνικές, δεν θα επιλέξει ο ελληνικός λαός, την επόμενη κυβέρνηση του τόπου. Στις ευρωεκλογές θα εκλέξουμε τους εκπροσώπους μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Και το ερώτημα το οποίο αποφεύγεται να συζητηθεί είναι ακριβώς τι Ευρώπη θέλουμε. Και είναι αυτό απόλυτα λογικό. Τα περισσότερα κόμματα που ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού, είναι κόμματα που ακριβώς τις ίδιες θέσεις, δεν έχουν πολιτικές διαφορές.


«Και αναφέρομαι στο λαϊκό ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα το οποίο εκπροσωπείται από τη Νέα Δημοκρατία, αναφέρομαι στο ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα που εκπροσωπείται από το ΚΙΝΑΛ, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΟΤΑΜΙ, την ευρωπαϊκή αριστερά, όπου βλέπουμε ότι στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. συγκυβερνούν. Και όχι απλώς συγκυβερνούν. Αλλά ουσιαστικά στα πλαίσια λειτουργίας της Ε.Ε. έχουν την ίδια γραμμή».

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για την κατάλυση της Ευρώπης των εθνών- κρατών, της Ευρώπης στην οποία έβαλε τη χώρα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, και ονειρεύτηκαν οι μεγάλοι ιδρυτές της Ε.Ε. Την Ευρώπη, πρόσθεσε, στην οποία συμφωνήσαμε και εμείς να συμμετέχουμε, καταλήγοντας:

«Βλέπουμε όργανα άτυπα τα οποία δεν έχουν πάρει ποτέ τη νομιμοποίηση της Ε.Ε. του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και των εθνικών κυβερνήσεων και των συνταγμάτων των χωρών μελών να ηγούνται της Ε.Ε. Βλέπουμε το περίφημο Eurogroup να αποφασίζει για τα πάντα ενώ το Eurogroup δεν υπάρχει πουθενά στους θεσμούς της Ευρώπης. Βλέπουμε να προχωρά μια ένωση της Ευρώπης δια της τραπεζικής ενώσεως με στόχο διαφορετικό από την αρχική γέννηση της Ευρώπης των εθνών – κρατών».

Ακόμα ο κ. Καμμένος μίλησε για μια Ευρώπη, που δεν είναι Ευρώπη των ίσων όπως την περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, που είναι η Ευρώπη των διευθυντηρίων, και των συμφερόντων όπως την περιέγραψε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Είναι η Ευρώπη των δανειστών, είπε, όπως και τα παρακάτω: «Είναι η Ευρώπη, σημείωσε, που αντιμετώπισε την Ελλάδα όχι σαν εταίρο αλλά σαν δανειζόμενο στη διάρκεια της μεγάλης κρίσης.

«Στην Ευρώπη που δάνειζε την Ελλάδα με πολλαπλάσιο επιτόκιο από ότι δανειζόταν μεταξύ τους τα κράτη – μέλη. Αυτή την Ευρώπη, εμείς δεν τη θέλουμε. Είμαστε ευρωσκεπτικιστές, αλλά και δεν ανήκουμε στο group των ευρωσκεπτιστικών αυτή τη στιγμή. Διότι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, εξήγησε ο ίδιος, δεν ανήκουν στην ακροδεξιά».

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι εκείνη η πολιτική δύναμη, που γεννήθηκε στην αρχή της κρίσης, με βουλευτές που προέρχονταν από το κέντρο και την κεντροδεξιά, από στελέχη του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, από ανεξάρτητους πολίτες, που ανήκαν σε πολιτικά κόμματα μέχρι χθες, με δύο στόχους και τόνισε:

«Ο πρώτος είναι να αντιμετωπίζουν τη συμφωνία της σιωπής. Την πολιτική ομερτά που είχε επιβάλλει η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ, των Βενιζέλου- Σαμαρά. Την παραχώρηση με συγχωροχάρτια ο ένας στον άλλον και την απόσβεση των μεγάλων σκανδάλων που οδήγησαν στην κρίση. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες γεννηθήκαμε για να αντιμετωπίσουμε αυτούς που ονόμασε ο Κώστας Καραμανλής «νταβατζήδες». Και παράλληλα να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε τις συνθήκες εκείνες εξόδου από την κρίση.

«Στο πρώτο, πιστεύω πως καταφέραμε πολλά με τη συμμετοχή μας στην κυβέρνηση. Το δεύτερο ήταν να βγει η Ελλάδα από την κρίση. Και τα αποτελέσματα αυτή τη στιγμή που ο ελληνικός λαός μπορεί να απολαμβάνει είναι και αποτελέσματα για τα οποία συνέβαλλαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες».

Επίσης, ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφέρει: «Είμαστε περήφανοι που αντισταθήκαμε σε πάρα πολλά νομοσχέδια, τα οποία δεν ήταν νομοσχέδια της πολιτικής που καταθέσαμε στον ελληνικό λαό. Πολλά από αυτά ενώ εμείς που έφερε ο κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν τα ψηφήσαμε, τα ψήφισε η Νέα Δημοκρατία, αντίθετα με τις αρχές της εκκλησίας, αντίθετα με τις δικές μας κόκκινες γραμμές μας.

«Και αποσυρθήκαμε από την κυβέρνηση όταν πλέον ήρθε το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μια συμφωνία που δεν είχαμε συμφωνήσει εξαρχής, μία συμφωνία που βάλαμε τα θεμέλια μέσα από την κυβέρνηση γα την κατάργησής της και ακύρωσή της».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Κεραμέως: Μέχρι στιγμής έχουν φτάσει στις κάλπες 12.000 επιστολικές ψήφοι

Τη διαδικασία για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου μέσω επιστολικής ψήφου ανέλυσε στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Καλημέρα» με...

Κυριαρχία της ΝΔ και στη δημοσκόπηση της GPO: Συγκεντρώνει 33,3% και προηγείται με τεράστια...

Η Νέα Δημοκρατία εδραιώνει την διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των ευρωεκλογών σύμφωνα με την δημοσκόπηση της GPO. Σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση της GPO...

Μητσοτάκης: Η διεθνής κοινότητα να αναγνωρίσει και επίσημα τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων η 19η Μαΐου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του υπογραμμίζει την σπουδαιότητα της μέρας σημειώνοντας μεταξύ...

Ακρίβεια: Μήνυμα στις πολυεθνικές μέσω Κομισιόν στέλνει ο Μητσοτάκης

Την παρέμβαση της Κομισιόν για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας πολυεθνικών εταιρειών ζητάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή που απέστειλε το Σάββατο (18/5) στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον...

Βενιζέλος: Αναγκαία και υποχρεωτική η τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών

H Συμφωνία των Πρεσπών” δεσμεύει και τις δύο χώρες”, είναι “μέρος του Διεθνούς Δικαίου” και για αυτό η τήρηση της πρέπει να θεωρείται “αυτονόητη”,...

Ανδρουλάκης: Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία κι ευάλωτοι στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

Η αγροτική πολιτική της κυβέρνησης με φόντο τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο επίκεντρο της κριτικής του Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος μιλώντας σε αγρότες...

Μητσοτάκης: Νέα προειδοποίηση προς την ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας – “Αλλάξτε γραμμή”

Μήνυμα στα Σκόπια «Να χρησιμοποιούν μόνο το όνομα Βόρεια Μακεδονία» έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ, ενώ αναφορικά...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18 Απριλίου η Ελλάδα κηρύσσει χρεοστάσιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To 1932 η Ελλάδα κηρύσσει χρεοστάσιο. Ύστατη προσπάθεια από την κυβέρνηση Ελευθερίου Βενιζέλου για...

Κασσελάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψεύδεται

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση, όσον αφορά τις οικονομικές πολιτικές της άσκησε ο πρόεδρος του...

«Oι μάσκες έπεσαν»: Σηκώνει το γάντι η κυβέρνηση στην πρόταση μομφής Ανδρουλάκη για τα Τέμπη

Απάντηση στις επιθέσεις της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης με αφορμή δημοσίευμα για το δυστύχημα...

Τέμπη: Κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν πληροφορίες ότι έγινε προσπάθεια κρατικής μονταζιέρας

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής» για το δυστύχημα των Τεμπών, κυβερνητικές...