Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
14.7 C
Athens

Κασσελάκης: Γιατί δεν καταθέτει πόθεν έσχες για την περιουσιακή του κατάσταση;

Γιατί δεν δίνει στη δημοσιότητα τώρα το πόθεν έσχες του; Και γιατί δεν έγινε χρήση του νόμου που προβλέπει κατάθεση πόθεν έσχες 90 ημέρες μετά την ανάληψη καθηκόντων που εμπίπτουν σε αυτόν τον νόμο;

Ο Στέφανος Κασσελάκης εξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του 2023. Ως εκ τούτου, ως αρχηγός κόμματος που έχει βουλευτές στο ελληνικό Κοινοβούλιο (και στο Ευρωκοινοβούλιο) και τυγχάνει κρατικής χρηματοδότησης, οφείλει να καταθέτει πόθεν έσχες.

Πετώντας την μπάλα στην εξέδρα ή καλύτερα στην καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης πόθεν έσχες από τα πρόσωπα που εμπίπτουν στις προβλέψεις του σχετικού νόμου, ήτοι στα τέλη Ιουνίου, δεν αίρονται οι εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί από τις μέχρι τώρα αποκαλύψεις, οι οποίες μάλιστα πολλαπλασιάζοντας δημιουργώντας νέα ερωτήματα.

«Ένας πολιτικός αρχηγός και ένα κόμμα δεν λειτουργεί βάσει του τι του υποδεικνύουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι, αυτό πρέπει να είναι σαφές σε όλους μας. Ο κ. Κασσελάκης, όπως οφείλει από τον νόμο, μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα υποβάλει το πόθεν έσχες» είπε μιλώντας στο Action 24 η Βούλα Κεχαγιά. Μάλιστα, «μέχρι» τα τέλη Ιουνίου. Γιατί όχι τώρα; Γιατί όχι πριναπό τις ευρωεκλογές; Δύο από τα ερωτήματα που προκύπτουν.

Ένα ακόμη; Ισχύει άραγε η διάταξη του νόμου που προβλέπει ότι όποιος γίνεται κάτοχος ιδιότητας που εμπίπτει στην υποχρέωση κατάθεσής πόθεν έσχες οφείλει να το πράξει έως 90 ημέρες από την ημέρα που απέκτησε αυτήν την ιδιότητα; Αν έχει καταργηθεί η διάταξη, νόμιμα δεν το έπραξε. Ηθικά όμως; Αυτό το περιβόητο ηθικό πλεονέκτημα πού βρίσκεται; Αν δεν έχει καταργηθεί, εκτός από ηθικό, είναι και νομικό το ζήτημα.

Βέβαια ο Στέφανος Κασσελάκης έχει… λεφτά. Δήλωσε πως θα πληρώσει και το πρόστιμο στην περίπτωση που υπάρξει νομικό ζήτημα αναφορικά με το γεγονός ότι είναι (ήταν λέει) ιδιοκτήτης και μέτοχος εταιρειών μετά την ανάληψη των καθηκόντων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλο αριστερό πρόσημο αυτό. Έχει λεφτά, παρανομεί, πληρώνει, καθαρίζει. Όλα καλά.

Αμ, το άλλο. Το ότι ένα κόμμα και ένας πολιτικός αρχηγός δεν λειτουργεί βάσει του τι υποδεικνύουν οι αντίπαλοί του που είπε η κ. Κεχαγιά, ωραίο ακούγεται. Αραγε ισχύει γενικά ως κανόνας, έστω και άγραφος, ή μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη; Δεν το διευκρίνισε αυτό. Αλλά αν ληφθεί υπόψη το τι ζητάει, τι απαιτεί ο ΣΥΡΙΖΑ από το κυβερνών κόμμα μάλλον ισχύει μόνο για την Κουμουνδούρου και για κανέναν άλλον.

Βέβαια, όταν το ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ το ζητάει ο… λαός οπότε στη βάση της λογικής του παραλόγου της Κουμουνδούρου τότε μάλλον έτσι είναι, άσχετα αν το ποσοστό του λαού που εκπροσωπούν είναι μικρό. Πολύ μικρό θα έλεγε κανείς.

Κάποιοι κακεντρεχείς πάντως λένε πως ο Ιούνιος είναι καλός μήνας διότι μέχρι τότε θα έχουν βγει όσα είναι να βγουν και αναλόγως θα φτιαχτεί και το πόθεν έσχες. Διότι μέχρι τώρα είχαμε ακούσει για δύο εταιρείες, μετά προέκυψαν τα αστακοκάραβα και στη συνέχει προστέθηκαν μέσα από το δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα και τέσσερις πέντε ακόμη εταιρείες. Άλλωστε ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωνε πως ζει καλά και άνετα με τα μερίσματα.

Παρεμπιπτόντως, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν διαθέτει σήμερα καμία εταιρεία. Δεν είπε όμως πού τις μεταβίβασε και πώς. Διότι και αυτό παίζει έναν ρόλο. Πολύ περισσότερο όταν ο νόμος αναφέρει κάτι σχετικά και με παρένθετα πρόσωπα.

Τέλος πάντων, το θέμα δεν είναι απλό. Πολύ περισσότερο που στον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να δηλώνουν πως η πολιτεία Ντέλαγουεαρ δεν είναι φορολογικός παράδεισος, προσθέτοντας πως οι εταιρείες του Στέφανου Κασσελάκη έχουν έδρα σε άλλες πολιτείες και υφίστανται την προβλεπόμενη φορολογία.

Μισές αλήθειες, μεγάλα ψέματα. Η πολιτεία Ντέλαγουεαρ επιφυλάσσει για εταιρείες όπως αυτές του Στέφανου Κασσελάκη διευκολύνσεις ανάλογες με αυτές των offshore. Απλά και ξεκάθαρα. Με βασικότερη ότι δεν δίνονται στοιχεία για τους λογαριασμούς, τις κινήσεις και τα πρόσωπα που μετέχουν σε αυτές.

Και όσο και αν στον ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν κόκκους άμμου στην έρημο, τα ερωτήματα παραμένουν. Δυστυχώς για την ηγεσία του πληθαίνουν κιόλας.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα ο 6ος γύρος συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας

Στην Κωνσταντινούπολη ολοκληρώθηκε σήμερα ο 6ος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο πλαίσιο της θετικής ατζέντας λίγες μόνο εβδομάδες πριν από την επίσκεψη...

Μητσοτάκης: H Συνεργασία μας με την Εκκλησία, θεσμικά ήταν είναι και παραμένει στενή

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος επισκέφτηκαν τον παιδικό σταθμό “Ευαγγελισμός της Θεοτόκου” στο Δήλεσι Βοιωτίας, μια δομή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Εκεί,...
Iερώνυμος για Κατσίφα: Ήταν Έλληνας στη Βόρεια Ήπειρο και τον θαυμάζουμε γι' αυτό που έγινε!

Οργισμένος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος

Μήνυμα συνεργασίας Εκκλησίας-Κράτους και αποδοκιμασίας των έμμεσων προτροπών του Κυριάκου Βελόπουλου για αποδοκιμασίες πιστών κατά πολιτικών το Πάσχα έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από το...

Κασσελάκης: Θέλει μόνο… δύο θητείες ως πρωθυπουργός της χώρας!

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχωρεί, ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτηςο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στον Αντώνη Σρόιτερ και στην εκπομπή...

Μητσοτάκης: Όχι στις ψήφους των Σπαρτιατών – Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε...

Ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό χαρακτήρισε το περιστατικό βίας που συνέβη στη Βουλή την Τετάρτη ο πρωθυπουργός. “Ανατριχιαστικό γιατί δεν γίνεται ο ναός της δημοκρατίας να μετατρέπεται...

Κασσελάκης: Ζήτησε τη διαγραφή – Θεοδωρικάκος: “Ας κοιτάξει τον καθρέφτη για να δει το...

Την διαγραφή του βουλευτή της Ν.Δ Τάκη Θεοδωρικάκου ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή δήλωση του πως η Ν.Δ διεκδικεί τις ψήφους όλων των...

ΝΔ: Σε ένα κανονικό κόμμα, ο κ. Κασσελάκης θα είχε ήδη διαγραφεί

«Την ημέρα του ξυλοδαρμού στη Βουλή, με πρωταγωνιστή βουλευτή που ψηφίστηκε με τους Σπαρτιάτες. Το ίδιο βράδυ, ο ξάδερφος του κ. Κασσελάκη και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ευπρόσδεκτες τις...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κασσελάκης: Θέλει μόνο… δύο θητείες ως πρωθυπουργός της χώρας!

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχωρεί, ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτηςο πρόεδρος...

Κασσελάκης: Ζήτησε τη διαγραφή – Θεοδωρικάκος: “Ας κοιτάξει τον καθρέφτη για να δει το πρόσωπό του”

Την διαγραφή του βουλευτή της Ν.Δ Τάκη Θεοδωρικάκου ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή...

ΝΔ: Σε ένα κανονικό κόμμα, ο κ. Κασσελάκης θα είχε ήδη διαγραφεί

«Την ημέρα του ξυλοδαρμού στη Βουλή, με πρωταγωνιστή βουλευτή που ψηφίστηκε με τους Σπαρτιάτες. Το ίδιο...

Γεωργιάδης σε Κασσελάκη: Μετά τη γκάφα, να μας πει πού θα βρει 11 δισ. ευρώ

Σε νέα τοποθέτηση που έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετά την απάντηση Κασσελάκη, τονίζει πως...