Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
21.4 C
Athens

Καβάλα: Τελευταίο αντίο στο μικρό Στράτο Ραφαήλ

Ο 9χρονος Στράτος Ραφαήλ άφησε την τελευταία του πνοή και η Καβάλα ντύθηκε στα μαύρα. “Στράτο, θα σ’ αγαπάμε μέχρι να κλείσουμε τα μάτια μας” γράφουν οι γονείς του και συγκλονίζουν.

Σπαραγμός στην Καβάλα για τον θάνατο του μικρού Στράτου Ραφαήλ Μπίνη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (29-08-2018) στην Αθήνα, όπου νοσηλευόταν όλο το προηγούμενο διάστημα, μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ.

H τελευταία πράξη του δράματος παίχτηκε χθες το μεσημέρι στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης στην Καβάλα. Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Στέφανο, με τον πόνο φίλων, συγγενών και απλών κατοίκων της περιοχής να είναι βουβός στην κηδεία.

Ο 9χρονος μαθητής είχε συγκινήσει και κινητοποιήσει τους Καβαλιώτες και χιλιάδες άλλους Έλληνες ανά την επικράτεια, αλλά και από το εξωτερικό, που βοήθησαν για να δώσει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του στο εξωτερικό.

Το αποτέλεσμα ήταν να συγκεντρωθεί μεγάλο χρηματικό ποσό προκειμένου να μεταφερθεί σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο στο Χιούστον του Τέξας στις ΗΠΑ. Με την επιστροφή του στην Αθήνα, υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση όγκου στον πνεύμονα και ακολούθως νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Μητέρα», όπου και κατέληξε τις βραδινές ώρες της Τετάρτης.

Την ανακοίνωση του θανάτου του έκανε με ένα συγκλονιστικό μήνυμα η οικογένεια του 9χρονου, που έδωσε μαζί του έναν αγόγγυστο αγώνα για την σωτηρία του παιδιού. Έναν αγώνα, που όμως ήταν άνισος, όπως αποδείχθηκε.

«Ο πιο όμορφος άγγελος στην γειτονιά των αγγέλων» γράφουν οι συγγενείς του 9χρονου στον τίτλο της επιστολής που ραγίζει καρδιές.

Καβάλα: Τελευταίο αντίο στο μικρό Στράτο Ραφαήλ

Η ανάρτηση της οικογένειας του Στράτου Ραφαήλ Μπίνη

«Ο Στράτος μας έφυγε, ο δικός σας Στράτος που τόσο αγαπήσατε, από σήμερα θα βρίσκεται στη γη των Αγγέλων.

Είμαστε σίγουροι πως θα είναι ο πιο όμορφος Άγγελος και οι παππούδες του θα τον περιμένουν με μια μεγάλη αγκαλιά.

Σ’ ευχαριστούμε Στράτο για τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, θα είσαι πάντα στη καρδιά μας. Θα σ’ αγαπάμε πάντα μέχρι να κλείσουμε τα μάτια μας και να ξανασυναντηθούμε. Είσαι ένα σπάνιο παιδί, που πάλεψες για την ίδια τη ζωή. Πάντα σε αποκαλούσαμε πολεμιστή… γιατί πραγματικά πάλεψες σκληρά μέχρι τελευταία στιγμή.

Στράτο ευχόμαστε να προσεύχεσαι και εσύ τώρα με τη σειρά σου, γι αυτούς που κάποτε προσευχήθηκαν για σένα.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλο το κόσμο, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, που μας στήριξε και προσευχήθηκε για το παιδί μας. Παρακαλούμε δεν επιθυμούμε κατάθεση στεφάνων, αντ’ αυτών παρακαλούμε να δοθούν τα χρήματα σε ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο.

Με εκτίμηση και αγάπη Οι γονείς Μπίνης Στυλιανός, Ηλιοπούλου Στεφανία, Μπίνης Παναγιώτης (αδερφός)»

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Πύργος: Επίθεση σε 17χρονο από άλλα νεαρά άτομα

Πατέρας 17χρονου κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι ο γιός του δέχθηκε επίθεση από τρείς νεαρούς χθες το μεσημέρι (25/4) στην περιοχή του Αθλητικού Κέντρου Αγίας...

Εργατική Πρωτομαγιά: Τραβούν χειρόφρενο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τη Μεγάλη Τετάρτη

Την αποδοχή της πρόσκλησης για συμμετοχή στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ για απεργία την Τετάρτη 1 Μαΐου με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς 2024,...

Η φωτογραφία της ημέρας

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελλάδα για το Παρίσι 2024 26 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 26 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1822: Τίθεται σε ισχύ ο πρώτος φορολογικός νόμος των επαναστατημένων Ελλήνων, με την...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Γλαφυρός, Γλαφύρα, Γλαφυρή, Γλαφυρούλα.

Ελευσίνα: Μόλις 31 ετών ο νεκρός του τροχαίου – Πώς συνέβη το δυστύχημα

Μόλις 31 ετών ήταν ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου που ενεπλάκη σε τροχαίο τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Ελευσίνα. Ο 25χρονος συνοδηγός νοσηλεύεται στο...

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Νεκρός είναι ο άνδρας που νωρίτερα πήδηξε στις γραμμές του ΗΣΑΠ στην Νέα Ιωνία. Στο σημείο είχαν σπεύσει δύο οχήματα με 10 πυροσβέστες οι...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Με μουσικές και ποίηση ταξίδεψε στους ουρανούς ο Ηλίας Λογοθέτης (βίντεο)

Και έφτασε εκείνη η ώρα του αποχωρισμού. . . Από νωρίς το κοιμητήριο στου...

Θεσσαλονίκη: Θρήνος στην κηδεία του 32χρονου αστυνομικού – Τον αποχαιρέτησαν με τιμές ήρωα

Το τελευταίο αντίο λένε συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι στον 32χρονο αστυνομικό που δολοφονήθηκε από...

Καλαμάτα – Επαμεινώνδας Κωστέας: Οδύνη στο τελευταίο “αντίο” του ήρωα που έχασε τη ζωή του

Σπάραξαν καρδιές στον αποχαιρετισμό του πιλότου που έπεσε εν ώρα καθήκοντος. Σε κλίμα βαθιάς...

Βασίλης Καρράς: Σε λαϊκό προσκύνημα στη Θεσσαλονίκη η σορός του – Στο χωριό του στην Καβάλα η κηδεία

Σε λαϊκό προσκύνημα θα τεθεί η σορός του Βασίλη Καρρά, ο οποίος πέθανε χθες...