Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
23.9 C
Athens

Καζάνι που βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Αντίστροφη μέτρηση για τις τελικές αποφάσεις Αχτσιόγλου

Στον απόηχο των επαφών Τσίπρα για την ανάγκη ενότητας, η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου αναμένεται να λάβει τις αποφάσεις της αυτό το Σαββατοκύριακο στην Πανελλήνια Διαδικτυακή Συνδιάσκεψη για το αν θα παραμείνει ή θα αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν σταματούν τις τελευταίες ώρες οι ζυμώσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα να θυμίζει «τοπίο στην ομίχλη» και την ενότητα να αποτελεί το μέγα ζητούμενο. Ο πρόεδρος του κόμματος εξαπέλυσε μια ακόμα επίθεση φιλίας προς το στρατόπεδο Αχτσιόγλου, κάνοντας λόγο για αξιόλογα στελέχη στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Ενώπιος Ενωπίω.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για την Έφη Αχτσιόγλου και για το αν στελέχη όπως ο Αλέξης Χαρίτσης ή ο Νάσος Ηλιόπουλος μένουν ή φεύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι είναι «πολύ αξιόλογα στελέχη» και ξεκαθάρισε στη συνέχεια πως «η ομιλία μου ξεκάθαρα απευθυνόταν σε μια ομάδα που είχε πάρει την απόφασή της να μην συμπορευτεί με το κόμμα». Συνέχισε λέγοντας ότι «Στην ίδια ομιλία -και αυτό ήταν και η ουσία του τηλεφώνου μου προς την κ. Αχτσιόγλου το πρωί εκείνης της ημέρας- είπα: «Τείνω χείρα φιλίας».

Οι υποστηρικτές της Έφης Αχτσιόγλου εμφανίζονται διχασμένοι, με ένα τμήμα τους να υποστηρίζει την άμεση αποχώρηση, και ένα άλλο να υποστηρίζει ότι πρέπει να μείνουν στο κόμμα τουλάχιστον έως τις ευρωεκλογές.

Ταυτόχρονα ο Στέφανος Κασσελάκης, απευθύνθηκε με σκληρές και φορτισμένες εκφράσεις σε όσους βουλευτές θέλουν να αποχωρήσουν από το κόμμα. Παράλληλα, πληροφορίες θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να πρότεινε στον κ. Κασσελάκη την δημιουργία ενός Πολιτικού κέντρου, ενός άτυπου οργάνου με συνθετικές διαδικασίες προκειμένου να «χωρέσουν όλοι εκεί».

Αχτσιόγλου Τεμπονέρας Χαρίτσης

Η χείρα φιλίας του Στέφανου Κασσελάκη

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι 50 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο – ξέρουμε πώς φτάσαμε στη Χούντα – ότι αυτοί οι αξιόλογοι άνθρωποι που γνωρίζουν τους αγώνες του χώρου μας, θα γίνουν αποστάτες. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Πιστεύω ότι θα μείνουν στο κόμμα», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Οι αντιδράσεις οι οποίες είναι τραμπικές, είναι εκείνων που δεν αποδέχονται την επικράτησή μου στις εσωκομματικές εκλογές. Εκλέχθηκα δημοκρατικά από τη βάση του κόμματος. Έχω τείνει χείρα φιλίας…», είπε.

Έστρεψε τα βέλη τουκατά Τσακαλώτου  για το θέμα του αποθέματος των 37 δισ. τονίζοντας θα μπορούσε να έχει κάνει μια καλύτερη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Επίσης τον κατηγόρησε ότι έχει μια εμμονή με την αύξηση των φόρων. «Ίσως και μια ιδεοληψία εναντίον της μεσαίας διαστρωμάτωσης στην κοινωνία. Εγώ δεν είμαι υπέρ της φοροεπιδρομής.» Παράλληλα, ο κ. Κασσελάκης ξεκαθάρισε ότι το όνομα “ΣΥΡΙΖΑ” θα μείνει και έθεσε τον πήχη ενόψει ευρωεκλογών. «Ο πήχης για εμένα είναι το 17%. Είναι το 17-18% του Ιουνίου του 2023, δηλαδή των τελευταίων εκλογών», είπε.

Στις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να προστεθεί και η πρόθεση, του Πέτρου Κόκκαλη για τη δημιουργία κόμματος, αφού πρώτα ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Βελτιωμένος με ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας

Με πολλή ηλιοφάνεια, άνοδο της θερμοκρασίας αλλά και μεσημεριανή αστάθεια θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Πιο αναλυτικά,...
Σχετίζεται η ερωτική πράξη με την καρδιακή ανακοπή;

Φορετή τεχνολογία ανιχνεύει την καρδιακή αρρυθμία 30 λεπτά πριν την εμφάνισή της

Ερευνητές ανέπτυξαν νέα φορετή τεχνολογία που προβλέπει την καρδιακή αρρυθμία 30 λεπτά πριν από την εμφάνισή της. Αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να φέρει...

Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Φοίβος Ιωαννίδης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο Φοίβος Ιωαννίδης, δικηγόρος και πολιτικός με πλούσια συνδικαλιστική και αντιστασιακή δράση. Οπως αναφέρουν πληροφορίες του neakriti.gr,...
Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, εφημερίδα, Ακρόπολις,

«Πάσχα» διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

«Πάσχα» διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη Aναστάσεως ημέρα και λαμπρυνθώμεν… Πάσχα το τερπνόν, Πάσχα Κυρίου, Πάσχα. Πάσχα πανσεβάσμιον ημίν ανέτειλε. Πάσχα, εν χαρά αλλήλους περιπτυξώμεθα… Ω...
καλό Πάσχα

Το newspepper.gr σας εύχεται ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

  Το newspepper.gr σας εύχεται ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  

Αντίπαλος της Ν.Δ. η αποχή

Μετά τις εορτές του Πάσχα εισέρχονται όλοι στην τελική προεκλογική ευθεία για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Και βέβαια τα στελέχη όλων των βαθμίδων του...

Ο διπλός στόχος του Ανδρουλάκη

Τόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης, όσο και τα κεντρικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ναι μεν λένε ότι ο στόχος είναι η δεύτερη θέση, αλλά αποφεύγουν όπως ο...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κασσελάκης: Mεταλάσσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα Αμερικάνικου τύπου κόμμα

Με σύμμαχο τη σιωπή του Αλέξη Τσίπρα και των κορυφαίων του κόμματος, ο Στέφανος...

Φλωρίδης: “Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά συνειδητά τον κόσμο”

Απάντηση σε όσους διατείνονται ότι στη δίκη για την τραγωδία στο Μάτι, εφαρμόστηκε οΝέος Ποινικός...

ΠΑΣΟΚ: “Υπότροπος ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μη κατάθεση υπομνήματος κατά των ναζιστών εγκληματιών”

Έντονη κριτική της Χαριλάου Τρικούπη προς τον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο -σε ανακοίνωση του-χαρακτηρίζει υπότροπο...

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε σήμερα να στείλει υπόμνημα κατά των Σπαρτιατών, ενώ έληξε η προθεσμία από τις 20 Απριλίου!

Δεν υπάρχει το μπάχαλο που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό επιβεβαιώνεται από μια σειρά...