Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
21.1 C
Athens

Κέρκυρα: Ηλικιωμένη πυροβόλησε σκύλο και τον πέταξε σε πόταμι

Αποτροπιασμό προκαλεί το νέο περιστατικό θανάτωσης ζώου που σημειώθηκε στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα, με μία 75χρονη να πυροβολεί και να σκοτώνει έναν σκύλο. Μάλιστα στη συνέχεια πέταξε το νεκρό ζώο σε ποτάμι.

Η γυναίκα συνελήφθη το Σάββατο στο πλαίσιο του αυτοφώρου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αχιλλείων και σε βάρος σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για θανάσιμο τραυματισμό ζώου και παράνομη οπλοκατοχή.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας στο σπίτι της 75χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια.

Σε βάρος της ημεδαπής βεβαιώθηκε και το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ και θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες χθες (09.09.2023), στην Κέρκυρα, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αχιλλείων, 75χρονη ημεδαπή και σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για θανάσιμο τραυματισμό ζώου και παράνομη οπλοκατοχή.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, προηγήθηκε καταγγελία σε βάρος της 75χρονης, για θανάτωση ζώου (σκύλου) με χρήση όπλου, το οποίο στην συνέχεια απέρριψε σε ποτάμι περιοχής της Νότιας Κέρκυρας.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία της, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε -1- κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποίησε το Αστυνομικό Τμήμα Αχιλλείων, ενώ, επιπλέον, σε βάρος της ημεδαπής βεβαιώθηκε και το διοικητικό πρόστιμο των -30.000- ευρώ.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εορταστικό ωράριο: Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Στις 25 Απριλίου ξεκίνησε το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στην Αθήνα ενόψει των εορτών του Πάσχα. Να σημειωθεί πως, τα καταστήματα θα είναι...
Αβεβαιότητα στους πολίτες για το πότε θα βγούμε από την πανδημία

Πασχαλινοί ρυθμοί στην αγορά – Αισιοδοξία των εμπόρων για αυξημένους τζίρους

 Σε εορταστικούς ρυθμούς κινείται η αγορά ενόψει Πάσχα με τους εμπόρους να περιμένουν ο εορταστικός τζίρος, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών και των υπηρεσιών εστίασης και...

Σάββατο του Λαζάρου: Τι γιορτάζουμε σήμερα – Τα κάλαντα, τα έθιμα, τα λαζαράκια και...

Σάββατο του Λαζάρου σήμερα και η Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει την ανάμνηση του θαύματος της Ανάστασής του. Ο Λάζαρος είναι πρόσωπο της Καινής Διαθήκης, φίλος και...

Η φωτογραφία της ημέρας

Η Ολυμπιακή Φλόγα στον τόπο της 27 Απριλίου 2024

Αυτό είναι το μυστικό καταφύγιο του Λυκαβηττού (βίντεο)

Η Αθήνα, πριν από την δεκαετία του ’50 και πριν την μεγάλη οικοδομική αλλαγή στην πόλη, ήταν ένα υπέροχο μέρος για εξερεύνηση. Όσοι επίδοξοι...

Σαν σήμερα 27 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 18β10: Ο Μπετόβεν ολοκληρώνει την περίφημη πιανιστική σύνθεσή του «Fur Elise». 1β875: Ο...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Σάββατο 27 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Λάζαρος, Λάζος, Λαζαρία, Λαζαρούλα.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στην Κέρκυρα: Έχουν γίνει τουλάχιστον 6 μετασεισμοί

Ως ένα φαινόμενο που δεν προκαλεί ανησυχία χαρακτήρισε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και...

Κέρκυρα: Καταγγελία για ασέλγεια 62χρονου σε 9χρονη

Την υπόθεση ασέλγειας από 62χρονο σε  βάρος 9χρονης μαθήτριας ερευνά η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας...

Κρήτη, Σάμο και Κέρκυρα ψηφίζουν οι Ολλανδοί για το 2024

Τους δέκα δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς για το 2024 ανακοίνωσε η βραβευμένη Ολλανδική ταξιδιωτική ιστοσελίδα...

Την τιμωρία του δράστη στην υπόθεση του θανάτου του Όλιβερ θα ζητήσει η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία

Την τιμωρία του δράστη στην υπόθεση του θανάτου του Όλιβερ, του χάσκι που βρέθηκε...