Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022
31.4 C
Athens

ΚΙΝΑΛ: Η τελική αναμέτρηση για την ανάδειξη νέας ηγεσίας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί η 2η και τελική εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής.

Οι κάλπες θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 7 το απόγευμα και εφόσον κριθεί αναγκαίο θα υπάρξει παράταση όπως συνέβη και κατά την εκλογική διαδικασία της προηγούμενης Κυριακής.

Μέχρι στιγμής όλα εξελίσσονται ομαλά και σύμφωνα με πληροφορίες περί τις 70.000 ψηφοφόροι έχουν προσέλθει στις κάλπες για να επιλέξουν μεταξύ των δυο τελικών μονομάχων Νίκου Ανδρουλάκη και Γιώργου Παπανδρέου.

Ζητούμενο και στο 2ο γύρο η ευρεία συμμετοχή ψηφοφόρων

Μεγάλο ζητούμενο και αυτή τη φορά η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλευση ψηφοφόρων, αν και θεωρείται απίθανο να επαναληφθεί η συμμετοχή ρεκόρ του πρώτου γύρου. Σε οτι αφορά το επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη ορισμένες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για συμμετοχή γύρω στις 180.000 με 200.000 ψηφοφόρους, δεδομένο που θα κριθεί ικανοποιητικό εφόσον επιβεβαιωθεί. Σε κάθε περίπτωση ένα ικανοποιητικό επίπεδο συμμετοχής θα αποτυπώσει εκ νέου την καθαρή εντολή επανεκκίνησης της προοδευτικής παράταξης κάτι στο οποίο προσβλέπουν αμφότεροι οι υποψήφιοι πρόεδροι, Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου.

Οι δυο τελικοί μονομάχοι άλλωστε έχουν περιγράψει ευδιάκριτα το διακύβευμα των εκλογών καλώντας τους ψηφοφόρους του πρώτου γύρου να επανέλθουν στις κάλπες. Ο κ. Ανδρουλάκης, φαβορί σε αυτή την εκλογική διαδικασία, ζητά καθαρή εντολή ανανέωσης, ενότητας και πολιτικής προοπτικής. Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

«Ζητώ ξανά και αυτή την Κυριακή μεγάλη συμμετοχή από τους προοδευτικούς δημοκράτες που ήρθαν και την πρώτη Κυριακή, δήλωσε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. Ζητώ καθαρή εντολή για να ξανακάνουμε όλοι μαζί ισχυρή και περήφανη τη δημοκρατική παράταξη», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης κάνοντας λόγο για μια μεγάλη ημέρα για την πατρίδα μας, τη δημοκρατική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Δημαρχείο Νίκαιας, Παναγή Τσαλδάρη 10. «Την περασμένη Κυριακή στείλαμε το μήνυμα για μία μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Σήμερα καλούμαστε να επιλέξουμε μια ισχυρή ηγεσία για ισχυρή παρουσία στη Βουλή. Αύριο έχουμε δουλειά και νέους αγώνες», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Οι υποψήφιοι του πρώτου γύρου

Σε οτι αφορά τους υποψήφιους του πρώτου γύρου και τους συσχετισμούς δυνάμεων που δυνητικά θα διαμορφωθούν. Ο Ανδρέας Λοβέρδος τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας Ανδρουλάκη.

«Σήμερα ολοκληρώνεται η μεγάλη γιορτή της Δημοκρατικής Παράταξης», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη Μεταμόρφωση. «Ως πιστός και μάχιμος στρατιώτης της συμμετέχω με χαρά και τιμή στην εκλογική διαδικασία με το ίδιο μήνυμα της προηγούμενης Κυριακής: Το ΠΑΣΟΚ μπροστά. Η Ελλάδα ψηλά», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος.

Ο Παύλος Χρηστίδης, δεν πήρε θέση δηλώνοντας ότι δεν είναι κομματάρχης του ’60 για να δίνει γραμμή στους ψηφοφόρους. Ο κ. Χρηστίδης ψήφισε στην αίθουσα του δημαρχείου, στη Λιοσίων. «Σήμερα κάνουμε ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για τη δημιουργία της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης. Της παράταξης, η οποία έδινε φωνή πάντα στους μη προνομιούχους και σήμερα είναι εδώ, για να δώσει ξανά φωνή, στους μη προνομιούχους Έλληνες του 2021», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος.

«Με πρωταγωνιστές τους καθημερινούς ανθρώπους, όλους εκείνους, οι οποίοι ασφυκτιούν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Μπροστά μας έχουμε μια νέα σελίδα. Μια σελίδα με ελπίδα και δυναμική. Είναι στο χέρι μας να διαμορφώσουμε και να εγγυηθούμε αυτό το οποίο θέλουν οι προοδευτικοί και Δημοκράτες Έλληνες», κατέληξε ο κ. Χρηστίδης

Ο Παύλος Γερουλάνος επισημαίνει οτι οι ψηφοφόροι θα κρίνουν και θα αποφασίσουν μόνοι τους. Παράλληλα υπογραμμίζει την ανάγκη συσπείρωσης και όχι διχασμού. Ο κ. Γερουλάνος θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Ο Χάρης Καστανίδης ευχήθηκε καλή επιτυχία για το 2ο γύρο, αποφεύγοντας να παροτρύνει ψηφοφόρους προς κάποια υποψηφιότητα. Ο κ. Καστανίδης θα ψηφίσει στο νεοκλασικό κτίριο του δήμου Θεσσαλονίκης στην Βασιλίσσης Ολγας και 25ης Μαρτίου.

Η ανακοίνωση της ΕΔΕΚΑΠ: Πώς και ποιοι ψηφίζουν

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας:

-Στις επαναληπτικές εκλογές της 12/12/21 για την ανάδειξη Προέδρου ψηφίζουν μόνο όσοι ψήφισαν στην Εκλογική Διαδικασία της 5/12/21 σε οποιοδήποτε τμήμα διευκολύνονται για την άσκηση του δικαιώματός τους.

-Οι ψηφοφόροι κατά την εκλογική διαδικασία της 12ης Δεκεμβρίου δεν πληρώνουν κανένα ποσό. Επισημαίνεται ότι η αναζήτηση των ψηφοφόρων που διαπιστεύτηκαν στις 5/12 με ΑΜΚΑ θα γίνεται υποχρεωτικά με ΑΜΚΑ και στις 12/12.

-Εάν κάποιος ψηφοφόρος που δηλώνει ότι ψήφισε την πρώτη Κυριακή δεν εντοπίζεται για να διαπιστευθεί θα επικοινωνεί ο υπεύθυνος του εκλογικού κέντρου ή κάποιος από τους εκπροσώπους των υποψηφίων με το call center του Κινήματος Αλλαγής στο τηλέφωνο 2103665040 για να αναζητηθεί τρόπος πιστοποίησης του ώστε να διευκολυνθεί στην άσκηση του δικαιώματός του.

-Κανείς δεν μπορεί να ψηφίσει εάν δεν έχει διαπιστευτεί από τον χειριστή του tablet και δεν έχει εγγραφεί και στην κατάσταση ψηφισάντων. Εάν για οποιοδήποτε λόγο, είτε εξαιτίας διακοπής ρεύματος ή πτώσης του συστήματος τηλεπικοινωνιών είναι αδύνατη η διαπίστευση του, θα σταματάει η εκλογική διαδικασία για όσα λεπτά χρειαστεί μέχρι να επανέλθει σε λειτουργία το σύστημα. Σε περίπτωση που υπάρξει διαφορά μεταξύ διαπιστευμένων και ψηφισάντων το Εκλογικό Τμήμα θα ενημερώνει άμεσα πριν την Διαλογή των Ψηφοδελτίων την ΕΔΕΚΑΠ για να τους απαντήσει αν θα προχωρήσουν σε διαλογή των ψηφοδελτίων ή θα ακυρώνεται η ΚΑΛΠΗ.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Τη Δευτέρα η ψήφιση η ρύθμιση για τις 120 δόσεις για οφειλές σε Δήμους

Βουλή: Τρεις πρωτοβουλίες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Η Πολιτεία θα καλύπτει πλέον τις δαπάνες διημέρευσης και διανυκτέρευσης των αστυνομικών που συνοδεύουν κρατουμένους κατά τη μεταγωγή τους, σύμφωνα με τροπολογία που θα...
Τσαβούσογλου: Με ευθείες απειλές προς την Ελλάδα απορρίπτει τη γερμανική πρωτοβουλία για διάλογο

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας, προέβη ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εγείροντας ξανά θέμα αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών. Ακολουθώντας τη γραμμή Ερντογάν σύμφωνα...
ΥΠ.ΕΞ.: Η Ελλάδα διατηρεί το αναφαίρετο δικαίωμα επέκτασης των χωρικών της υδάτων στην υπόλοιπη επικράτεια

ΥΠΕΞ: Μετά τις δηλώσεις Ζαχάροβα οξύνονται οι ελληνορωσικές σχέσεις χωρίς δική μας ευθύνη

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε στις δηλώσεις της Μαρίας Ζαχάροβα, σχετικά με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο. Διπλωματικές πηγές του ελληνικού ΥΠΕΞ τονίζουν...

Στις 12.30 η συνάντηση Σακελλαροπούλου – Μητσοτάκη

Την καθιερωμένη μηνιαία συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλοu θα έχει στις 12.30 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός, στον απόηχο...

Το ΓΕΕΘΑ… απογειώνει το πρόγραμμα των F-35

Σημαντική συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με κλιμάκιο του Αμερικανικού Πενταγώνου για το πρόγραμμα των F-35. Μετά την συνάντηση – ενημέρωση σε πολιτικό επίπεδο του κλιμακίου...
Δένδιας προς Τουρκία: Η Ελλάδα αντιδρά όπως πρέπει και όταν πρέπει

Δένδιας: Η Ελλάδα παραμένει ψύχραιμη απέναντι στις προκλήσεις που δέχεται

Σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε για ακόμα μια φορά ο Νίκος Δένδιας από τα Σκόπια. «Η Ελλάδα απέναντι στις προκλήσεις που δέχεται, παραμένει...

Ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη προς Άγκυρα

Μήνυμα στην ηγεσία της Τουρκίας στο φόντο των πρόσφατων δηλώσεων του Ταγίπ Ερντογάν εξέπεμψε από το οικονομικό φόρουμ του Νταβός και τη συζήτηση του...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
988ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Πρόσκληση Τσίπρα στους πολίτες για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Πρόσκληση στους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις εσωκομματικές κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη...

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Έσπασε το “φράγμα” των 170.000 η συμμετοχή

Tην πλήρη ικανοποίησή του για τη μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές, εξέφρασε, αργά το...

ΚΙΝΑΛ: Κάποιοι φίλοι από τα παλιά

Δημοψήφισμα… ονοματοδοσίας θα έχουν μεταξύ άλλων κομματικών διαδικασιών την Κυριακή στο Κίνημα Αλλαγής κι...

ΚΙΝΑΛ: Οι δυο προτάσεις για την ονομασία του κόμματος στις κάλπες της 8ης Μαίου

Στις δυο ονομασίες μεταξύ των οποίων καλούνται να επιλέξουν τα μέλη του ΚΙΝΑΛ στις...