Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
14.7 C
Athens

ΚΙΝΑΛ: Η τελική αναμέτρηση για την ανάδειξη νέας ηγεσίας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί η 2η και τελική εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής.

Οι κάλπες θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 7 το απόγευμα και εφόσον κριθεί αναγκαίο θα υπάρξει παράταση όπως συνέβη και κατά την εκλογική διαδικασία της προηγούμενης Κυριακής.

Μέχρι στιγμής όλα εξελίσσονται ομαλά και σύμφωνα με πληροφορίες περί τις 70.000 ψηφοφόροι έχουν προσέλθει στις κάλπες για να επιλέξουν μεταξύ των δυο τελικών μονομάχων Νίκου Ανδρουλάκη και Γιώργου Παπανδρέου.

Ζητούμενο και στο 2ο γύρο η ευρεία συμμετοχή ψηφοφόρων

Μεγάλο ζητούμενο και αυτή τη φορά η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλευση ψηφοφόρων, αν και θεωρείται απίθανο να επαναληφθεί η συμμετοχή ρεκόρ του πρώτου γύρου. Σε οτι αφορά το επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη ορισμένες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για συμμετοχή γύρω στις 180.000 με 200.000 ψηφοφόρους, δεδομένο που θα κριθεί ικανοποιητικό εφόσον επιβεβαιωθεί. Σε κάθε περίπτωση ένα ικανοποιητικό επίπεδο συμμετοχής θα αποτυπώσει εκ νέου την καθαρή εντολή επανεκκίνησης της προοδευτικής παράταξης κάτι στο οποίο προσβλέπουν αμφότεροι οι υποψήφιοι πρόεδροι, Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου.

Οι δυο τελικοί μονομάχοι άλλωστε έχουν περιγράψει ευδιάκριτα το διακύβευμα των εκλογών καλώντας τους ψηφοφόρους του πρώτου γύρου να επανέλθουν στις κάλπες. Ο κ. Ανδρουλάκης, φαβορί σε αυτή την εκλογική διαδικασία, ζητά καθαρή εντολή ανανέωσης, ενότητας και πολιτικής προοπτικής. Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

«Ζητώ ξανά και αυτή την Κυριακή μεγάλη συμμετοχή από τους προοδευτικούς δημοκράτες που ήρθαν και την πρώτη Κυριακή, δήλωσε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. Ζητώ καθαρή εντολή για να ξανακάνουμε όλοι μαζί ισχυρή και περήφανη τη δημοκρατική παράταξη», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης κάνοντας λόγο για μια μεγάλη ημέρα για την πατρίδα μας, τη δημοκρατική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Δημαρχείο Νίκαιας, Παναγή Τσαλδάρη 10. «Την περασμένη Κυριακή στείλαμε το μήνυμα για μία μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Σήμερα καλούμαστε να επιλέξουμε μια ισχυρή ηγεσία για ισχυρή παρουσία στη Βουλή. Αύριο έχουμε δουλειά και νέους αγώνες», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Οι υποψήφιοι του πρώτου γύρου

Σε οτι αφορά τους υποψήφιους του πρώτου γύρου και τους συσχετισμούς δυνάμεων που δυνητικά θα διαμορφωθούν. Ο Ανδρέας Λοβέρδος τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας Ανδρουλάκη.

«Σήμερα ολοκληρώνεται η μεγάλη γιορτή της Δημοκρατικής Παράταξης», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη Μεταμόρφωση. «Ως πιστός και μάχιμος στρατιώτης της συμμετέχω με χαρά και τιμή στην εκλογική διαδικασία με το ίδιο μήνυμα της προηγούμενης Κυριακής: Το ΠΑΣΟΚ μπροστά. Η Ελλάδα ψηλά», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος.

Ο Παύλος Χρηστίδης, δεν πήρε θέση δηλώνοντας ότι δεν είναι κομματάρχης του ’60 για να δίνει γραμμή στους ψηφοφόρους. Ο κ. Χρηστίδης ψήφισε στην αίθουσα του δημαρχείου, στη Λιοσίων. «Σήμερα κάνουμε ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για τη δημιουργία της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης. Της παράταξης, η οποία έδινε φωνή πάντα στους μη προνομιούχους και σήμερα είναι εδώ, για να δώσει ξανά φωνή, στους μη προνομιούχους Έλληνες του 2021», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος.

«Με πρωταγωνιστές τους καθημερινούς ανθρώπους, όλους εκείνους, οι οποίοι ασφυκτιούν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Μπροστά μας έχουμε μια νέα σελίδα. Μια σελίδα με ελπίδα και δυναμική. Είναι στο χέρι μας να διαμορφώσουμε και να εγγυηθούμε αυτό το οποίο θέλουν οι προοδευτικοί και Δημοκράτες Έλληνες», κατέληξε ο κ. Χρηστίδης

Ο Παύλος Γερουλάνος επισημαίνει οτι οι ψηφοφόροι θα κρίνουν και θα αποφασίσουν μόνοι τους. Παράλληλα υπογραμμίζει την ανάγκη συσπείρωσης και όχι διχασμού. Ο κ. Γερουλάνος θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Ο Χάρης Καστανίδης ευχήθηκε καλή επιτυχία για το 2ο γύρο, αποφεύγοντας να παροτρύνει ψηφοφόρους προς κάποια υποψηφιότητα. Ο κ. Καστανίδης θα ψηφίσει στο νεοκλασικό κτίριο του δήμου Θεσσαλονίκης στην Βασιλίσσης Ολγας και 25ης Μαρτίου.

Η ανακοίνωση της ΕΔΕΚΑΠ: Πώς και ποιοι ψηφίζουν

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας:

-Στις επαναληπτικές εκλογές της 12/12/21 για την ανάδειξη Προέδρου ψηφίζουν μόνο όσοι ψήφισαν στην Εκλογική Διαδικασία της 5/12/21 σε οποιοδήποτε τμήμα διευκολύνονται για την άσκηση του δικαιώματός τους.

-Οι ψηφοφόροι κατά την εκλογική διαδικασία της 12ης Δεκεμβρίου δεν πληρώνουν κανένα ποσό. Επισημαίνεται ότι η αναζήτηση των ψηφοφόρων που διαπιστεύτηκαν στις 5/12 με ΑΜΚΑ θα γίνεται υποχρεωτικά με ΑΜΚΑ και στις 12/12.

-Εάν κάποιος ψηφοφόρος που δηλώνει ότι ψήφισε την πρώτη Κυριακή δεν εντοπίζεται για να διαπιστευθεί θα επικοινωνεί ο υπεύθυνος του εκλογικού κέντρου ή κάποιος από τους εκπροσώπους των υποψηφίων με το call center του Κινήματος Αλλαγής στο τηλέφωνο 2103665040 για να αναζητηθεί τρόπος πιστοποίησης του ώστε να διευκολυνθεί στην άσκηση του δικαιώματός του.

-Κανείς δεν μπορεί να ψηφίσει εάν δεν έχει διαπιστευτεί από τον χειριστή του tablet και δεν έχει εγγραφεί και στην κατάσταση ψηφισάντων. Εάν για οποιοδήποτε λόγο, είτε εξαιτίας διακοπής ρεύματος ή πτώσης του συστήματος τηλεπικοινωνιών είναι αδύνατη η διαπίστευση του, θα σταματάει η εκλογική διαδικασία για όσα λεπτά χρειαστεί μέχρι να επανέλθει σε λειτουργία το σύστημα. Σε περίπτωση που υπάρξει διαφορά μεταξύ διαπιστευμένων και ψηφισάντων το Εκλογικό Τμήμα θα ενημερώνει άμεσα πριν την Διαλογή των Ψηφοδελτίων την ΕΔΕΚΑΠ για να τους απαντήσει αν θα προχωρήσουν σε διαλογή των ψηφοδελτίων ή θα ακυρώνεται η ΚΑΛΠΗ.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα ο 6ος γύρος συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας

Στην Κωνσταντινούπολη ολοκληρώθηκε σήμερα ο 6ος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο πλαίσιο της θετικής ατζέντας λίγες μόνο εβδομάδες πριν από την επίσκεψη...

Μητσοτάκης: H Συνεργασία μας με την Εκκλησία, θεσμικά ήταν είναι και παραμένει στενή

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος επισκέφτηκαν τον παιδικό σταθμό “Ευαγγελισμός της Θεοτόκου” στο Δήλεσι Βοιωτίας, μια δομή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Εκεί,...
Iερώνυμος για Κατσίφα: Ήταν Έλληνας στη Βόρεια Ήπειρο και τον θαυμάζουμε γι' αυτό που έγινε!

Οργισμένος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος

Μήνυμα συνεργασίας Εκκλησίας-Κράτους και αποδοκιμασίας των έμμεσων προτροπών του Κυριάκου Βελόπουλου για αποδοκιμασίες πιστών κατά πολιτικών το Πάσχα έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από το...

Κασσελάκης: Θέλει μόνο… δύο θητείες ως πρωθυπουργός της χώρας!

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχωρεί, ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτηςο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στον Αντώνη Σρόιτερ και στην εκπομπή...

Μητσοτάκης: Όχι στις ψήφους των Σπαρτιατών – Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε...

Ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό χαρακτήρισε το περιστατικό βίας που συνέβη στη Βουλή την Τετάρτη ο πρωθυπουργός. “Ανατριχιαστικό γιατί δεν γίνεται ο ναός της δημοκρατίας να μετατρέπεται...

Κασσελάκης: Ζήτησε τη διαγραφή – Θεοδωρικάκος: “Ας κοιτάξει τον καθρέφτη για να δει το...

Την διαγραφή του βουλευτή της Ν.Δ Τάκη Θεοδωρικάκου ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή δήλωση του πως η Ν.Δ διεκδικεί τις ψήφους όλων των...

ΝΔ: Σε ένα κανονικό κόμμα, ο κ. Κασσελάκης θα είχε ήδη διαγραφεί

«Την ημέρα του ξυλοδαρμού στη Βουλή, με πρωταγωνιστή βουλευτή που ψηφίστηκε με τους Σπαρτιάτες. Το ίδιο βράδυ, ο ξάδερφος του κ. Κασσελάκη και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ευπρόσδεκτες τις...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Πιθανή η ματαίωση των εσωκομματικών εκλογών παρά την υποψηφιότητα Γεροβασίλη

Αν και ανακοινώθηκε από την Όλγα Γεροβασίλη ότι θα είναι η αντίπαλος του Στέφανου...

Παππάς: Έδωσε σήμα για ματαίωση των εσωκομματικών εκλογών

Σήμα για ματαίωση των εσωκομματικών εκλογών έδωσε από το βήμα του συνεδρίου ο Ν....

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτιά Κασσελάκη με 45,5% – Δεύτερη η Αχτσιόγλου με 36,2%

Πρωτιά του Στέφανου Κασσελάκη δείχνουν τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών για την ηγεσία...

Πρόσκληση Τσίπρα στους πολίτες για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Πρόσκληση στους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις εσωκομματικές κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη...