Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
16.6 C
Athens

Κλίμα καχυποψίας στον “Άλλο Άνθρωπο”: Μετά τις εξελίξεις, παραιτούνται ένας-ένας οι εθελοντές

Αποχωρεί ο ένας μετά τον άλλον οι εθελοντές από την κοινωνική κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος» μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις που αφορούν τον εμπνευστή της, Κώστα Πολυχρονόπουλο. Καθημερινά παραιτούνται εθελοντές με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος στην λειτουργία των συσσιτίων, που παρέχονται καθημερινά, σε όλη την χώρα.

Παράλληλα πολλοί είναι εκείνοι που επικοινωνούν με δικηγόρους προκειμένου να ζητήσουν συμβουλές, ενώ με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ξεκαθαρίζουν πως δεν έχουν καμία εμπλοκή με τις δικαστικές εμπλοκές του Πολυχρονόπουλου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newpost.gr, τις προσεχείς ημέρες αναμένεται συνάντηση μιας μικρής ομάδας εθελοντών με τον Κώστα Πολυχρονόπουλο (ή ακόμα και χωρίς την παρουσία του), προκειμένου να συζητήσουν το μέλλον της οργάνωσης, η οποία μοιάζει να «φυλλοροεί».

Πλέον ακόμη και οι ομαδικές συνομιλίες των εθελοντών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν «σιγήσει», με το κλίμα καχυποψίας να είναι διάχυτο μεταξύ τους.

Στον ανακριτή εντός των επόμενων ωρών ο Πολυχρονόπουλος

Ο Κώστας Πολυχρονόπουλους, μετά τις αποκαλύψεις περί εμπλοκής του σε απάτη από δωρεές, ύψους 600.000 ευρώ, σύμφωνα με την αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κρατάει στάση αναμονής παρά τις δηλώσεις του πως δεν χρησιμοποίησε χρήματα από την κουζίνα για τζογάρισμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος», συμβουλεύεται σε κάθε του βήμα τους τρεις δικηγόρους του ενώ ενδέχεται να παρουσιαστεί ενώπιον του ανακριτή, ακόμη και την προσεχή Παρασκευή, προκειμένου να του γνωστοποιηθεί το κατηγορητήριο.

Το κοινωνικό έργο και το «πάθος» για το τζόγο

Ο Κώστας Πολυχρονόπουλος, έγινε γνωστός στην κοινή γνώμη, το 2011, όταν ξεκίνησε να μοιράζει μερίδες φαγητού, από προιόντα που προσέφεραν εθελοντές, σε μια προσπάθεια στήριξης των αδύναμων και άστεγων συμπολιτών μας. Μάλιστα η δράση του δεν περιορίστηκε στην Αθήνα, αλλά επεκτάθηκε στην επαρχία και στο εξωτερικό, με χαρακτηριστικότερη αποστολή του, στα σύνορα Ρουμανίας- Ουκρανίας, στο Σιρέτ, το 2022. Μάλιστα για την δράση του είχε βραβευτεί από την πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Σεπτέμβριο του 2023.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Σεισμός στη Ναύπακτο

Αμαλιάδα: Σεισμός 3,5 ρίχτερ αναστάτωσε τους κατοίκους της περιοχής

Σεισμός μεγέθους 3,5 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 19.17 ώρα το απόγευμα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο σεισμός που είχε μικρή διάρκεια, σημειώθηκε...

Διακοπή κυκλοφορίας στο Δαφνί

Αυτοκίνητο έπιασε φωτιά στο ύψος του Δαφνίου στο ρεύμα προς Αθήνα. Έχει διακοπεί η κυκλοφορία. 

Το μεγαλύτερο έργο στη χώρα η γραμμή 4 του Μετρό – 15 οι νέοι...

Περίπου 340 χιλιάδες επιβάτες αναμένεται να εξυπηρετούνται καθημερινά με την Γραμμή 4 του Μετρό η οποία όταν θα ολοκληρωθεί, περίπου το 2029, θα αλλάξει ριζικά το...

Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας – Έως τους 26 ο υδράργυρος

Βελτιωμένος προβλέπεται ο καιρός την Κυριακή με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια...

Γιορτή της Μητέρας: Η ιστορία αυτής της ιδιαίτερης γιορτής – Πώς ξεκίνησε και από...

Η Γιορτή της Μητέρας είναι μία κινητή εορτή που τιμά τη μητρότητα. Η συγκεκριμένη γιορτή πέφτει τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, τόσο στην Ελλάδα...
μάχη, Βαλτέτσι, 1821,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 12 Μαΐου η μάχη στο Βαλτέτσι

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1821.... Σημειώνεται η πρώτη μεγάλη μάχη της ελληνικής επανάστασης, η μάχη στο Βαλτέτσι. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης βρίσκεται προ των πυλών της Τριπόλεως.
Κρήτη: Μητέρα εντόπισε νεκρό τον γιο της με μία σακούλα στο κεφάλι

Βραυρώνα: Δίωξη για ανθρωποκτονία στους γονείς του νεκρού βρέφους

Ποινική δίωξη για τετελεσμένη ανθρωποκτονία από κοινού ασκήθηκε σε βάρος του πατέρα του νεογνού, το οποίο εντοπίστηκε νεκρό μέσα σε σακούλα σε χωματερή της...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Πολυχρονόπουλος: “Δεν δήλωσαν τις δωρεές στην Εφορία, κάθε 3-4 μήνες άλλαζα λογαριασμό”

Για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει μίλησε σήμερα στην εκπομπή «Πρωινό» ο εμπνευστής της κοινωνικής...

Πολυχρονόπουλος: Οι Αρχές ψάχνουν λογαριασμούς, δωρεές και τη δράση του σε στοιχηματικές εταιρείες

Την ώρα που η εισαγγελική έρευνα για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο και δύο συγγενικά του...

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Η πορεία του μαύρου χρήματος από το 2020 – Νέες αποκαλύψεις

Σε εξέλιξη είναι η έρευνα για τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας, «Ο άλλος άνθρωπος»,...

Εισαγγελική παρέμβαση για τον “Άλλο Άνθρωπο”

Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης βρίσκεται μετά το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου...