Κλείνουν την πιο όμορφη παραλία της Ελλάδας για τον πιο… εξωφρενικό λόγο! (φωτό)

403

Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην έχει ακούσει γι’ αυτήν. Για την ακρίβεια, δεν υπάρχει Ευρωπαίος που να μην έχει ακούσει για τον Μύρτο, μια από τις ωραιότερες (αν όχι η ωραιότερη) παραλίες της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης.

Τα καταγάλανα νερά του και η άγρια ομορφιά του τοπίου συναρπάζουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη, ο οποίος αν έχει την τύχη να πετύχει τον Μύρτο ήρεμο και χωρίς κύμα, τότε θα βιώσει μια μοναδική εμπειρία που σίγουρα θα του μείνει αξέχαστη για το υπόλοιπο της ζωής του.

Γιατί ο Μύρτος αυτό είναι. Μαγεία. Αν έχεις πάει έστω και μία φορά στην Κεφαλονιά, δεν γίνεται να μην έχεις επισκεφθεί το στολίδι της.

 

Όλα αυτά βέβαια μέχρι πριν από λίγες μέρες, γιατί πλέον, τα δεδομένα, για την υπέροχη αυτή παραλία έχουν αλλάξει.

Μπορεί να μοιάζει απίστευτο, μπορεί να πιστέψετε ότι είναι τρολάρισμα, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Ο Μύρτος κλείνει λόγω νυχτερίδων.

 

Η αδιανόητη αυτή υπόθεση ξεκίνησε το 2009 όταν ο πρώην δήμος Πυλαρέων, στον οποίο ανήκε τότε ο Μύρτος ζήτησε την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία της θαλάσσιας νυχτερίδας.

 

Πράγματι το Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε απαγόρευε την κάθοδο αυτοκινήτων στον Μύρτο και προέβλεπε την απαγόρευση της τουριστικής εκμετάλλευσης της παραλίας για…να μην υπάρχει φασαρία και ξυπνήσουν οι νυχτερίδες.

Ο ενιαίος πλέον δήμος Κεφαλονιάς προσέβαλε το 2011 στο Συμβούλιο της Επικρατείας την απόφαση καθώς θα ισοδυναμούσε με οικονομικό στραγγαλισμό του δήμου όμως η απόφαση δεν ήταν θετική.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Διονύση Λυκούδη στον Μύρτο μπαίνει λουκέτο καθώς «αφαιρείται από τους κατοίκους της Κεφαλονιάς και παραδίδεται στις νυχτερίδες». Έγραψε συγκεκριμένα:

«Με την υπ’ αριθμόν 1840 στις 10/7/2017 το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση ακύρωσης του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στον Μύρτο.

Έτσι, στον Μύρτο…
1) Απαγορεύεται να κατεβαίνουν αυτοκίνητα!!!
2) Απαγορεύεται να υπάρχει κυλικείο!!!
3) Απαγορεύονται οι ξαπλώστρες και άλλα πολλά…

Το Προεδρικό Διάταγμα της ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ του Μύρτου εξεδόθη στις 02/09/2009 με βάση τις μελέτες που πραγματοποίησε ο τότε Δήμος Πυλάρου το 2000 και το 2001.

 

Ο Μύρτος λοιπόν παραδίδεται με την σφραγίδα του ΣτΕ στις θαλάσσιες νυχτερίδες του…
ΝΤΡΟΠΗ!!!». Όπως μπορεί να καταλάβει εύκολα κανείς σε μια παραλία με τόσο δύσκολη πρόσβαση όσο οΜύρτος όταν δεν μπορείς να κατέβεις με αυτοκίνητο και να πάρεις και ένα νερό μέσα στον ήλιο, τότε πολύ απλά θα το σκεφτεις 2 και 3 φορές πριν πας. Και ήδη η κίνηση φέτος είναι μειωμένη σχεδόν 40%.

Και όλα αυτά γι’ αυτή την παραλία! Γι’ αυτό το διαμάντι του Ιουνίου!