Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
19.4 C
Athens

Κορινθία: Φωτιά στο Σχίνο – Μάχη με φλόγες και ανέμους – Εκκενώνονται τρεις ακόμη οικισμοί – Μήνυμα από το 112 (video)

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στα Γεράνεια Όρη, για να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη φωτιά, που ξέσπασε χτες το βράδυ στον Σχίνο Λουτρακίου στην Κορινθία και έχει κατακάψει πολύ μεγάλη έκταση ενός πυκνού δάσους, ενώ παράλληλα έχει προξενήσει ζημιές και σε σπίτια.

Λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη καθώς και της ραγδαίας αύξησης της έντασης των ανέμων τις τελευταίες ώρες, όλοι οι πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Χάνι Δερβένι, Άνω Πευκενέα και Κάτω Πευκενέα, καλούνται να απομακρυνθούν άμεσα από την περιοχή με κατεύθυνση προς πόλη των Μεγάρων για προληπτικούς λόγους.

Στους κατοίκους εστάλη εστάλη και μήνυμα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Έκτακτης Ανάγκης 112 για την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών στις παραπάνω περιοχές.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης οι άνεμοι στην περιοχή ενισχύθηκαν και αυτήν την ώρα και με τη συνδρομή των 17 αεροσκαφών που κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού, καθώς και τις ισχυρότατες επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή της πυρκαγιάς, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν έχει πλέον ενιαίο μέτωπο, (που τη νύχτα έφτασε και τα 4 χιλιόμετρα), αλλά υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες, κάτι που κάνει λίγο καλύτερη την κατάσταση, αλλά οι επικεφαλής φοβούνται αναζωπυρώσεις προς το μεσημέρι. Για τον λόγο αυτό γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να περιοριστεί η πυρκαγιά τις επόμενες κρίσιμες ώρες.

Διακοπή κυκλοφορίας και ζημιές σε σπίτια και ηλεκτρικό δίκτυο

Νωρίτερα το πρωί, με εισήγηση της Πυροσβεστικής απομακρύνθηκαν με δικά τους μέσα και οι κάτοικοι των σπιτιών στα νότια και δυτικά του Αλεποχωρίου, όπου η κατάσταση είχε γίνει δύσκολη, κυρίως λόγω του καπνού. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκαν οι οικισμοί Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακιές, Μαυρολίμνη, Μάζι και Παρασκευά, καθώς και δύο Ιερές Μονές, του Αγίου Ιωάννη και της Αγίας Παρασκευής.

Επίσης, το πρωί διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από την Τροχαία, στον κόμβο Μεγάρων- Αλεποχωρίου στο ρεύμα προς Αλεποχώρι και στην περιοχή Δελφίνια επί της οδού Χρυσανθέμων προς Μάζι, ενώ τη νύχτα είχε διακοπεί η κυκλοφορία από Σχίνο προς Αλεποχώρι και στη διασταύρωση του Πόρτο Γερμενό με την Ψάθα, στο ρεύμα προς Ψάθα, προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος για πολίτες, αλλά και για να μπορούν να κινηθούν ελεύθερα τα πυροσβεστικά οχήματα.

Σύμφωνα με τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια της περιοχής, αλλά δεν έχουν ακόμα επίσημες αναφορές, καθώς τα περισσότερα από αυτά είναι εξοχικά και όχι μόνιμες κατοικίες, οπότε οι ιδιοκτήτες τους δεν ήταν εκεί. Υπάρχουν μόνο αναφορές για ζημιές σε αποθήκες και καλύβια, αλλά ο απολογισμός των ζημιών θα γίνει αφού ελεγχθεί η πυρκαγιά.

Ζημιές έχουν προκληθεί και στο ηλεκτρικό δίκτυο, καθώς έχουν καεί κολόνες της ΔΕΗ και έχουν κοπεί καλώδια, γι’ αυτό βρίσκονται στην περιοχή συνεργεία του ΔΕΔΗΕ για να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Σοκ στην Πάτρα: 7χρονος ξυλοκόπησε άγρια 8χρονο και ανέβασε βίντεο στο TikTok

Ακόμη ένα περιστατικό βίας μεταξύ ανήλικων προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό. Καταγράφηκε στην περιοχή των Ζαρουχλέϊκων, στην Πάτρα και οι ηλικίες των πρωταγωνιστών προκαλούν...

Διήμερη κακοκαιρία έρχεται από την Γένοβα: Πού θα «χτυπήσει» ο πολικός αεροχείμαρρος

Δύο ημέρες θα διαρκέσει η κακοκαιρία που βρίσκεται προ των πυλών με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας. Ο πολικός αεροχείμαρρος αναμένεται να κάνει...
ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Από το 1822, είχαμε 215 κυβερνήσεις και 104 πρωθυπουργούς!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18 Απριλίου η Ελλάδα κηρύσσει χρεοστάσιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To 1932 η Ελλάδα κηρύσσει χρεοστάσιο. Ύστατη προσπάθεια από την κυβέρνηση Ελευθερίου Βενιζέλου για τη διάσωση της δραχμής.

Πότε μπορείτε να εξυπηρετηθείτε από ΕΦΚΑ και ΚΕΑΟ –  Νέες ώρες εισόδου

Νέες ώρες εισόδου του κοινού στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, προβλέπει εγκύκλιος της Διοίκησης του Φορέα, βάσει απόφασης του...
Φυλακές Αυλώνα: Εντοπίστηκαν αυτοσχέδια σπαθιά και μαχαίρια

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή o 63χρονος που βίαζε την 7χρονη ανιψιά του

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 63χρονος που κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις σε βάρος της 7χρονης ανιψιάς του, την οποία φέρεται επιπλέον να...
Ξεχάστε ότι ξέρατε για την άδεια μητρότητας - Τι αλλάζει για τις εργαζόμενες

Επίδομα μητρότητας: Ποιες το δικαιούνται

Εντός της ημέρας, εκτός απροόπτου, αναμένεται να ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα μέσω του dypa.gov.gr για την καταβολή του επιδόματος μητρότητας σε μη μισθωτές εργαζόμενες. Τουλάχιστον...

Απεργία: Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις – Ποιοι δρόμοι είναι στο “κόκκινο”

Σε εξέλιξη βρίσκονται συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ. Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ένας νεκρός σε φωτιά σε ξενοδοχείο στη Λιοσίων

Ένας νεκρός σε φωτιά σε ξενοδοχείο στην Λιοσίων η οποία ξέσπασε το απόγευμα της...

Κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς: Ποια πάρκα θα είναι κλειστά την Τρίτη στην Αττική

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, απαγορεύεται η διέλευση, παραμονή και κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων...

Μαρκόπουλο: Συνελήφθη 77χρονος για τη φωτιά στη Βραυρώνα – Έκαιγε κλαδέματα σε αγροτεμάχιο

Τη σύλληψη ενός 77χρονου για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο...

Φωτιά στο Λασίθι: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής – Στο νοσοκομείο 74χρονος

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση...